Acest sfârşit de săptămână este dedicat teatrului şi începe vineri, de la ora 19:00 cu piesa ”Eden” de Eugen O’Brien. Spectacolul care se va juca la Casa de Cultura a Sindicatelor are la bază textul dramaturgului irlandez Eugene O’Brien.
Tragi-comedia de la Sibiu îi aduce în prim-plan pe actorii Nicu Mihoc şi Serenela Mureşan într-un schimb de monoloage ţesute cu mult sarcasm, ironie şi autoironie, în jurul mitului biblic, despre tentaţie în general, despre îndrăzneala de a ceda tentaţiei, indiferent de consecinţe. Totul se petrece într-un weekend. Aceeaşi poveste e relatată din unghiuri diferite, în monologuri care se întretaie şi conturează dorinţele, fanteziile, întâmplările şi frustrările celor doi soţi. Billy este un beţiv ratat, pofticios şi microbist, iar Breda, o femeie cu o mulţime de complexe. Relaţia lor se destramă din lipsă de comunicare. Billy şi Breda sunt în cele din urmă două jumătăţi care nu se mai potrivesc.
„Ostatic la mătuşica” de Morris Panych poate fi văzut sâmbătă, de la ora 19:00, Teatrul ”Radu Stanca”.
“Ostatic la mătuşica” este povestea unui tânăr solitar. El aşteaptă moartea unei bătrâne tăcute şi posacă pe care el o crede mătuşa sa şi care îşi omoară timpul cu poveşti şi amintiri ce vorbesc despre moarte. Conform criticului Benedict Nightingale de la Times, impresia de “izbucniri de râs pentru masochiştii lipsiţi de speranţă în drum spre Olanda cu hoardele de sinucigaşi” este atenuată de sugestia că “lunile de veghe la capul unui pat pot crea o legatură chiar şi între o mătuşă tăcută şi tânărul care a construit cu disperare o maşină de eutanasiere gen Heath Robinson pentru a grăbi momentul plecării acesteia”.
Ultima piesă la ”Radu Stanca” se joacă duminică, de la ora 19:00.
“Take, Ianke si Cadâr” de Victor Ion Popa, prezintă povestea unor negustori - un evreu, un roman şi un turc, care îşi împart clientela. Fata evreului şi băiatul românului ajung să se iubească, povestea lor de dragoste fiind imposibilă, în concepţia taţilor. Bâtranul Cadâr, veşnic îndrăgostit şi mereu pus pe şotii, face însă în aşa fel încât istoria să aibă un final fericit.
Teatru pentru copii
Sâmbătă, de la ora 18:00, la Teatrul Gong copiii pot vedea spectacolul „Crăiasa Zăpezii”. Bazat pe una dintre cele mai frumoase povești scrise de Hans Christian Andersen, producția Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu aduce în prim plan ținuturile înghețate ale crăiesei zăpezii și ale alaiului ei în lupta dintre bine și rău.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Claudia Stühler, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Jenö Major, Monica Baldea, Raluca Pavel, Barbara Crişan, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu și Gabriela Mitrea. Spectacolul poartă semnătura regizorului Oana Leahu, a scenografului Maria Bodor și a muzicianului Tiberiu Jurju.
Duminică, de la ora 11:00, „Sarea-n bucate” dupa Petre Ispirescu se joacă tot pentru cei mici. În producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.
Ce rulează la Arta
La Cinema Arta în acest weekend rulează „Seventh Son” de la 14:00, „Taken 3” de la 16:00, „Mortdecai” de la 18:15 şi „Unbroken” de la 20:30. Cele mai aşteptate sunt ultimele două.
În „Mortdecai” dealer-ul de artă Charles Mortdecai porneşte în căutarea unui tablou furat despre care se zvoneşte că ar conţine un cod secret, cheia spre aurul ascuns al naziştilor. Pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit, eroul trebuie să păcălească răufăcători ruşi, agenţi secreţi ai MI5, un terorist internaţional, dar şi pe superba sa soţie, Johanna. Va reuşi?
„Unbroken” spune povestea lui Louis Zamperini, maratonist olimpic şi aviator în Al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit fără mâncare sau apă şi a făcut faţă unor nenumărate pericole vreme de 47 de zile după prăbuşirea avionului său în Oceanul Pacific. Ajuns pe uscat, pe una dintre insulele japoneze, soldatul american a fost capturat şi încarcerat ca prizonier de război. A fost supus torturilor japonezilor vreme de doi ani. Povestea sa a fost sursa de inspiraţie a romanului "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption", ecranizat acum în regia faimoasei Angelina Jolie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Monica Baldea , Teatrul Gong , Hans Christian Andersen , Bâtranul Cadâr , Radu Stanca , World War , Benedict Nightingale , Angela Páskuy , Al Doilea Război Mondial , Angelina Jolie , Heath Robinson , Raluca Pavel , Claudia Stühler , Adrian Prohaska , Crăiasa Zăpezii , Daniela Dragomir , La Cinema Arta , Gabriela Mitrea , Morris Panych , Jenö Major , Serenela Mureşan , Nicolae Suciu , Oceanul Pacific , Petre Ispirescu , Barbara Crişan , Nicu Mihoc , Oana Leahu , Victor Ion Popa , Maria Bodor , Tiberiu Jurju , Charles Mortdecai , Louis Zamperini , Seventh Son
Vizualizari: 628
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Unul
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
@Rodica
Acum 7 ore
///
Acum 9 ore
Anonima