Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

ANL promite ca (si) anul acesta da in folosinta cele patru noi blocuri de la Sibiu

Cele 88 de locuințe grupate în patru blocuri cu câte două scări, a căror construire este finanțată de către Agenția Națională pentru Locuințe, urmează să fie predate tinerilor sibieni care le solicită și întrunesc punctajele necesare în cursul acestui an. Ridicate pe strada Viitorului din cartierul Reșița, cele 88 de locuințe ar fi trebuit finalizate acum trei ani. După nenumărate prelungiri de termene, fostul constructor – Victor Construct din Botoșani – a fost forțat să renunțe la lucrare, dar nici noul constructor – Duplex SA din Făgăraș – nu reușește să se țină de termene. ”Contractul de proiectare și execuție are ca dată de finalizare a lucrărilor 22.12.2014. Termenul de finalizare se coroborează cu sursele de finanțare alocate Programului construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, respectiv cu stadiul lucrărilor tehnico-edilitare de către autoritățile publice locale. Decalările de termen au fost determinate de insuficiența fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru execuția lucrărilor de construcții – montat, în cadrul Programului construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii”, motivează reprezentanții ANL întârzierile de zeci de luni. Și cu termenele au fost prelungite din cauza lipsei de finanțare, constructorii nu au fost penalizați de loc, mai precizează reprezentanții ANL.

Primăria îi crede

”Se preconizează ca recepția celor 88 de unități locative să se realizeze în anul 2015, în funcție de alocațiile bugetare și de realizarea utilităților”, mai arată reprezentanții ANL. De utilități trebuie să se ocupe, conform legii, administrația locală. Potrivit proiectului de buget prezentat de primarul interimar Astrid Fodor, anul acesta sunt alocate resursele necesare branșării celor patru blocuri la rețelele de utilități.
Repartizarea celor 88 de locuințe (care au una sau două camere) va fi făcută de Primăria Sibiu, pe baza dosarelor depuse de cei doritori. Apartamentele sunt destinate închirierii tinerilor, iar zece la sută din acestea vor fi repartizate persoanelor evacuate sau în curs de evacuare din casele retrocedate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

alin

Acum 9 ani

Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e ***! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Pentru detalii, *** ”job” la adresa de e-mail: [email protected]
Raspunde

???

Acum 9 ani

Exista vreo lagatura intre Victor Construct si Raluca Turcan ?
Raspunde

dani

Acum 9 ani

Da exista numai ca acum 4ani Raluca Naluca era &1 la putere si in opozitie cu cei care conduceau destinele orasului Sibiu si acum sunt parteneri
Raspunde

@3 curios

Acum 9 ani

Daca da, care? Blocul de locuinte de la spitalul judetean a fost finalizat (reusit !) de catre aceeasi firma (gresesc?)
Raspunde

silviu

Acum 9 ani

Sunt oameni cu handicap care stau cu mai multe persoane intr-o singura camera ,și legea spune ca pers.cu handicap trebuie sa beneficieze de o camera plus o camera însoțitorul.Păcat ca la noi nu se dau 2 bani pe acești oameni care au eu destul de tras cu boala și viața asta...în alte tari acești oameni chiar au foarte bine pus la punct asistenta sociala care vine de câte ori este nevoie la domiciliul bolnavului și dacă nu are condițiile necesare șefa sesizări pt schimbare de locuință la noi locuințele anl(sociale)sunt repartizate săracilor copii bogați ai româniei,sunt o gramada de locuințe nrlocuibile a acestor copii și nu se fac controale și verificări.....trăim în românia și ăsta ne ocupa tot timpul.
Raspunde

Lorena

Acum 8 ani

Nu d-le nu mai au loc pers. cu handicap de copii \"saraci\"ai oamenilor bogați ai sb,sunt tare curioasa cate pers. cu handicap vor fi pe lista de prioritati și sa luam atunci masuri .
Raspunde

Ela

Acum 8 ani

Pana la urma se repartizeaza sau nu anul acesta? trec zilnic pe langa aceste blocuri si lucrarile stagneaza. Minciuni ca de obicei :(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus