Joi,
05.08.2021
Ceata
Acum
14°C

Ministrul Finantelor vrea asigurari RCA mai ieftine pentru cei sub 25 de ani

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, solicită conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru că majoritatea acestora nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei, relatează Mediafax.
"Actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor", declară Vâlcov, într-un comunicat de presă emis de Minister.
La finele anului trecut, șeful ASF, Mișu Negrițoiu, declara că până în februarie 2015 vor fi reanalizate polițele RCA pentru tineri, cu scopul de a vedea de ce acestea au prețuri atât de ridicate și cum pot fi acestea ”standardizate”.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

rca barosan la putoi

Acum 6 ani

daca conduc ca ***mi se pare normal sa plateasca.
Raspunde

aaa

Acum 6 ani

Cu o masina de 200 euro poti face pagube de 1 milion de euro.IQ de ministru in guv Ponta ca nu va fi mai destept ca sefu.Sa dea o lege ca tinerilor sa li se interzica sa faca accidente.
Raspunde

Catalin

Acum 6 ani

@rca barson la putoi. Dupa modul in care te exprimi, imi dau seama ce fel de sofer esti;) Poate se introduce legea care sa-i oblige pe cei fara scoala sa renunte la ideea de a conduce.
Raspunde

sorin

Acum 6 ani

Tariful rca trebuie sa fie acelasi,fara descriminare de sex,varsta,etc.La acest tarif sa se aplice sistemul\"bonus-malus\"(nu ai produs daune ai reducere,ai produs daune platesti in plus).Accidente produc conducatorii auto indiferent de varsta,sex,pregatire profesionala,religie sau ce aberatii mai scot guvernantii. Restul gargarei de la asf nu este altceva decat abureala platita de asiguratori!
Raspunde

miha

Acum 6 ani

Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul “info” la email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus