Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fosta directoare a Asistentei sociale, Anca Dragan, in proces cu Cindrea: 10.000 de euro daune si salariul indexat

Fosta directoare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sibiu, Anca Drăgan, cere daune morale în valoare de zece mii de euro, precum și plata salariului indexat, majorat și recalculat cu începere din data de 25 iulie 2013. Cererile sunt formulate de Drăgan în cadrul unui proces deschis atât împotriva Consiliului Județean Sibiu, reprezentat prin președinte, cât și împotriva persoanei Ioan Cindrea, președinte al Consiliului Județean Sibiu.
Anca Drăgan a deschis acțiunea de la Tribunalul Sibiu după ce Consiliul Județean a repus-o în funcția de director executiv al DGASPC Sibiu, pe 25 iulie 2015. Motivul: instanțele de judecată au achitat-o definitiv și irevocabil pe Anca Drăgan în procesul de corupție inițiat de DNA. În aceeași ședință din 25 iulie, însă, câteva minute mai târziu, același Consiliu Județean a votat schimbarea din funcția de director executiv a Ancăi Drăgan. Motivul: ”ca urmare a acordării calificativului «nesatisfăcător» în perioada 01.01.2009 – 29.10.2009”. ”E vorba de tot ceea ce înseamnă activitatea dânsei, inclusiv prejudiciul precizat în hotărârea judecătorească. Nu este o faptă penală, dar există un prejudiciu, recunoscut de instanță, și calificativele necorespunzătoare acordate anterior”, a declarat după ședința de atunci Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu.

Lista solicitărilor

Anca Drăgan contestă legalitatea destituirii sale. ”Motivele care au fost invocate vizează lipsa acordului funcţionarului public la încetarea raportului de serviciu, în condiţiile în care, se susţine, era suspendat din funcţie, neaducerea la îndeplinire a dispoziţiilor Hotărârii CJ prin care s-a dispus reluarea activităţii funcţionarului public şi nerespectarea prevederilor art. 88 alin. 4 din Legea nr. 188.1999, cu privire la păstrarea funcţiei funcţionarului public pe perioada delegării", se arată într-o informare prezentată consilierilor judeţeni, în octombrie anul trecut, când Anca Drăgan a deschis procesul de la Tribunalul Sibiu.
Prin această acțiune, fosta directoare solicită anularea raportului de reevaluare a performanțelor profesionale individuale, anularea dispoziției semnată de președintele CJ Sibiu prin care i s-a respins contestația la raportul de evaluare și anularea Hotărârii prin care a fost destituită din funcție în 25 iulie 2013.
Totodată, Anca Drăgan solicită să fie reîncadrată pe funcția de director executiv al DGASPC Sibiu , dar și obligarea pârâților în solidar la ”repararea prejudiciului reprezentând salariul, indexat, majorat și recalculat, ce i se cuvenea începând cu data de 25 iulie 2013 și până la reintegrarea efectivă în funcția deținută anterior, precum și dobânzile legale aferente”, după cum se arată într-un raport al Compartimentului Contencios Juridic din cadrul CJ Sibiu. Ultima solicitare a Ancăi Drăgan o reprezintă daunele morale, în valoare de 10.000 de euro, plătite la fel, în solidar.

Consiliul Județean angajează avocat: Nicolae Scutea

”Având în vedere calitatea de persoană fizică în care a fost citat președintele Consiliului Județean Sibiu, calitate care exclude posibilitatea de a fi reprezentat de consilierul juridic din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Sibiu, apreciem că se impune achiziționarea de servicii juridice de asistență și de reprezentare, de către un avocat, în persoana domnului Nicolae Scutea, cu plata onorariului avocațial aferent”, se mai arată în raportul mai sus citat.
Propunerea de angajarea a avocatului Nicolae Scutea va fi dezbătută în ședința CJ Sibiu de joi, 26 februarie.

Un dosar în care DNA a ”gafat”

Anca Drăgan a fost personajul principal al unui dosar cu acuzații de corupție instrumentat de procurorii DNA în anul 2009, an în care directoarea DGASPC Sibiu a fost trimisă în judecată și, mai apoi, demisă din funcția publică.
La procesul pe fond, judecat la Judecătoria Sibiu, Anca Drăgan alături de alți doi inculpați au fost achitați, fiindu-le aplicate doar amenzi administrative de câte 1.000 de lei. Alături de un alt inculpat, Anca Drăgan a fost obligată la plata unor despăgubiri civile în valoare de 41.775 de euro, iar alături de cel de-al doilea la plata în solidar a unor despăgubiri civile de 7.500 de euro. Împotriva acestei sentințe pronunțată în ianuarie 2013 au formulat recurs atât DNA, cât și cei trei inculpați. Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile inculpaților, a respins acțiunea civilă, recursul DNA și al Ministerului Finanțelor care cerea sumele mai sus enumerate. Sentința Curții de Apel Alba Iulia a fost pronunțată pe 20 iunie 2013.

Citește întreaga istorie a procesului Ancăi Drăgan aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

ASTRID CINDREA

Acum 9 ani

...dar oare are sa-i dea nea nelu cinstea atatia bani cucoanei asteia?...ca e sarac ...vai steaua lui...nu-i ajung banii de medicamente si de facturi!!!!!!!
Raspunde

Cinstea

Acum 9 ani

Cere daune ca a ramas fara loc de munca sau se vrea musai sefa? Si CJ de ce nu abordeaza mai serios procesele cu salariatii? Mai ales cu cei de le Protectia copilului. Cum s-au finalizat??? Ca au fost mai multi salariati prinsi ba cu mita, ba deviatisi,corupti, ba bolnavi inchipuiti cu certificate de handicap care au fraudat impozitele ani de zile. Ar putea lua un jurist specializat pe asa ceva, cum justifici sa iei avocat cand ai juristi la Curtea de conturi?
Raspunde

dudu

Acum 9 ani

e normal job bun ,nu la pus marfa in raft la hipermarcheturi si 3 schimburi la takata ,acolo necontrolat ,serviciu la stat degeaba ,cum se schimba orinduirea pleaca ai vostri vin ai nostri ,si asta se intimpla de vreo 25 de ani ,i-i stiu pe uni care au fost si primari vreo 2 mandate si dupa ce nu au facut nimic pentru comunitatea lui ,s-a lipit la serviciu de asta bagator de seama ,si uite asa la pensie au votat ca stagiu de cotizare s-a fie 50 de ani ,ca la asa serviciu te poti duce pina umbli in cirje ,si la boboru muncitor ,nici un drept ,daca se poate s-a nu mai iasa la pensie ,bine au gindit asa de isi spun si sociali democrati pe hirtie ca in rest sunt toti o sleata de profitori ,la munca cinstita ca va facut ,johannis locuri de munca adevarate in vestu sibiului ,si aia nu au forta de munca disponibila ,atrebuit s-a aduca din alte judete s-a acopere necesitatea
Raspunde

Stiutoru\'

Acum 9 ani

Cindrea a facut o miselie si cu Draganca. O va plati, dar nu cu banii lui . In locul acesteia a \'montat-o\' pe cea care de fapt a fost la baza neregulilor gasite.
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

luati bani doamna dragan lui hotul de cindrea si la puscarie cu el
Raspunde

un cititor

Acum 9 ani

Doamne, cati analfabeti mai sunt ....
Raspunde

Visa

Acum 9 ani

Acuma ii tremura dosul lui cindrea, iese si putina nicotina, daca-l inregistreaza careva cand il suna pe botza sa-i dea banutzii? Oaaa, si poate afla dna-ul unde ii tin ascunsi cei doi amorezi...
Raspunde

@Dudu

Acum 9 ani

te plangi ca muncesti in 3 schimburi la Takata? Pai mai mult nici nu meriti, scoala nu ti-o prea placut, asa-i???
Raspunde

DINU

Acum 9 ani

bravo anca, nu te lasa, vei invinge in final, iar cindrea va ajunge un aurolac nenorocit, auzi angajeaza avocat sa-i apere ilegalitatiile lui, avocat platit din bani publici, consilierii juridici de ce mai sunt platiti, da-ti afara,
Raspunde

@dudu

Acum 9 ani

Dacă a comentat nătângu\' e clar....Se poate considera cazul închis. Sau nu...trebuie să intervină și celălat specializd !!!
Raspunde

Ha ha

Acum 9 ani

Ce-mi place noul nickname de pe-aici al analfabetului retard-natangu\'....razi de mori...suna mai bine decat nielu sau dudu!!!:)))))))))
Raspunde

hi hi

Acum 9 ani

.La munca bai ceata lu pitigoi, gata cu tam tamu ca ati parazitat destul si nimic dupa voi, numa hotii, yicalosii si ifose pe banii prostilor,
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Vorbeai de celalalt specializd...iote-l ca a aparut papagalul de la postarea 12...jetttt bai hi hi!
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

poate sa trezeste DNAul sa verifice pe cindrea ca are BUBOIE mari pe cap si in CAP
Raspunde

Titi

Acum 9 ani

Bravo Anca.
Raspunde

@13

Acum 9 ani

Celălalt spezializd era guru de Joseph...probabil doarme....că n-a mai sărit să-l apere pe nătângu\'.
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

chiorul de cindrea va ajunge curand la zdup....speram sa numai prinda pastele in libertate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus