Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

Ce sporturi sunt bune pentru copilul tau si unde poate sa le practice in Sibiu

Specialiştii în domeniul sportiv susţin că activitatea fizică, începută la vârstă fragedă, stimulează creşterea şi capacitatea de comunicare a copiilor. De asemenea, vârsta de 6-7 ani, după spusele acestora, pare a fi cea optimă pentru ca un copil să asculte indicaţiile şi să înveţe regulile unui joc. Unii copii au o înclinaţie naturală faţă de sporturile de echipă, în timp ce alţii se pot simţi mai bine în activităţi axate pe efortul individual.
 
Turnul Sfatului vă propune câteva sporturi pe care orice copil aflat la o vârstă fragedă  ar putea să le practice în Sibiu, în condiţii decente şi într-un cadru organizat, la unul dintre cluburile sportive de specialitate.
 
Sporturi de echipă
 
Copiii care au înclinaţie mai mare spre sporturile de echipă se pot îndrepta spre sporturi ca fotbal, baschet, handbal sau volei. 
 
Fotbal
 
Sportul “rege” poate fi practicat de către copilul dumneavoastră la şcoala de fotbal FC Interstar Sibiu (cea mai titrată din Sibiu) sau la CS Alma Sibiu (singura din Sibiu care nu percepe taxă), dar şi la şcolile de fotbal CS Viitorul Sibiu, CSŞ Şoimii, Şcoala de Fotbal “Ion Gheorghe”, cât şi “Demian Adrian”.
 
Cu aproape 250 de copii legitimați, FC Interstar dispune ȋn prezent de 13 grupe de copii și juniori, începând cu vârsta de 5-6 ani. “Avem părinți care își aduc copiii la noi doar pentru că vor să facă sport, la fel cum avem copii care vor să trăiască sentimentul de fotbalist”, spune antrenorul Daniel Murășan. Antrenamentele sunt susţinute pe stadionul “Mecanica” din cartierul Mermeladă, dar și în diferite locaţii. ”Dispunem de o sală de sport, un teren de iarbă, un teren sintetic, un teren pentru antrenament, un teren tip balon și o bază sportivă pentru meciurile de campionat”, declară preşedintele Caius Băra. Clubul percepe o taxă lunară de 50 de lei pentru fiecare copil legitimat. Pentru a vă înscrie copilul la club, puteţi suna la numărul 072 326 2824.
 
Singura şcoală de fotbal din județ care nu percepe taxă este CS Alma Sibiu. Clubul care are în grijă opt grupe de copii, de la cei născuți în 2001 până la cei născuți în 2008, oferă echipament complet de joc. În funcție de vârstă, antrenamentele se efectuează fie în sala de sport de la Șura  Mică – una dintre cele mai moderne din județ, fie pe terenurile de sport de pe strada Vasile Milea, dar și pe terenul de lângă baza de rugby din cartierul Valea Aurie. De cei peste 140 de copii se ocupă antrenorii Iulian Merintean, Sergiu Haidău și Andrei Drăgușin, care le oferă condiții moderne de antrenamente și de meciuri oficiale. Pentru mai multe informaţii, puteţi apela  la 0749 288 811.
 
Baschet
 
Sportul cu mingea la coş poate fi practicat încă de la şase ani la CSU Sibiu (doar pentru băieţi) sau la CSȘ Sibiu (fete şi băieţi). Cei aproape 100 de copii de la CSU Sibiu se antrenează sub îndrumarea antrenorilor Alexandru Kovacs şi Sandu Rubint. “Avem trei săli de antrenament unde ne desfăşurăm activitatea, la sălile Școlilor Gimnaziale nr. 8 şi nr. 25, respectiv sala de la Facultatea de Știinţe. Sălile sunt alese în funcţie de categoria de vârstă. Cei mai mici copii pe care-i avem au şase ani. Suma pe care un părinte trebuie să o achite lunar variază în funcţie de utilităţile sălilor, dar abonamentul ar fi undeva la 40 de lei”, susţine antrenorul Sandu Rubint. Pentru mai multe detalii, puteţi suna la 077 1736964.
 
Dacă cei de la CSU Sibiu pregătesc copii doar la masculin, cei de la CSȘ Sibiu dispun de grupe şi de feminin. “Primim cu braţele deschise pe oricine, dar fiecare copil trebuie să înceapă de la vârstă fragedă, maximum 7-8 ani pentru a face performanţă. Dacă vine la 15 ani, n-avem ce să facem cu el. Pregătirea are loc în sala de sport de la Teatru”, precizează Ioan Miclăuş, director CSȘ Sibiu. Clubul nu percepe niciun fel de taxă. Dacă doriţi să vă înscrieţi copilul aici, sunaţi la 0740 242 899.
 
Handbal şi volei
 
Alte două sporturi de echipă pe care copilul dumneavoastră le poate experimenta în Sibiu sunt handbalul şi voleiul. Singurul club la care pot fi practicate cele două sporturi este CSȘ Sibiu. “Avem handbal şi volei atât pentru băieţi, cât şi pentru fete. Momentan, dispunem de grupe de la 9 la 18 ani. Copiii de la handbal se pregătesc la sălile Școlilor Generale nr.18 şi nr. 19, dar şi la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Sibiu, în vreme ce copiii de la volei fac antrenamente la sala de la Teatru”, precizează Ioan Miclăuş, directorul clubului. Clubul nu percepe nicio taxă din partea jucătorilor. Mai multe detalii puteţi obţine sunând la 0745 795 313.
 
Sporturi individuale
 
Dacă copilul dumneavoastră se simte mai bine în activităţi axate pe efortul individual, Turnul Sfatului vă propune o serie de sporturi:
 
Tenis
 
Tenisul rămâne unul dintre cele mai frumoase sporturi individuale, care se impune atât prin eleganţă, cat si prin spectaculozitate. Tenisul poate fi jucat la cluburile cu cele mai bune baze din Sibiu: CS TC Pamira şi CS Vektor.
 
“Programul fiecărui sportiv de la CS TC Pamira începe cu o evaluare a tuturor componentelor antrenamentului sportiv, după care antrenorii împreună cu sportivul şi părinţii discută şi stabilesc obiective pe termen scurt şi pe termen lung pentru a încorpora în pregatirea sportivului elementele unei dezvoltări sănătoase”, susţin oficialii clubului. Clubul oferă cursuri pentru copii, iar preţul este de 12 lei pentru o oră de antrenament în grup pe timp de vară, iar iarna preţul ajunge la 15 lei. Pamira Club dispune de şase terenuri de tenis cu zgură şi cu instalaţie de nocturnă la fiecare, iar pe timpul iernii două dintre acestea sunt acoperite. Clubul mai dispune şi de vestiare dotate la standarde ridicate. Dacă doriţi să-l trimiteţi la tenis, puteţi suna la 0728 726 472.
 
Un alt club ce oferă condiţii bune este CS Vektor, club ce pune în folosinţă trei terenuri de zgură şi oferă cursuri de iniţiere a copiilor în tainele tenisului începând cu vârsta de cinci ani. “Sub îndrumarea atentă a personalului de specialitate, fiecare copil îşi va dezvolta aspectele tehnice, tactice, fizice şi mentale ale jocului. Trecerea de la cursurile de iniţiere la performanţă se face prin grupe de 2-3 copii şi prin sesiuni individuale şi antrenamente personalizate”, se arată pe site-ul clubului. Tariful pentru o oră de antrenament este de 15 lei. Mai multe detalii puteţi să obţineţi sunând la 0749192939.
 
Taekwon-do 
 
Clubul Puma oferă cursuri de autoapărare, instruind copii în în tainele taekwondo-ului, începând cu vârsta de 4 ani, la sala Puma Club de pe Bulevardul Victoriei. “Taekwon-do dezvoltă caractere frumoase şi spiritul de competiţie. Asigură dezvoltarea sănătoasă a copiilor, fizic şi mental şi este un minunat instrument de socializare şi de dezvoltare a valorilor educative: disciplină, autocontrol şi concentrare. Noi nu promovăm violenţa. Antrenamentele pentru copii se desfăşoară sub forma unor jocuri. La noi oricine e binevenit”, susţin reprezentanţii clubului. Preţul unui abonament lunar este de 85 de lei. Pentru înscriere, puteţi suna la 0751 057 227.
 
Șah
 
Un sport care dezvoltă capacităţile mintale ale copiilor, puterea de concentrare, memoria, imaginaţia şi creativitatea copiilor, gândirea clară în situatii critice sau logica este şahul. Sport ce poate fi practicat la Logismart Sibiu. “Ne propunem iniţierea în tainele acestui minunat joc a cel puţin 100 de copii anual” susţine Corina Moldovan, preşedintele clubului. Antrenamentele se desfăşoară sub formă de şedinţe individuale (60 lei/oră) sau în grupe formate din doi copii (40 lei/oră de fiecare), la sediul clubului din cartierul Cireşica. Pentru mai multe informaţii puteţi suna la 0724 023 684.
 
Karting
 
Fără să fie nevoie de permis de conducere sau abilităţi demonstrate de pilotaj, opţiunea de karting oferă copiilor şansa de a-şi dezvolta reflexele rapide, precizia asupra controlului maşinii şi abilităţi de luare a deciziilor. Copiii pot fi iniţiaţi în karting de profesorii Palatul Copiilor Sibiu, fără nicio taxă, pe circuitul de karting din incinta Metro Construcţii Sibiu.  “În cadrul cercului de karting, elevul acumulează, în primu rând, cunoştinţe despre conducere. Îşi creează aptitudinile şi reflexele necesare, însumând cunoştinţe de mecanică specifice”, spune profesorul Viorel Nicoară. Pentru înscrieri, sunaţi la 0269 217 655.
 

Mai sunt şi alte sporturi ce pot fi practicate în Sibiu. Din păcate, pentru înot, poate cel mai indicat sport  pentru un copil aflat la o vârstă fragedă, condiţiile oferite de bazinul Olimpia al clubului CSM Sibiu lasă de dorit .

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

6 comentarii

sport Sibiu

Acum 8 ani

Este oferta foarte slaba in Sibiu pentru copii sa practice sportul, sa nu mai vorbim de conditii. Nu e acces la bazin, schiul este extraordinar de scump. Oricare oras de marimea si faima Sibiului are mult mai multe facilitati, cu investitii in ultimii ani, in cluj Palatul copiilor s-a extins, bazin de innot au 2, la fel in Timisoara. Oare cite decenii mai trebuiesc in acest oras, sa fie sportul accesibil pt copii?
Raspunde

Marcel

Acum 8 ani

Pentru pici, merita sa ii duceti pina in Turnisor, la Arka Park Indoor Climbing Sibiu ***www.arkapark.ro/ Copii (< 14 ani) 20 lei/2h Strada Frigoriferului, nr. 6 ... E si o idee de aniversare a zilei de nastere, care sigur ramine in amintirea colegilor! Vor fi incintati cel putin la fel de mult ca mine, va garantez! Imagini activitati: https://www.facebook.com/arka.park.paltinis
Raspunde

gigi

Acum 8 ani

Dar spre alte sporturi ca atletism, patinaj, ciclism care sau fost domenii cu traditie in arealul sibian nu stim sa vorbim ?
Raspunde

sporturi de masa

Acum 8 ani

inainte se practicau sporturile de masa: sticlism, coniac-canoe, 100-Bitter-viteza, halbere.... acum s-or scumpit toate localurile, se mai practica doar prin parcuri.
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Prietene, faptul că anumite sporturi sunt scumpe, nu înseamnă că nu sunt condiții de practicare a acestora!
Raspunde

@4

Acum 8 ani

La așa părinți ca tine, ce să ne mai așteptăm de la copii????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus