Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Cât câștigă un polițist local la Sibiu? Ministrul de interne a criticat instituția pentru salariile mari și activitatea scăzută

Cât câștigă un polițist local la Sibiu? Ministrul de interne a criticat instituția pentru salariile mari și activitatea scăzută

Ministrul Afacerilor Interne a declarat zilele trecute că polițiștii locali din România au salarii 8-9000 de lei și activitate scăzută. Cel mai recent raport prezentat de Poliția Locală Sibiu arată că salariile pornesc de la aproape 2700 de lei   brutși ajung ajung să depășească 9000 de lei brut, în unele cazuri.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat zilele trecute că aproximativ 2.000 de angajaţi din birouri – de la inspectorate generale sau inspectorate judeţene – au fost coborâţi în operativ pentru a ajuta poliţiştii din stradă. Vela a explicat că, dacă numărul poliţiştilor care se vor îmbolnăvi va fi extrem de mare, se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, la elevii de la şcolile de Poliţie, apoi la rezervişti şi, în ultimă instanţă, dacă va fi cazul, se va ajunge la angajări din sursă externă.

Pentru a explica de ce nu s-a apelat până acum la angajări din sursă externă, Vela a spus: ”Şi acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”.

Marcel Vela a adăugat că unele instituții vor fi redenumite în urma unor analize.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul, la Digi24.

Conform datelor publicate chiar pe site-ul Poliției Locale Sibiu, un polițist local fără gradații primește un salariu lunar de 3400 de lei, plus norma de hrană de 960 de lei. În funcție de gradație, salariul de bază poate urca până la 6.200 de lei, plus norma de hrană. Un polițist local – inspector asistent are un salariu de bază de 3.390 de lei, plus norma de 960 de lei. Norma de hrana se stabilește în felul următor: 37 de lei pe zi calendaristică.

politia locala salarii Directorul general al instituției are un salariu lunar de bază de 9.990 de lei brut, plus norma de hrană de 960 de lei. Directorul general adjunct primește 8.500 lei brut, plus norma de hrană de 960 de lei.

Interesant de menționat că în grila de salarizare din prima parte a acestui an, în cadrul Poliției Locale Sibiu există posturi de șoferi, plătite cu sume între 3.500 de lei brut, plus norma de hrană, dar și un post sau posturi de ”guard”, adică paznic, plătit cu 3.500 de lei brut, plus norma de hrană de 900 de lei. Nu în ultimul rând, Poliția Locală Sibiu are grila de salarizare și manipulanți bunuri, plătiți cu sume cuprinse între 2.900 de lei și 3.700 de lei brut, plus norma de hrană de 900 de lei.

politia locala

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Jean PIAGET

Acum 3 ani

Multumim d-nei Fodor si Consiliului Local Sibiu! Oare soferii de la Tursib nu au dreptate cand fac greva!
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

Oare numai mie mi se pare o diferență prea mare intre salariile celor care au fost lăsați să și le facă singuri (autorități publice locale) și restul lumii indiferent că sunt alți bugetari sau sunt privați?
Raspunde

Un oarecare

Acum 3 ani

Ne agitam degeaba, rad de noi pentru ca le purtam grija, lucrurile astea se moștenesc, doar norocoșii fac parte din sistem
Raspunde

McD

Acum 3 ani

...buuun, calcul pentru dl. Director General.....Deci 9900 lei salar baza +960lei alocatie hrana =10860 lei salar brut lunar ....apoi incepem....-25% CAS (2715 lei) - 10% CAAS (1086 lei) =7059 venit net impozabil din care mai luam -11% impozit venit (777 lei) = 6282 lei salar net pentru functia de director general!! ... e mult, e putin, asta hotaraste fiecare....cu cat raman ceilalti angajati care de exemplu au 4-5000 lei salar de baza?...probabil ca undeva intre 2500-3200 lei venit net lunar!...ca-i merita sau nu asta este alta poveste...salutare
Raspunde

UnTip

Acum 3 ani

McD-onalds , te-a platit militieni sa le faci lobby? Pai Vela facea referire la politistii locali, nu de soferi si nici de manipulanti. Verificati declaratiile de avere si o sa fiti uitimiti. PS. Mai da cate un sărci pe gooagăl inainte de a „vomita” pe aici. PPS. Directorul adjunct pensie 8000 + salariu 7000, o fi rau, nu ? În rest, multă sănătate! https://www.sibiu.ro/ro2/declaratii/polcom/Lupas_Ioan/lupas_ioan.pdf https://www.national.ro/dezvaluiri/iohannis-vrea-un-gardian-public-in-fruntea-spp-459359.html/ https://www.ancheteonline.ro/2019/09/si-pensie-si-salariu-la-politia-locala-sibiu-cum-am-creat-mutantii-din-aparatul-de-stat/
Raspunde

GHEORGHE AXENTE

Acum 1 an

O adunatura de neispraviti, 95% analfabeti functionali.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus