Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Liderul revolutionarilor sibieni, despre modificarile Guvernului in privinta indemnizatiilor: I-am zis lui Ponta, ma deranjeaza nedreptatea asta!

Mircea Bucur, președintele Aasociației Sibiu-Decembrie 1989, critică noile decizii ale Guvernului cu privire la indemnizațiile revoluționarilor. Conform unor noi reglementări, aprobate marți, indemnizaţiile pentru revoluţionari vor fi acordate doar celor care, la Revoluţie, au participat la acţiuni de stradă în Bucureşti, Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Târgu-Mureş şi Cluj–Napoca. Ceilalţi vor fi obligaţi să prezinte documente emise de către Parchet sau să conteste procedura.

”De trei ani de zile, de când este actualul Guvern, au fost tot felul de secretari de stat, acesta care e acum în funcție e al treilea. Niciunul n-a făcut nimic. Primul a fost Meșter, al doilea a fost Socaciu – cântărețul, și acum este Sanda, de la Timișoara. Primii doi n-au prea avut merite deosebite și dacă făceau curățenie în rândul revoluționarilor se dădeau și pe ei afară. Al treilea a vrut să facă curățenie, în faza inițială. Eu nu sunt președinte numai la Sibiu ci și pe țară, peste 132 de asociații, și l-am susținut pe acest Sanda, am zis că e timișorean și băiat citit. Trebuia să facă ceva. A făcut total altceva! Pe invers. Nu sunt mulțumit din punct de vedere al adevărului. Eu alalteri am discutat chiar cu Ponta personal și mi-a zis: ”Dar voi l-ați pus pe Sanda!”. ”Nu, domnule, noi l-am susținut și i-am spus să facă ceva, am făcut un protocol. El a încălcat total protocolul! Mă deranjează nedreptatea și dezinformarea asta”” a declarat pentru Turnul Sfatului, Mircea Bucur, președintele Aasociației Sibiu-Decembrie 1989.

Executivul a introdus un nou titlu de revoluţionar, cel de "Luptător cu Rol Determinant", şi a decis că indemnizaţii vor fi acordate doar persoanelor care obţin un nou certificat care să le ateste şi această calitate.

Titul de "Luptător cu Rol Determinant", pe baza căreia mai poate fi obţinută indemnizaţia lunară, nu este însă acordat decât celor care, în perioada 14-22 decembrie 1989, au avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei, şi-au pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune, au ocupat şi apărat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, dar "doar în localităţile" în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu.

”Ca asociație mă mulțumește pentru că Sibiul este în lege. Dar cunoscând mișcarea revoluționară sunt foarte nemulțumit. Rămân doar câteva orașe, ceea ce nu este corect pentru istoria Revoluției! Se fac mari nedreptăți față de revoluționarii din țară. În Sibiu sunt cam 140 de revoluțuionari acum și maxim zece la sută ar putea rămâne fără dacă se găsește despre ei că n-au avut roluri determinante, cum scrie acolo”, a mai declarat Mircea Bucur.

Printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de marţi, Guvernul a stabilit că doar localităţile Timişoara, Caransebeş, Sibiu, Cugir, Lugoj, Târgu-Mureş, Cluj–Napoca şi Bucureşti pot fi considerate cele care, în urma confruntărilor cu forţele de represiune, au fost ucise, rănite sau reţinute persoane până la fuga dictatorului. Argumentul Guvernului este că, potrivit datelor oficiale de la Procuratura Generală-Direcţia Procuraturilor Militare şi de la IRR, în perioada 16-22 decembrie 1989 doar în aceste localităţi au fost ucise persoane.

"Pentru alte localităţi care nu se regăsesc printre cele enumerate, dar în care, în urma confruntărilor cu forţele de represiune, au fost ucise, rănite sau reţinute persoane până la fuga dictatorului, s-a introdus o modalitate de determinare a acestora prin atestare din acte normative emise în acest sens sau documente oficiale eliberate de Parchetul General", a mai decis Guvernul.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

joseph

Acum 9 ani

Ploșnițe care nu se mai satură de beneficii. Ați ajuns rușinea revoluției. Revoluția au făcut-o mii de oameni, modești și tăcuți care au considerat că au primit deja recompensa pentru care au luptat: libertatea. Voi mai vreți și indemnizații. Rușine.
Raspunde

costica

Acum 9 ani

*** Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e *** si NU e MLM! *** care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce *** \"Info\" la ***: ***
Raspunde

Jude

Acum 9 ani

Bai parazitilor, v-ati invatat de pe vremea lui Ilici sa stati acasa pe banii nostrii, ai contribuabililor, mergeti la munca caci in strada au fost milioane de oameni care au luptat pentru libertate, si nu pentru bani, ca voi! Ati supt destul de la buget, acum mars la munca!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

... e trist ca unii revolutionari vor beneficii materiale.Simpla recunoastere si un document oficial din partea statului ca, au luptat pt libertate ar fi trebuit sa le fie de ajuns.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

Dupa 25 de ani tot milogi a-ti ramas trantori ....LA munca.....
Raspunde

eu

Acum 9 ani

normal ca acum nu le convine sa le ia indemnizatia, daca 25 de ani au avut-o....e o masura care trebuia luata imediat dupa revolutie, ca sa nu mai aiba nedumeriri...veteranii de razboi, care au luptat efectiv- au in jur de 300 de lei pe luna si \"revolutionarii\" - de 5 ori mai mult..de ce?pt ca au stat (unii) sub birouri?
Raspunde

Bulibasha

Acum 9 ani

Tortionarul,militianul Cune are certificat de revolutionar.Deci daca asa unul a fost revolutionar,atunci ar trebuii ca restul sa fie ridicati la rangul de sfinti.
Raspunde

z

Acum 9 ani

si?
Raspunde

unu

Acum 9 ani

bai acestia profitori de meserie ,toti sibieni care am iesit in strada in 69 ,trebuie s-a fim declarati eroi ai revolutiei ,ba eu si familia am trait adevarata groaza ,copii mei traumatizati de tiru gloantelor care vijaiau prin pereti casei si nu mam dus s-a beneficiez de indemnizatie de erou ,al revolutiei ,de stiam ma zgiriam si eu la o mina si acum aveam cu ce trai bine ,asa ma chinui cu o pensie de cacao de 400 roni chipurile nu iam vechime suficenta ,am 42 ani lucrati dar mi s-a spus ca trebuia s-a intrunesc conditile 50 de ani si virsta standard de pensionare 70 ,s-a compensez pe astia care au iesit precoce la pensie 40 -50 de ani ,trebuia platiti adevarati eroi care au avut victime si daune materiale nu toti gura casca in piata mare am fost citeva zeci de mii revolutionari nedeclarati ,bai pina s-a ajunga ,johannis presedinte ,25 de ani sibiu a fost marginalizat ca insemnatate in reuzita revolutiei de si noi am fost al doilea otas ca numar de martiri dupa ,bucuresti [120]plus distrugeri materiale si nimic s-a iesiti in fata ,s-au aveati directiva s-a nu puneti sibiul in valoarea lui revolutionara ,rusine materialistilor
Raspunde

negoi florica

Acum 9 ani

I-as intreba pe cetatenii Sibiului care sant atat de grijulii cu banii statului ,implicit cu banii contribuabililor, ce parere au ca mii de activisti PCR si alte multe mii de tortionari,care au omorat si au distrus destine in beciurile comuniste primesc pensii de 40-100 de milioane de lei bani vechi.Sa le fie rusine celor care gandesc astfel Santeti niste ingrati .Ar trebui sa va aplecati pina in pamant in fata celor care si-au dat viata ca sa putem noi acum sa circulam liber, sa vorbim liber ,sa ne putem croi destinul ,asa cum vrem si cum putem fiecare.
Raspunde

ion

Acum 9 ani

Domnule Bucur eu ma bucur fara ,,Bu,, ca atunci cand OUG 95/2014 vi sa adus la cunostiinta la foarte multi presedinti de Asociatii din tara ati fost de acord cu OUG, acum dupa ce a trecut de parlament veniti si o criticati. Foarte frumos,asa trebuie fratilor sa lucram in aceasta tara. Da,dupa razboi multi vitezi se arata
Raspunde

Culae

Acum 9 ani

Revolutionarii adevarati merita indemnizatii! Este un respect minim pe care il merita acesti oameni!
Raspunde

@pt negoi florica

Acum 9 ani

ingrat sa fiti dvs ..si tata a fost in strada si nu sa dus ca altii sa ceara fel de fel de beneficii materiale.Faptul ca statul ia recunoscut meritele ,a fost de ajuns pt el si a muncit in continuare.Sa nu mai zic ca jumate din cei cu carnet de rev, au stat in casa de frica si cu ajutorul altor revolutionari pe drept au capatat carnetul.
Raspunde

negoi florica

Acum 9 ani

Domnule draga ,daca tatal dumneavoastra a fost in strada si nu s-a dus sa-si ceara drepturile ,inseamna ca cine stie pentru ce a fost in strada sau daca si-a riscat viata lui si a familiei lui si a renuntat la drepturile ce i le acorda legea revolutionarilor inseamna ca asa i-a dictat constiinta dumnealui si asta este de apreciat .Asta nu inseamna ca toti care si-au riscat viata ,au fost raniti ,retinuti sau s-au remarcat prin fapte deosebite sant obligati sa procedeze ca tatal dumneavoastra.Legea Recunostintei a dat-o Parlamentul si trebuie respectata .Nu vedeti ca in Romania legile sant respectate de cei amarati si incalcate de smecheri.Cei care nu au ce cauta in legea recunostintei sa fie depistati si trasi la raspundere Daca statul roman ar vrea aceasta s-ar putea rezolva foarte usor .Dar statul roman nu prea vrea caci cei mai multi impostori sant facuti cu largul concurs al autoritatilor iar cei mai multi impostori sant din randul celor care ar trebui sa respecte legea. In final va spun doar atat ,sa stati linistit ca nu din cauza revolutionarilor sau a dumneavoastra care va spetiti muncind pentru un salariu mizer, a saracit Romania .
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

mai comunistule mai parazitule mai lucru slab nu mai suge de pe oameni nacajiti iei numa tu desi noi am facut revolutia nu tu comunistule multumesc
Raspunde

Ritivoi

Acum 4 ani

Da vor indemnizație fără a fi răniți și cine a fost împușcat și cu certificat iesire din spital etc...Nu primeste nici măcar 5 bani și alți au indemnizație și nu au nici măcar o zfarietura o stat bine mersi la televizor dor vizionat revoluția sa le fie rusine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus