Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Procesul ANI - Iohannis se judeca astazi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) urmează să judece astăzi recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în procesul cu preşedintele României, Klaus Iohannis.  ÎCCJ a admis în principiu, pe 25 noiembrie 2014, recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal privind dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate, în calitate de primar al Sibiului.
În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
În septembrie 2013, Johannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus