Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Promisiunile lui Ioan Rus. Cand vom merge pe autostrada in Ungaria si in Brasov

Reţeaua autostrăzilor din România, care totalizează 700 kilometri în prezent, va fi extinsă cu 50 kilometri în acest an şi cu 200 de kilometri în 2016, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ioan Rus. În ceea ce privește Sibiul, ministrul spune că de aici se va putea ajunge în Ungaria, pe autostradă de anul viitor, iar spre Brașov din 2017.

Pentru întregul plan de transport, Ioan Rus spune că ar fi nevoie de un necesar de finanţare de aproape 30 miliarde euro până în anul 2030. ”În acest moment avem spre 700 kilometri de autostradă în operare. În 2016, cu siguranţă finalizăm şi vom putea circula pe Sibiu - Nădlac, pe Cluj - Borş, cu o excepţie între Mihăieşti şi Suplacu de Barcău, care ar putea fi finalizată în 2017, pe Cluj - Târgu Mureş, Târgu Mureş - Făgăraş, Sibiu - Făgăraş, Făgăraş - Braşov în situaţia în care vom fi extraordinari de activi, dacă nu în 2017. Cu certitudine vor fi încă 250 de kilometri de autostradă în 2016", a anunţat Rus, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax. Referindu-se la deschiderile programate în acest, ministrul a enumerat lotul 2 de la Nădlac - Arad (16,6 km), lotul 2 Timişoara - Lugoj (25,7 kilometri), Gilău - Nădăşelu (8,7 kilometri) şi 4,9 kilometri pe autostrada Bucureşti - Ploieşti.

Până în anul 2030, România ar urma să construiască 725 kilometri de autostradă, 184 de kilometri de autostradă fazată şi 1.809 kilometri de drum expres, costul total fiind estimat la 28,6 miliarde euro, inclusiv TVA. Potrivit informaţiilor prezentate de Rus, sumele pentru investiţiile în infrastructură vor putea fi asigurate în următorii ani din finanţări europene de 6 miliarde euro (incluzând cofinanţarea naţională), acciza la motorină, rovinietă, concesiuni şi parteneriate public-private (4 miliade euro) şi credite de la Banca Europeană de Investiţii, BERD şi Banca Mondială. Ministrul a adăugat că după revenirea la Ministerul Transporturilor, "cu arme şi bagaje", CNADNR va trebui să prezinte un plan de management. "În 25 de ani n-am avut niciodată", a spus Rus. Foto: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

faust

Acum 7 ani

Eu nu inteleg un lucru.... De atata timp stau la guvernare, au consens in parlament si ei deseneaza planuri, masterplanuri si \"povestesc\" despre autostrazi. E adevarat ca PSD-ul nu a facut nici o autostrada pana acum (doar au vopsit autostrazile lui Boagiu/Boc) si au deturnat banii la Bechtel, insa ma intreb si eu.... de lucru cand au de gand sa se apuce, ca de povesti sunt satul....?
Raspunde

xyz

Acum 7 ani

dupa 3 ani de guvernare vor sa se apuce de lucru!!!!!!!! ptiuu!!
Raspunde

io

Acum 7 ani

Sunt doar niște papagali...de abia au reușit sa termine ceva lăsat de alții...in schimb: SB -Pitești ...au amant studiul de fel.cu 2 ani...dacă i-l continuau deja se lucra....ce inaugurează anul viitor -Nadlac Arad , TM -Lugoj , au fost demarate încă de pe vremea lui BOC....Gilau-nadaselu...au amânat proiectul aproape 2 ani , deși aveau ctr SEMNAT...Buc-Ploiești...avem 3 km gata la imtr in București...si lucrările sunt oprite...de 2 ani nu sunt in stare sa dea in funcțiune 6km de autostrada la Câmpie....marele cretin Sova , nu a demarat nici un proiect nou de autostrada in 2012 si 2013 , etc , etc , etc....PSD-Isti pomanagii...in afara de ajut.sociale nu sunteti in stare de nimic
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Fără nicio legătură cu Ioan Rus...Ce-i cu cele 3 fotografii pt. ziua de azi? Tipa si saloanele de spital? Adica o tipă ca aceea te poate băga în spital? Să nu exagerăm!
Raspunde

germanicus

Acum 7 ani

Cretinule ! Pe cine minti in continuare cu acele ,,planuri\" PSD-iste ? NIMIC nu veti face daca nu sta cineva macar cu arbaleta in spatele vostru. Mincinosi ati fost cind ati ajuns la conducere si mincinosi veti pleca de-acolo. Singura diferenta va fi urmatoarea: v-ati IMBOGATIT imens !!!!!!
Raspunde

mariana mitru

Acum 7 ani

Vrei sa-ti schimbi situatia financiara?ai un vis de implinit?aici gasesti o sansa deosebita daca vrei sa lucrezi part-time (3 ore pe zi),folosind calculatorul de acasa conectat la internet ,daca ai rezultate poti obtine si o scrisoare de recomandare pentru CV-ul tau. Se ajunge la castiguri 300 dolari pe luna .pentru detalii trimite ‘’info’’la adresa de mail:***
Raspunde

dt1961

Acum 7 ani

Ioan Rus asta e rus (sovietic)???? Pai altfel nu-mi pot imagina cum poti realiza atatea drumuri expres, autostrazi, masterplanuri, etc, etc in mai putin de doua luni? Asta-i dus complect cu pluta. Eu inteleg sa tragi o minciuna ,hai doua, dar sa indrugi in nestire numai aberatii si numai tampenii si mai ales si de pe o functie de ministru, e mai mult decat jalnic. Eu cred ca numai in Romania este posibil asa ceva. Intr-o tara cat de cat civilizata unul ca asta si ca cei din jurul lui erau de mult internati la „zambareti” unde isi primeau bombonelele zilnic si eventual aveau un ziar al ospiciului unde se puteau tutui unii pa altii. Pai ce dreaqu !?! Suntem chiar o natie de handicapati??
Raspunde

adrealul!

Acum 7 ani

Rus=Ponta=circari
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

In ciuda pesedismului si a regionalismelor vecine cu agramatismul acestui UASCR -ist, sa -i urãm autostrazi...bine facute !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus