Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

30 de spectacole, in februarie, la Teatrul "Radu Stanca"

În februarie la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu sunt programate 30 de spectacole, de la comedii, până la drame, spectacole politice, tragedii, dans, muzică şi povești de dragoste.

„Punctele de sprijin ale perioadei următoare sunt comediile care se joacă de ani de zile cu casa închisă: începem luna cu „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, regia Dan Glasu (1 februarie) și continuăm cu titluri puse în scenă de Șerban Puiu: „Încurcă-i drace”, după Ray Cooney, în două seri consecutive (13 și 14 februarie), „Puricele în ureche” de Georges Feydeau (19 februarie) și „Îmi place cum miroși”, după Neil Simon (1 martie)”, spune Daniela Plopeanu, purtătorul de cuvânt al teatrului sibian.

Cele trei spectacole montate recent de Radu Afrim pe scena TNRS vor avea loc pe 2 februarie - „Tattoo” de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes (spectacol în limba germană, cu supratitrare în limba română) și pe 21 - 22 februarie – „Girafe” și „Bizoni”, după Pau Miró.

A doua reprezentație din această stagiune a spectacolului „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, regia Silviu Purcărete, va avea loc pe 3 februarie și va fi urmată de cele mai noi producții ale teatrului: „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete (5 februarie), „Lecția” de Eugène Ionesco, regia Mihai Măniuțiu (6 februarie), „De ce Hecuba?! ” de Matei Vișniec, regia Anca Bradu (8 februarie), „Marat/Sade”, după Peter Weiss, regia Charles Muller (26 februarie). Nu vor lipsi cele două spectacole care ne oferă o imagine asupra României de ieri - „Opinia publică” de Aurel Baranga, regia Theodor Cristian Popescu (15 februarie) și asupra României de astăzi - „Solitaritate” de Gianina Cărbunariu (28 februarie).

Unele dintre cele mai importante titluri din repertoriu revin pe scena TNRS: „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, coordonator Silviu Purcărete (4 februarie), „Platonov” de A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija (12 februarie), „Nora” de Henrik Ibsen, regia Radu-Alexandru Nica (20 februarie), „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Robert Raponja (27 februarie) și „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Gavriil Pinte, după basmul omonim de Petre Ispirescu, regia Gavriil Pinte (10 februarie, Secția Germană).

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS pregătește pentru luna februarie două noi spectacole, care vor avea loc la Studioul Cavas: „Să nu mă părăsești”, o dramatizare după romanul cu același titlu de Kazuo Ishiguro, regia Mădălina Timofte (premiera pe 15 februarie) și „Kathie și hipopotamul”, după Mario Vargas Llosa, regia Larisa Nuțescu (premiera pe 22 februarie).

Programul complet al spectacolelor poate fi consultat pe site-ul www.tnrs.ro.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus