Marţi,
02.03.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Un nou bloc supara vecinii: "Ne-au luat cu japca parcarea. Vor sa ia si locul de joaca"

Spre nemulțumirea locuitorilor din cartierul Hipodrom, pe Aleea Biruinţei, a început ridicarea unui bloc cu zece niveluri care – spun oamenii din zonă – le va reduce parcarea și locul de joacă din zonă. Reprezentanții administrației locale spun că nu au descoperit nereguli.
Șantierul a fost deschis vizavi de blocul 8 (fostul bloc 6) de pe Aleea Biruinței. De când au apărut primii muncitori pe şantier, sibienii care locuiesc în zonă au început să-şi manifeste nemulţumirea cu plângeri depuse la Disciplina în Construcţii şi acum se pregătesc să depună plângere şi la Primărie.
„Au început să construiască fără să ne întrebe nimic, nu s-a pus problema să discute cineva cu locatarii blocurilor din zonă. Ne-au spus direct să ne luăm maşinile că ei ocupă şi locul de parcare şi, dacă nu vrem, ne iau oricum locurile cu japca. Eu am fost la poliţia locală şi acolo m-au îndrumat spre Departamentul Disciplina în Construcții, unde am făcut o plângere. Asta a fost vineri (30 ianuarie - a.c.). Apoi săptămâna trecută, au ieşit oamenii care stau în blocurile de lângă mine şi a fost scandal mare în stradă, că huruie generatorul noaptea. Cei care construiesc nu au curent şi noaptea paznicului îi e frig, că doar e iarnă, aşa că omul dă drumul la generator. Dar huruie tare şi nu pot să doarmă oamenii, unii au copii mici”, povesteşte Ion Tudosescu, unul din locatarii blocului 8.
Autorizaţia de construcţie a fost cerută de SC Atlantic Travels SRL Sibiu, parte a Holdingului Atlassib, pentru continuarea lucrărilor la un bloc cu parter şi nouă etaje, perioada lucrărilor urmând să se întindă de-a lungul a 36 de luni.

„Iau din terenul de joacă” versus „Constructorul nu afectează terenul acela”    

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că, zilele trecute, constructorul şi-a anunţat intenţia de a ocupa şi o parte din terenul de joacă aflat lângă blocul care se construieşte.
„Mi-a spus şi fata mea că după ce că e mic locul de joacă şi sunt mulţi copii în zonă, cică vor să ia o parte din teren ca să facă locuri de parcare, pentru cei care vor cumpăra apartamente în blocul nou. Păi, nu e bătaie de joc? Că iniţial planul era să facă parcare printre blocurile de lângă, dar asta înseamnă să strice grădinuţele cu flori ale oamenilor şi nu a fi fost lumea de acord, aşa că s-au gândit să strice locul de joacă al copiilor”, spune Maria Iancu.
De partea cealaltă, respectiv reprezentanţii Departamentului Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale Sibiu, spun că au verificat plângerea primită şi au concluzionat că terenul de joacă nu e afectat.
”Constructorul deţine autorizaţie de construcţie valabilă, iar din verificarea Departamentului Disciplina în Construcții, nu s-a constatat o depăşire a limitei domeniului public spre locul de joacă din acea zonă”, se arată în concluzia Departamentului Disciplina în Construcţii.
Localnicii spun însă că terenul nu e „încă înjumătăţit, că doar aşa ne-au spus, că la sfârşit, când termină blocul fac parcare pe jumătatea din terenul de joacă”. Discuțiile celor din zonă pornesc de la mai multe variante în ceea ce priveşte modificările pe care le va aduce construcţia noului bloc. Dar atât variantele aflate de la constructor, cât şi cele auzite de la vecini îi nemulţumesc, aşa că oamenii sunt hotărâţi să depună plângere la Primărie şi să nu renunţe la locurile de parcare.
„Parcarea noastră, care e aici din 1966, vor să ne-o distrugă, locul de joacă îl înjumătăţesc pentru a le face parcare celor care vor cumpăra aici, apoi chiar aşa am ajuns, să facă fiecare cum îl taie capul? Noi nu avem niciun drept? Noi suntem oameni liniştiţi, corecţi, plătim impozitele la timp, nu ne-am plâns nici că de ani de zile ne chinuim pe strada asta pe care nu o mai repară nimeni şi acum să ne ia aşa cu japca şi parcarea, iar noi să stăm cu mâinile în sân?”, mai spune Ion Tudosescu.    

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

22 comentarii

raduradu

Acum 6 ani

felicitari domnulev. popz. nu cumva sunteti implicat si pe aici. e strigator lacer ca distrugeti spatiile verzi desi legea o interzice. cati pomi ati plantat in orat in ultimii 5 ani??? RUSINE... unde naiba sunt avocatii? toti care stati in zona faceti presiuni pe conducerea asociatiilor din zona si va permitei avocati sa trantiti cu ei de pamant
Raspunde

nedumerit

Acum 6 ani

Cine va cumpara apartamente stii.d ca nu va avea loc de parcare ? Nimic despre vechii priprietari. Noua etaje cand in jur sunt patru?
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Alo, comisia de urbanism, consiliul local si disciplina in constructii... ne dam si noi demisia? Aveti facultati dar degeaba pentru ca sunteti mai prosti decat un copil de 2 ani (care are mai multa experienta de urbanism decat voi).
Raspunde

Inspectorat de constructii

Acum 6 ani

Nemultumirile sunt clare, rezolvarea lor se amana, nu se vor putea rezolva curand
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Ce comisie de urbanism, ce planuri si disciplină alea sunt pentru fraieri e doar o șleahtă de borfași care vând si distrug tot ce pot. Din păcate pentru oamenii ăia au pierdut si locul de joacă si parcările. Ce le mai rămâne de făcut e să dea foc la utilaje ...
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

\'\'noua etaje cand in jur sunt cu patru\'\' ????? la un bloc distanta aveti blocuri cu 8, respectiv 10 etaje (bd m.viteazul)! pe aleile biruintei, turnu rosu, str. goraslau etc e mai mult spatiu verde in jurul blocurilor ca aproape oriunde in oras, la fel pe luptei si alte zone din hipodrom facute in anii 60-inceput de 70. aici sunt alte interese si minti inguste ! naiba stie locurile de parcare improvizate cui le strica si ce fel de teren viran cu leagane este/era acolo. au mai fost cazuri cu doamne in varsta (sa nu zic babe nebune) care cu avize false cica de la primarie vroiau sa taie brazii pe strandului, pe motiv ca le ia soarele !
Raspunde

marginean

Acum 6 ani

e mai rau ca in epoca de intuneric! Nimeni nu se intreaba a cui e terenul,daca e al orasului si l-a vandut cuiva, sub ce forma, unde sunt granitele, e teren de constructie sau nu, cum arata planul aprobat, banuiesc ca blocurile din jur existente au si ele un teren aferent care le este in proprietate comuna, au dreptul la acces, parcaj, locul de joaca , jalnic!
Raspunde

aurel

Acum 6 ani

Votati fdgr si aveti pe mafiotii lui carabulea,sasoica din primarie ii de vina,deschideti ochii si vedeti adevarul,,,
Raspunde

aleea biruintei smecherilor

Acum 6 ani

Dupa cum era de asteptat lucrurile merg inainte pe fagasul binecunoscut. Smecherii au sprijin deplin din partea coruptilor de la urbanism si nu numai. Cotetz langa cotetz, in Sibiu (ferma smecherilor) se maximizeaza profitul. Anumite persoane care fac umbra fotoliilor pentru salar si mita, dau aprobari pe principii \"urbanistice\" \"durabile\" care ar face sa crape obrazul oricarui arhitect onest. Nu le putem cere sa le fie rusine pentru ca ei de mult timp nu stiu ce inseamna acest cuvant... Ne ramane doar sa ne inghesuim si mai tare, sa ne bagam masinile in buzunar inainte sa intram in casa (ca locuri nu sunt), sa ne tinem copii in casa (pentru ca spatii nu sunt) si sa ne luam la cearta intre noi vecinii ca si animalele din fermele supra-aglomerate pentru lipsa de profesionlaism si de obraz a celor platiti din banii nostri ca sa dezvolte acest oras nu sa-l sufoce...
Raspunde

@ @@@

Acum 6 ani

\"e mai mult spatiu verde in jurul blocurilor ca aproape oriunde in oras\" - Hahaha...tare remarca asta. Adevarul e ca in ritmul asta multe petice de spatiu verde vor deveni \"mult mai mari\" decat in restul orasului unde nu mai ai loc nici sa circuli... Sunt curios cum arata in mintile voastre inghesuite un oras modern care vrea sa se si dezvolte in continuare... Jalnic. Asa optica explica perfect traiectoria urbanisitca pe care suntem de vreo 20 de ani incoace... Bravos!
Raspunde

unu

Acum 6 ani

ba sibiu este oras nu sat ,la care nu va convine ca se construeste pe verticala ,ducetiva in satele voastre ,bine a construit comunisti ,uitativa la vasile noroi ,ce arhitecti a fost aia de au pus blocurile de nefamilisti la strada cu chiloti si si maieurile la vedere +a facut o inghesuiala de nedescris cu strada semaforului ,avea loc s-a fi facut un bulevard cu vero 6 benzi de circulatie ,bai astia de la FDGR mva last un oras perfect din toate punctele de vedere ,cu parcuri ,industrie ,si mult patrimoniu istoric mondial ,voi in 70 de ani ati stirbit frumusetea si valoarea sibiului ,de mai ramineau toti sasi acum sibiu era linga cele mai celebre orase medievale din europa ,se construieste dupa ureche ca aia de la disciplina in constructi daca mergi la ei si le faci o sesizare de constructie ilegala si care uriteste imobilu ,se face ca ploua ,in functie de cine face sesizarea ,asai cu nepotismele ,s-a se aplice legea ,ai auzit de dictatura legi ,nu facem ce ne convine ca avem neamuri la butoane ,ca de acea este tara varza a la cluj ,ca nu se respecta legile de urbanism si convetuire ,construim urit si prost
Raspunde

@unu care zice baaa ca oaia

Acum 6 ani

Invata sa te exprimi ca un om civilizat si abia apoi deschide gura
Raspunde

@12

Acum 6 ani

Are dreptate unu, nu se respecta legile deloc. Sunt de acord sa se faca o dezvoltare pe verticala a orasului dar putin gandita, nu sa se faca ceva pentru mita si de dragul imobilialelor iar totul in acea zona sa fie inghesuit ca intr-o conserva. Iar \"gradinutele cu ceapa\" ale \"blocatarilor\" nu isi au rostul, trebuie desfintate.
Raspunde

Scooby

Acum 6 ani

Eu nu inteleg cum de se mai dau autorizatii fara locuri de parcare. Sau o fi vreo parcare subterana? Oricum zona era deja aglomerata, acum va deveni un infern.
Raspunde

@14

Acum 6 ani

...asa e, va deveni un infern pentru cei care vor fi obligati sa traiasca acolo sau sa treaca pe acolo. Insa pentru cei care incaseaza banii de pe urma smecheriilor imobiliare este exact opusul... Si cine se poate opune dorintelor lor?
Raspunde

Verificați înainte sa va dați drumu\' la gură

Acum 6 ani

Dragi concetățeni. Înainte de-a va exprima frustrările provenite din te miri ce surse va recomand sa verificati starea reala a lucrurilor. Oamenii astia au Autorizație de Construire pe terenul lor nu al vostru sau al statului nostru degeaba, oamenii astia au peste 60 de locuri de parcare amenajate pe terenul cumpărat de ei si nu mostenit de voi de la Ceașcă si cel mai tare au obligația sa doteze serios locul ăla de joaca plin cu nimic pentru ca ai vostrii țănci sa se joace si cu altceva decât cu pietricele si gard
Raspunde

q

Acum 6 ani

pt 16,de la avea obligatia si pana la o realiza ...este drum mult si sunt sigur ca nu se va realiza de constructia blocului. atat.numeri pe degete blocurile la care sau construit locuri de parcare si locuri de joaca,binenteles ca le promit oamenilor cand vor sa cumpere orice si le arata simulare pe calculator ce locuri frumoase de parcare vor avea...dupa ce se vor muta se vor alatura locatarilor nemultumiti de pe aleea biruintei...
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

@sterge un pic boticu acela că a rămas ceva maro în colțul gurii. Mulțumim din inimă JMecherilor că fără ei copilăria \"țâncilor\" noștri era distrusă. Nimeni de aici nu comentează cine e proprietarul terenului de sub bloc. Nu ne putem plânge de lăcomia unor cocalari veroși. Ne plângem de cei care dau autorizații de construcție și urbanism după capul si buzunarul lor, ne plângem de cei care nu verifică gradul de ocupare al parcelei, de cei care autorizează astfel de cotețe în condițiile evidente ale supraaglomerării. Și nu, nu se plânge nimeni împotriva dezvoltării pe verticală, pentru că la noi nu se face așa ceva. Să construiești etaje în nesimțire nu e dezvoltare pe verticală până nu asiguri și infrastructura proporțională cu numărul și nevoile locatarilor. Aici pe lângă o țeavă de apă și un cablu de curent, spre uimirea tuturor se pare, intră mai multe facilități. Dar sunt convins ca tu știi toate astea și \"țâncii\" mei sunt bariera în calea \"progresului\".
Raspunde

@16 draga concetatene

Acum 6 ani

...pari a fi unul dintre aceia care au terenul \"cumparat de ei\" dar sunt curios de la cine si mai ales cum. Pari a fi obtinut autorizatii dar sunt curios de la cine si mai ales cum. Presupun ca sunteti \"acoperiti\" de lege dar sunt curios daca nu cumva pe alocuri e vorba de o spoiala legala... Dvs. v-ar place sa patiti ce patesc oamenii de pe ALEEA aceasta?
Raspunde

@16

Acum 6 ani

draga 16, văd ca ești foarte bine informat in legătura cu aceasta situație creată si m-a bucur ca ți parte proprietarului acestei clădiri, poate poți sa ne spui si noua cine si cum a cumpărat acest teren si cine a avizat construcția acestui bloc. Te Invit personal sa ni te alături împreuna cu copii tai sa ne jucam in viitorul loc de joaca creat de proprietarii acestui teren . Îți mulțumim pentru ca ne ai luminat ziua . Te pupam si suntem nerăbdători sa te cunoaștem .
Raspunde

Rares

Acum 6 ani

Domnilor inainte de a vorbi aiurea va rog sa va documentații...indivizii au tot ce le trebuie, Autorizație din 2008, respecta numarul de locuri de parcare insa au o mare problema!!!!! Înălțimea clădirii nu este conform legii! Astfel acesta este singurul lucru pe care il putem exploata împotriva lor!!! Sper ca cineva sa se sesizeze si sa se ajungă in instanța daca este nevoie! Este bine sa se construiască dar in limita LEGII!!!! HOTĂRÂRE nr.525 din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism Textul actului republicat în M.Of. nr. 856/27 noi. 2002 ARTICOLUL 23 Amplasarea faţă de aliniament (1) Clădirile vor fi amplasate la limita aliniamentului sau retrase faţă de acesta, după cum urmează: a) în cazul zonelor construite compact, construcţiile vor fi amplasate obligatoriu la aliniamentul clădirilor existente; b) retragerea construcţiilor faţă de aliniament este permisă numai dacă se respectă coerenţa şi caracterul fronturilor stradale. (2) În ambele situaţii, autorizaţia de construire se emite numai dacă înălţimea clădirii nu depăşeşte distanţa măsurată, pe orizontală, din orice punct al clădirii faţă de cel mai apropiat punct al aliniamentului opus. (3) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) construcţiile care au fost cuprinse într-un plan urbanistic zonal aprobat conform legii. (4) În sensul prezentului regulament, prin aliniament se înţelege limita dintre domeniul privat şi domeniul public. ARTICOLUL 31 Înălţimea construcţiilor (1) Autorizarea executării construcţiilor se face cu respectarea înălţimii medii a clădirilor învecinate şi a caracterului zonei, fără ca diferenţa de înălţime să depăşească cu mai mult de două niveluri clădirile imediat învecinate. (2) În sensul prezentului regulament, clădiri imediat învecinate sunt cele amplasate alăturat, de aceeaşi parte a străzii. (3) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) construcţiile care au fost cuprinse într-un plan urbanistic zonal, aprobat conform legii.
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Stiti ce e interesant? In Germania tendinta e de a darama blocurile inalte si acestia chiar o fac mai ales in partea de est, Berlinul de est, vor sa desfinteze ghetourile. Mergeti daca aveti ocazia si vizitati NeuKoln in Berlin, un fel de Ferentari de germania. Tendinta actuala daca intrebati orice arhitect german e de a construi locuinte, case la periferie, birourile in centru, fabricile separat la periferie. La noi din pacate nu conteaza aceste aspecte, fiecare din pacate are planul lui de bussines, nu conteaza restul iar cei care ar trebui sa controleze aceste lucruri dau senzatia ca nu o fac suficient, fie pt ca le e teama pt postul lor , fie pt ca sunt corupti . Toate cele bune
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus