În noaptea dintre 14 și 15 ianuarie, cu ajutorul a două macarale de mare tonaj și cu traficul feroviar închis, muncitorii care lucrează la ridicarea viitorului viaduct Mihail Kogălniceanu au montat principalele componente ale unui tronson lung de 63 de metri. Acesta va reprezenta principala deschidere a viitorului pasaj, care are o lungime totală de 400,94 de metri. Montarea elementelor de mari dimensiuni a avut loc începând cu ora 23:00 a nopții de miercuri și s-a încheiat la ora 03:00, a dimineții de joi.
Cea mai mare lucrare publică locală
Ridicarea viaductului care va lega peste calea ferată strada Mihail Kogălniceanu de Calea Șurii Mici este cea mai mare lucrare publică gestionată exclusiv de administrația locală, în ultimii 25 de ani. Valoarea contractului este de peste 28 de milioane de lei, cu tot cu TVA, iar fondurile sunt asigurate de Uniunea Europeană, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană elaborat de Primăria Sibiu. Lucrările au început în aprilie anul trecut și trebuie încheiate până la finele acestui an. Contractul a fost atribuit prin procedură de achiziție publică asocierii SC Geiger Transilvania SRL - SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger Gmbh.
Lucrarea cu o valoare inițială estimată la 36 de milioane de lei, cu tot cu TVA, a fost licitată în primăvara anului 2013. Peste 40 de firme reunite în șapte asocieri au participat la această licitație, al cărei rezultat a fost contestat de două ori. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor le-a respins, dar firmele contestatoare au continuat în instanță. Și Curtea de Apel Alba Iulia a respins aceste contestații, fapt ce a amânat semnarea contractelor până în luna martie a anului trecut.
“Lucrările avansează foarte bine la viaduct și de altfel constructorii au lucrat pe tot parcursul ultimelor două luni, fapt pentru care îi felicit. E o investiție foarte importantă pentru noi și ca fonduri alocate dar și ca utilitate pentru zona aceasta și pentru legăturile mai rapide cu zonele adiacente” primarul interimar Astrid Fodor
Cât o bandă pe sens
Pasajul superior ar urma să aibă o lungime de 400,94 metri, viaductul fiind construit la opt metri deasupra căii ferate. Lucrarea constă în lucrări de infrastructură, suprastructură, rampe de acces, reamenajare spații verzi, semnalizare rutieră, refacere linii de cale ferată, instalații electrice, precum și devierea de rețele de utilități (apă, canal, gaz, electrice, telecomunicații). ”Acesta va avea câte o bandă pentru fiecare sens şi va fi prevăzut cu trotuare pentru pietoni de fiecare parte. Pentru accesul pietonilor se vor realiza scări de acces pe partea dreaptă (spre gara Turnişor), iar pentru accesul bicicliştilor şi al persoanelor cu handicap locomotor sunt prevăzute rampe, pe pod urmând să fie marcate piste pentru biciclete. Sub viaduct se vor crea aproximativ 15 locuri de parcare. Proiectul prevede şi amenajarea iluminatul public pe viaduct”, arată reprezentanții administrației locale.
Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Calea Şurii Mici , Astrid Fodor , Primăria Sibiu , Apel Alba Iulia , Uniunea Europeană Guvernului P , Dezvoltare Urbană , Mihail Kogălniceanu , Planului Integrat , Geiger Transilvania , Consiliul Național , Soluţionarea Contestaţiilor , Wilhelm Geiger Gmbh , Și Curtea
Vizualizari: 832
Ultimele comentarii
Acum 42 minute
Mișu mare
Acum 1 oră
Magda Boar
Acum 1 oră
Max rasinareanul
Acum 2 ore
Barosanu
Acum 2 ore
Andrei C.