Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Investitie de 1,4 milioane de euro in sediul Agentiei pentru Protectia Mediului. Plus 30 de arbori plantati in statiile de autobuz

Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu a prezentat astăzi noi detalii despre proiectul „Calea verde spre dezvoltare durabilă”, a cărui valoare se ridică la aproape 4,5 milioane de euro și cea mai mare parte a investițiilor vor avea loc în Sibiu. Ca valoare financiară și investiții, acesta este cel mai mare proiect implementat vreodată de o agenție de mediu din România.

Cea mai mare parte a banilor, respectiv aproape 1,4 milioane de euro, va merge către modernizarea sediului Agenției de Mediu Sibiu, inclusiv ”dotarea clădirii cu sisteme de încălzire, răcire și ventilație bazate pe pompe de căldură și panouri solare, sistem de captare și recirculare a apei de ploaie, acoperiș verde și sisteme de termoizolație”.

Din punct de vedere al sibienilor, cele mai vizibile componente ale proiectului se referă la ”trecerea în subteran a 10.019 metri lineari de cabluri de electricitate și comunicație pe arterele principale ale orașului,  Blv. Victoriei, Blv. V. Milea, Blv. Coposu, Șos. Alba Iulia și Calea Dumbrăvii, cu repararea covorului asfaltic” și ”plantarea a 30 de arbori cu creștere rapidă în stațiile de autobuz, cu rol de protecție în zilele toride”.

În plus, tot prin acest proiect vor fi achiziționate trei stații meteorologice performante pentru monitorizarea parametrilor meteorologici, stații care vor fi integrate în rețeaua meteorologică națională. Dintre acestea, cel puțin una urmează a fi amplasată în județul Sibiu.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbări climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice. „Nu vreau să intru în detaliile proiectului, pentru că acestea vor fi prezentate etapizat pe parcursul derulării acestuia. Totuși, vreau să subliniez faptul că proiectul „Calea verde spre dezvoltare durabilă” este sută la sută rezultatul muncii de echipă, realizată de către colectivul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu”, a declarat directorul APM Sibiu, Bogdan Trif.

Proiectul „Calea verde spre dezvoltare durabilă” care face parte  din cadrul Programului RO07 – Adaptare la Schimbări Climatice, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (Norvegia, Islanda şi Lichtenstein) și se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2016. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în calitate de operator de program, a aprobat proiectul în data de 30.11.2014, iar contractul de finanțare între MMAP și APM Sibiu a fost semnat în data de 08.01.2015.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

xsef

Acum 9 ani

WOW, 30 de arbori! ce realizare. Am tras lozul cel mare... o sa avem umbra si aer mai curat in oras
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

E ok, ajuta oamenii vara copacii, dar un parc ceva? Nu? O reabilitare de parcuri? Nu nici aia?
Raspunde

gigi

Acum 9 ani

Din toate lucrurile care se fac pentru Sibiu, pe bani europeni in proiectul asta tu te iei ca sunt doar 30 de pomi. De celelalte lucruri nu spui nimic ?Se vede cat de bine intentionat esti! Cred ca cel mai bine e sa nu mai faca nimeni proiecte...si sa lase banii acolo ...sa-i acceseze doar cei din afara ca la noi si cand se face ceva bun...se incearca punerea la zid a celui care a adus bani si investitiiin tara. Ffff inteligent BRAVO!!!...Cred ca tu ai facut multe lucruri bune...si sigur ai facut numai proiecte de succes...sau succesuri ?
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

protectia mediului?majoritatea au ajuns acolo pe nepotisme ca si tanti cindrea &co...bugetari de lux care nu fac nimic ...vai de ea romanie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus