Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Presedintele Iohannis si-a ales consilier un cetatean de onoare al Sibiului

Sergiu Nistor, fostul comisar guvernamental pentru proiectul Sibiu – Capitală culturală europeană a fost numit consilier prezidențial, prin decretul semnat în prima zi lucrătoare a anului de către președintele Klaus Iohannis. Nistor a devenit Cetățean de onoare al Sibiului la începutul anului 2008, la propunerea primarului Sibiului din acea vreme, Klaus Iohannis. Acesta declara că apreciază modul în care Nistor a făcut legătura între autoritățile centrale și cele locale, atât în pregătirea, cât și în derularea proiectului Sibiu CCE 2007.
Acum, Sergiu Nistor va lucra alături de președintele Iohannis tot pe chestiuni care țin de cultură și patrimoniu. ”Rolul meu e să îl ajut pe președinte să își ducă la bun sfârșit mandatul și angajamentele pe care și le-a asumat, iar ceea ce voi face va fi în acord cu agenda domniei sale. Proiectul dânsului este un proiect cultural și identitar. Voi pregăti acțiuni concrete pentru a realiza acest proiect identitar și cultural pentru care dânsul a fost votat”, a declarat Nistor pentru hotnews.ro.
După anul cultural 2007, Nistor s-a ocupat și de dosarul de candidatură a Sibiului pentru Lista patrimoniului mondial UNESCO, în calitate de președinte al Consiliului Internaţional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS) din România.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus