Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
29°C

ACTUALIZARE. Procesul ANI– Iohannis: Decizia va fi data in 21 ianuarie

ACTUALIZARE: 
Judecătorii ÎCCJ au anunțat astăzi că săptămâna viitoare, pe 21 ianuarie, vor da un verdicat în cazul Iohannis. 
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat astăzi decizia ce urmează să o ia în cazul de incopatibilitate de care este acuzat președintele Klaus Iohannis, de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Data la care se va judeca acest caz nu a fost încă stabilită, însă la următorul termen va fi pronunțată și hotărârea defintivă în acest caz, anunță Digi24.ro. 
ÎCCJ a admis în principiu, pe 25 noiembrie 2014, recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal privind dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate, în calitate de primar al Sibiului.
În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
În septembrie 2013, Johannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

mda

Acum 6 ani

Normal ca nu poate fi tratat ca orice muritor ca doar are imunitate. Mi-e sila de justitia din Romania care ii mangaie pe caput pe unii. E clar ca sasu\' e incompatibil.
Raspunde

eu

Acum 6 ani

incompatibil cu ce?
Raspunde

Altu

Acum 6 ani

Cu mamica-sa lui \"mda\".
Raspunde

dann

Acum 6 ani

asta trebuia decisa inente de alegeri somnambulii din tribunal BUCURESTI trebuiau sa dea o decizie da sau nu
Raspunde

bleah

Acum 6 ani

Da, dar e foarte compatibil cu taticul lui mda, prietenii stiu de ce...
Raspunde

Dan

Acum 6 ani

Este un circ fără sens. Iohannis este nevinovat. Legea e clară, nu se referă la societăţi regionale. Putem admite, pentru discuţie că ar primi verdict de incompatibil, şi ce dacă? Preşedintele nu poate fi demis decât de parlament pentru înaltă trădare şi de către popor pentru grave încălcări ale constituţiei. Decizia tribunalului îl lasă rece pe Klaus Iohannis!
Raspunde

PT MDA

Acum 6 ani

Pai mai retardule.... tu stii pt ce e judecat sasu?... ca sa-i traga buda si apa lui mata, sa se spele pe maini!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus