Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Povesti cu scriitoare si copii la Libraria Habitus

Joi, 29 ianuarie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus din Sibiu va avea loc lansarea volumului “Povești cu scriitoare și copii”, coordonat de Alina Purcaru, apărut recent în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital.

Cu ocazia lansării, alături de coordonatoarea volumului vor fi prezenţi şi Rita Chirian, Teodora Coman, Andrei Terian şi Radu Vancu.

În volumul coordonat de Alina Purcaru, optsprezece poete, prozatoare și eseiste povestesc despre posibilitatea scrisului după apariția copiilor: firesc, uman, cu autenticitatea și curajul confesiunii. Textele vorbesc despre transformări profunde, care au atins și scrisul, despre relația cu lumea din jur, despre reușite și obstacole și nu în ultimul rînd, despre forme de dragoste și atașament – față de copii și față de propriile cărți. O scriitoare care este și mamă e inevitabil pusă în fața unui șir de decizii sensibile, iar “Povești cu scriitoare și copii” aduce la suprafață optsprezece mărturii despre încercările de fiecare zi, în care scrisul a rămas o prezență vitală, chiar și atunci cînd nu a (mai) fost o prioritate.

"... scriu dacă doarme copilul, scriu dacă am putut să dorm eu însămi, după nopţi cu trezit din două în două ore, scriu dacă mă mai pot gândi la scris şi nu la banii de scutece, scriu dacă tatăl copilului mă ajută să închid pentru câteva ore uşa şi stă el cu copiii, scriu dacă pot să mă smulg din depresie, scriu dacă pot să mă adun după ce scriitorii din jurul meu m-au asigurat că n-o să mai pot lega vreodată o frază, pentru că având un copil mi-am îndeplinit deja destinul de femeie. Scriu dacă pot să scap de vinovăţia de a fi plecat pentru câteva ore de lângă copil, ca să deschid o carte, calculatorul, o nouă pagină de Word" (Alina Purcaru - Cuvânt înainte).

Autoarele volumului sunt Svetlana Cârstean, Adina Dabija, Ana Dragu, Domnica Drumea, Cristina Ispas, Luminiţa Marcu, Angela Marinescu, Ştefania Mihalache, Ioana Morpurgo, Viviana Muşa Augusto, Carmen Muşat, Simona Popescu, Adina Rosetti, Miruna Runcan, Georgiana Sârbu, Simona Sora, Mihaela Ursa, Elena Vlădăreanu.

Alina Purcaru este redactor al revistei Observator cultural. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti şi a lucrat în presă, ca redactor la departamentul de cultură al ziarului Cotidianul. Este coautoare a romanului colectiv Rubik (Polirom, 2008) şi a publicat cronici de carte şi articole în presa culturală: Observator cultural, Dilema veche, Dilemateca, Noua literatură şi Suplimentul de cultură. Scrie frecvent pe site ul www.bookaholic.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus