Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

1,2 milioane de euro, pentru cei care au vrut sa intreprinda ceva pe Valea Hartibaciului

Locuitorii cu spirit de inițiativă de pe Valea Hârtibaciului au semnat contracte de finanțare în valoare de 1,2 milioane de euro, anul trecut, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu. Unul din cele mai interesante proiecte care a primit finanțare este cel de amenajare a unui centru de echitație la Apoș.
Bilanțul proiectelor depuse la GAL MH în cursul anului trecut cuantifică șase apeluri de selecție de proiecte, în urma cărora au fost selectate de către reprezentanții Grupului 21 de proiecte. Din acestea, pentru 17 au fost semnate deja contractele de finanțare, iar alte două au mari șanse să primească, de asemenea, finanțare.
”Valoarea totală a proiectelor finanțate în anul 2014 se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro. Cea mai mare sumă nerambursabilă atrasă prin GAL Microregiunea  Hârtibaciu se ridică la aproape 200.000 de euro, proiect care este implementat de către un beneficiar privat pe măsura 313. Acesta a început construcția si amenajarea specifica a unei facilități ecvestre în satul Apoș, comuna Bârghiș, care va promova echitația la cele mai înalte standarde ale calității, în special prin călărie de agrement în manej și împrejurimi și turism cultural ecvestru”, informează reprezentanții GAL MH.

La Șeica Mare va funcționa un atelier meșteșugăresc de prelucrare artizanală a lemnului și realizarea butoaielor atipice la comandă, iar la Săsăuș, în comuna Chirpăr un alt meșteșugar a primit bani europeni pentru dotarea unui atelier de mobilier tradițional”, comunicat GAL MH

Finanțări cuprinse între 78.000 și 125.000 de euro au atras și autoritățile locale din comunele Chirpăr, Șeica Mare,  Vurpăr, Nocrich și Marpod. Proiectele acestora vizează dotarea comunelor cu utilaje pentru îmbunătățirea serviciilor de gospodărie comunală. ”În cazul comunelor Marpod și Șeica Mare, Uniunea Europeană va finanța reabilitarea și modernizarea de drumuri”, mai informează reprezentanții GAL.
Conducerea Grupului anunță că mai sunt ceva fonduri de alocat. “Ca o situație de bilanț, avem în acest moment o valoare totală nerambursabilă a contractelor de finanțare, semnate în perioada 2012 - 2014 de 2.160.506 euro din totalul de 2.281.120 euro, prevăzuți pentru proiecte, în strategia de dezvoltare 2012-2015. În momentul de față avem deschisă, o sesiune scurtă, de 10 zile, pe măsura 322, pentru a cheltui ultimii bani disponibili pentru proiecte. Mai așteptăm un proiect în valoare aproximativă de 40.000 de euro. Echipa GAL MH a câștigat multă experiență ca și experți și suntem hotărâți să depunem spre finantare o noua strategie pentru Microregiunea Hârtibaciu, în etapa următoare ”, a declarat Elena Curcean, Managerul GAL MH.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus