Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Tot mai putine constructii in Sibiu. Care este noul pol imobiliar al orasului

Conform datelor făcute publice la sfârșitul anului trecut de Direcția Județeană pentru Statistică Sibiu, numărul locuințelor noi este în continuă scădere, de câțiva ani. Surse din piața imobiliară spun Zona de Vest a Sibiului a devenit mai atractivă decât Șelimbărul.
În primele nouă luni ale anului 2014, în județul Sibiu au fost eliberate 499 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 115 mai puţine faţă de numărul autorizaţiilor eliberate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de autorizaţii, 285 (adică 57 %) au fost eliberate în mediul urban şi 214 autorizaţii (adică 43 %), în mediu rural. Datele au fost prezentate de Direcția Județeană de Statistică Sibiu, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural. ”În ceea ce priveşte numărul locuinţelor terminate, în primele doua trimestre ale anului 2014 au fost finalizate 275 de locuinţe cu 39 de locuinţe mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de locuinţe finalizate în primele două trimestre, 186 (adică 67,6%) au fost finalizate în mediul urban şi 89 (adică 32,4%) în mediul rural”, mai arată sursa citată.

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare aflate în desfășurare în zona Sibiului este ansamblul Avantgarden3, din vecinătatea Sibiu Shopping City. Acesta prevede o investiție de aproximativ 45 milioane de euro, iar proiectul cuprinde 1.800 de apartamente cu una, două și trei camere. De la începerea construcției au fost vândute 191 de unități, dintre care 153 pe parcursul anului 2014. Un bloc a fost finalizat anul trecut și alte două au termen de finalizare anul acesta.
Un alt proiect imobiliar de amploare este Magnolia Residence, aflat pe Calea Șurii Mici. Acesta este dezvoltat din resurse proprii de către SC Solid Investment SRL Sibiu, care în anul 2008 a achiziționat terenul în suprafață totală de 51.000 mp, în apropierea cartierului Turnișor, unde se construiesc 1200 de apartamente noi. ”Într-adevăr, în ultima vreme se construiește tot mai puțin pentru că nu se prea mai permite în oraș. Majoritatea dezvoltatorilor se orientează către periferie, iar Zona de Vest a Sibiului devine, din punctul meu de vedere, noul pol de dezvoltare al orașului. Construcția podului peste calea ferată, viitorul viaduct Mihail Kogălniceanu, facilitează foarte mult accesul în zonă, oamenii vor putea ajunge în vreo zece minute în centrul Sibiului, după ce va fi gata proiectul. În ultima vreme se înregistrează un interes mai crescut pentru această zonă decât pentru Șelimbăr”, a declarat Bogdan Gicu, directorul agenției imobiliare Prestland. Gicu mai spune și că posibilii clienți țin cont de faptul că vor avea buletin de Șelimbăr sau de Sibiu, aspect important pentru cei cu copii mici.

Cât privește prețurile pentru locuințele noi, în zona Șelimbărului acestea au ajuns la aproximativ 29.000 – 30.000 de euro pentru un apartament de două camere, la gri. Finisarea locuinței mai poate crește apoi prețul cu până la 1500 de euro. Pe Calea Șurii Mici un apartament nou de două camere costă aproximativ 23.000 de euro, iar unul de trei camere aproximativ 32.000 de euro, la cheie. ”În această perioadă se încheie tranzacții, în general, pentru locuințe mici, garsoniere sau apartamente de două camere. De la trei camere în sus tranzacțiile deja devin mai rare”, concluzionează Bogdan Gicu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

32 comentarii

sibian

Acum 9 ani

\'Construcția podului peste calea ferată, viitorul viaduct Mihail Kogălniceanu, facilitează foarte mult accesul în zonă, oamenii vor putea ajunge în vreo zece minute în centrul Sibiului, după ce va fi gata proiectul\' si pana va fi gata proiectul cat o sa faca 11 minute? ce distractiv e in campul ala cand ninge si bate vantul da nu-i bai ca pe jos faci 10 minute pana la strada si inca 2 ore pana la intrare in oras :)) iar pana in centru s-ar putea sa nu iti mai trebuiasca. Ce e si mai nasol e momentul in care ajungi acasa si constanti ca ai uitat sa iei paine :))
Raspunde

sa construim mai mult

Acum 9 ani

avantgarden este in selimbar, deci nu este proiect al sibiului. in rest, articolul este doar o reclama
Raspunde

bill

Acum 9 ani

In alte zone Selimbaru era cartier, dar la Sibiu e comuna, Faceti zona metropolitana ca in alte parti,cine se opune? Aseara se strofocau unii pe un post de televiziune sa spuna ca Sibiu e mic. Ce oras mare are tara asta , bai cucuvelelor cu frustrarea in singe?
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

mega-abureli! cine o sa cumpere toate apartamentele construite in zona Lidl / Dedeman / Kaufland? Si daca chiar o sa se vanda cat de agloverata o sa fie zona??? In Sibiu s-a contruit haotic si continuam in aceasi idee...
Raspunde

Nicu

Acum 9 ani

Atentie pe ce dati bani,.In scurt timp regretati..Atentie
Raspunde

Marian

Acum 9 ani

Nu se construieste in Sibiu pentru ca nu se dau autorizatii si merge treaba foarte greu in primarie, nu ca ar fi prea scump. In Selimbar dai 70-80 euro m2, in Calea Cisnadiei deja au ajuns la 70! Pe Calea Surii Mici dai maxim 50 pe un teren cu utilitati. Dar in PUG-ul Sibiului sunt specificate niste zone de dezvoltare care forteaza dezvoltarea etapizata a zonei respective. Nu poti construi langa Magnolia, ca n-a ajuns dezvoltarea pana acolo
Raspunde

Marian

Acum 9 ani

Cititi numa PUG-ul orasului si mergeti si vorbiti un pic in primarie si o sa vedeti de ce nu se construieste in Sibiu...
Raspunde

wd

Acum 9 ani

ce s-a cladit pe vremea lui ceasca,in rest nimic
Raspunde

dann

Acum 9 ani

pe dealului o doamna ,posibil sasoica,cere-cam,- 1700 e/mp(supraf totala aprox 95 mp,info din auzite deci neoficial) in rest no comment,fiecare cu banii lui
Raspunde

cristi

Acum 9 ani

Zona de vest se va transforma in scurt timp intr-un al doilea oras modern,cu mol-uri,institutii de invatamant,etc.
Raspunde

reclama mascata

Acum 9 ani

articol platit. va sugerez sa dezvoltati zona.... eventual drumul care leaga zona rezidentiala de zona ambient / metro. apoi or sa se vanda apartamentele. daca nu ai masina esti mort in zona aia. e statie de autobuz dar nu vine nici un autobuz tursib acolo.
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Poate cu mall-uri. Ce institutii de invatamânt ? Poate o gradinita privata!
Raspunde

Locatar Magnolia

Acum 9 ani

Zona este in plina dezvoltare, asigura transport catre oras ( gratis ). Daca nu stiati, statia Tursib se muta in zona Industrala Vest . Nu stiu ce parere aveti voi, dar eu prefer sa locuiesc intr-o zona linistita, fara aglomeratie, unde pot lasa copilul linistit la joaca. Apropo stiati ca la Magnolia este loc de joaca ( fie el provizoriu ), ce dezvoltator a mai facut unul ? Si apropo baietii astia s-au tinut de cuvant in comparatie cu atatia dezvoltatori, stiti voi exemple....
Raspunde

df

Acum 9 ani

Desigur
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

ansamblul magnolia e unul destul de maricel, prima faza, ce se vede in poza, sunt blocuri tip vila(oarecum) fata de ce va aparea dupa ele, parca 2 siruri de blocuri cu 8-10 etaje. zona v a fi destul de inghesuita cand v a fi terminata, problema este distanta fata de oras. au prevazut de ceva ani urbanistii ca vor aparea \'\'smocuri\'\' de cladiri rupte de oras (masa construita). pana zona de dezvoltare nord-vest v a fi construita(legata de oras) v a mai trece ceva apa pe cibin.
Raspunde

ciocan

Acum 9 ani

e frumos in ansamblul magnolia, eu am vazut si cocinele lui scutea din spate de la kaufland si eram gata sa iau dar mi a zis un prieten ca i a cazut tavanul in cap,etc aici e lux , sunt multumit.
Raspunde

Lorand

Acum 9 ani

Ce mai laudati Magnolia, vere! Or fi atatia locatari, cati sunt pe site aici? Sa se dezvolte toate zonele din partea mea! Sa creasca Sibiul, Selimbarul, economia, impozitele...tot.
Raspunde

***

Acum 9 ani

Părerile subiective și articolele plătite nu demonstrează nimic! În schimb, cifrele pot confirma exact opusul celor menționate mai sus. Comparația între Magnolia și Avantgarden NU ESTE DELOC FAVORABILĂ ansamblului dezvoltat pe Calea Șurii Mici.
Raspunde

Observator

Acum 9 ani

De ce nu se poate dezvolta si in oras o zona rezidentiala? De ce numai in com. Selimbar si la periferia Sibiului se poate? Exista si in mijlocul orasului zone care se pot dezvolta daca Primaria Sibiu ar avea viziune. De ex. in strand, zona campsor sunt vreo 100ha. zona asta e intre 2 cartiere dar de ani buni nu se face nimic. De ce oare?!
Raspunde

Dana

Acum 8 ani

Buna ziua, Recent m-am hotarat sa-mi achizitionez un imobil in Sibiu, desi nu sunt din oras. Va rog mult, ati putea sa ma indrumati spre zonele bune ale orasului?. Mi-as dori un apartament intr-un bloc nou, zona rezidentiala daca se poate, budget nelimitat. Am aflat ca Valea Aurie/ Parcul sub arini precum si Strand sunt printer cele mai bine-famate din oras. Alte opinii? Va multumesc anticipat.
Raspunde

Dana

Acum 8 ani

Buna ziua, Recent m-am hotarat sa-mi achizitionez un imobil in Sibiu, desi nu sunt din oras. Va rog mult, ati putea sa ma indrumati spre zonele bune ale orasului?. Mi-as dori un apartament intr-un bloc nou, zona rezidentiala daca se poate, budget nelimitat. Am aflat ca Valea Aurie/ Parcul sub arini precum si Strand sunt printer cele mai bine-famate din oras. Alte opinii? Va multumesc anticipat.
Raspunde

@

Acum 8 ani

Dana fugi de Sibiu.Sistemul mafiot este promovat la nivelul cel mairidicat. Primaria este centrul tranzactiilor imobiliare prin reteaua Popa. Crede-ma,mai informeaza-te sa nu regret.
Raspunde

###

Acum 8 ani

Mafiotismu e adus de la tine \' de vale\' nu mai dezinforma lumea, frustratule.Nici Hipodromul sau Turnisorul nu sunt rele, Dana. Valea Aurie e cam departe de centru
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Bine, bine, construiesc toti imobiliare dar oamenii au de ce sa vina? Orasul a inceput sa aibe un usor declin; nu se simte acum dar peste vreo 8-10 ani se va vedea o diferenta considerabila. Asta daca nu se face nimic in privinta asta. Orasul este peste mediocru dar poate foarte usor sa cada sub linia asta daca nu exista adiminstrare buna.
Raspunde

hopa

Acum 8 ani

Orasul e singurul de trei stele din tara recunoscut international, diferenta e ca sunt extrem de multi venetici frustrati care-l improasca cu noroi
Raspunde

@24 Alex

Acum 8 ani

Te rog să ne luminezi!!! Care sun criteriile și analizele care stau la baza afirmațiilor tale ( nu-mi permit încă să le cataloghez, dar...). Ce înseamnă mediocru, declin, de unde ai luat prognoza asta precisă: Peste 8-10 ani se va vedea o diferență considerabilă??? Față de ce? Care este referențialul luat în calcul? Vrem date certe nu înjurături. Deși nu cred că ești capabil decât de denigrări și dezinformări josnice.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

@25 are 3 stele, mare branza, lucrurile stau pe loc la capitolul asta. @26 nivelul de trai, educatia, timpul liber, locurile de munca, investitile publice (care au efect asupra calitatii vietii si asupra economiei orasului), constructile care se fac haotic si ne-sustenabil mai ales in cartiere, festivalurile incep incetul cu incetul sa isi piarda din avant, tineretul (de calitate) care pleaca in alte orase unde isi pot face un trai, lipsa parcurilor sau lipsa intretinerii parcurilor, lipsa unor centre comerciale calumea sau a unui mall, etc. Sunt multe lucruri care duc la declinul orasului, dar inca nu e asa de accelerat. La partea cu diferenta considerabila ma refeream la momentul actual fata de ce va fi peste 8-10 ani DACA nu se face ceva in privinta asta. Mai iesi din casa, una e in acte, in numere si alta e in realitate. Si pentru a intelege ce am vrut sa spun in comentariul anterior: nu am denigrat, dezinformat, injurat, improscat cu noroi; am atras atentia asupra unui lucru care ar putea face rau orasului si a locuitorilor. Se numeste critica-constructiva in caz ca nu ti-ai dat seama. Cum am spus anterior: mai iesi din casa, multe orase ne-au luat-o inainte si se dezvolta in ritm alert, in timp ce sibiul incetineste din dezvoltare.
Raspunde

Dana

Acum 8 ani

Va multumesc tuturor pt timpul alocat si pt opinia voastra. Insa m-ati cam bagat in ceata :) (stiu ca nu asta era intentia!!!!). Mie sincer imi place tare mult orasul si sa fiu sincera pana la capat, doresc sa-mi achizitionez un imobil doar pt investitie. Mai am o locuita in Tg-Mures (orasul meu natal) si m-am orientat spre Cj ( studentiei mele) ca o a 2-a optiune pt investitie. Din nefericire, preturile sunt peste bugetul meu. Asa ca, de de nu Sibiu?! @23. Din auzite, Turnisorul nu e un cartier bun-famat. Si va rog sa nu o luati ca o insults, repet, din auzite. In concluzie, spre ce zone ar tb sa-mi indrept atentia? Va multumesc din suflet pt mesajele si sfaturile voastra.
Raspunde

Dana

Acum 8 ani

Alte pareri si opinii cu privire la cartiere bune pt achizitionarea unui imobil? Va multumesc.
Raspunde

nelu

Acum 8 ani

Stai linistit, deocamdata e al doilea oras din tara, nu mai face tu apologia orasului, multi frustrati in tara asta. De iesit din casa sunt iesit destul , frustratule, rica mare pe voi. Orasele de care vorbesti au dezvoltari bombastice, nesustenabile, de aia se fac atit tam tam cu ele pe televiziuni si atit. Ati umplut Sibiul de detractori frustrati, avantajati de situatia ca extrem de multi sibieni autohtoni au fost nevoiti sa emigeze datorita politicilor ticaloase indreptate impotriva acestui judet de hoardele comuniste de zeci de ani aflate la conducere.
Raspunde

@27

Acum 8 ani

Când ai spus că se construiește ne-sustenabil, m-am lămurit deja. Ar fi bine pentru tine să înțelegi ce vorbești, nu să folosești aiurea cuvinte nepotrivite. Nu mai trebuia să continui cu pseudo-explicațiile de politruc. N-ai clarificat nimic. Nu trebuie să ies din casă pentru a-mi da seama că orice individ care nu stăpânește proprietatea termenilor și a noțiunilor își poate expune (anonim, că altfel ar fi mâncat de viu...) elucubrațiile. Dacă cineva te întreabă concret anumite lucruri, o iei ușor pe arătură. Faci afirmații false și nefondate. Ți-am cerut să ne luminezi prezentându-ne concret criterii și analize, dar tu, sfertodoct precum bănuiam, te-ai afundat mai rău în explicații mai tembele decât prima intervenție. Stimabile, documentează-te!!! N-ajunge să ieși din cadă pentru a fi deștept și corect informat...
Raspunde

Simy

Acum 7 ani

Fie care cu parerea lui. Dar mie imi place magnolia. Linistit curat si nepoluat. Cum e centru? Plin ce praf si nervi. De ce nu aveti viziune sa vedeti in viitor. Sant sibianca get beget. Am prins doua regimuri. Eu stiu cum arata sibiul atunci si acum. Toti vorbiti va dati cu parerea dar cati santeti sibieni?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus