Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

A dat calculele hartiei peste cap. Alexandru Vandor a "explodat" la 800 m si a aprins fitilul sperantei pentru Campionatul Mondial

Campionatul Național de Atletism indoor rezervat juniorilor II ce a avut loc weekend-ul trecut, la București, a reprezentat un nou criteriu pentru sportivi de a obține performanțe care să-i propulseze la Campionatul Mondial ȋn aer liber din acest an. Atletul medieșean Alexandru Vandor a "explodat" la proba de 800 de metri și a aprins fitilul speranței pentru obținerea baremului de calificare la Campionatul Mondial.

Ambiție, focus pe rezultate

Ziua de 22 februarie 2015 ȋi va rămâne lui Alex multă vreme pe retină și ȋn vitrina cu amintiri ca fiind data ȋn care a cucerit prima medalie de aur la Campionatul Național de Atletism ȋn sală, la juniori. Măcinat de o accidentare, la sfârșitul anului trecut, care nu i-a dat pace timp de trei luni, sportivul legitimat la Clubul Sportiv Școlar din Mediaș nu se afla printre cei care puteau să emită pretenții la cucerirea titlului. Dar de aceea e frumos sportul, pentru că poate oricând să furnizeze surprize care au puterea de a-ți gâdila orgoliul, atunci când te hrănești cu speranță și te vitaminizezi cu ambiție și voință. "Titlul nu se gândea nimeni că o să-l iau. Având ȋn vedere că eu am avut o accidentare la sfârșitul anului trecut, la naționalele de cross, și am avut nevoie trei luni pentru a mă recupera, urmând să-mi rămână doar șapte săptămâni să pregătesc concursul de la 0. Din cauză că am fost accidentat, adversarii nu m-au mai privit ca pe o amenințare și lucrul acesta i-a costat", susține sportivul antrenat de prof. Vasile Ibășfălean, pentru Turnul sfatului.

Cu mai bine de două secunde peste adversari

Vandor a zburat mai repede ca gândul și a oprit cronometrul la 2 minute și 30 de sutimi de secundă. Un timp cu peste două secunde față de cei care l-au urmat: Alexandru Asmarandi, de la LPS Iaşi (2:02:76) şi Alexandru Burnei (LPS Piteşti), cu 2:02:98 au fost cei care au completat podiumul.

"Am mai avut acum patru ani titlu ȋn sala, dar la copii. Ȋnsă nu se poate compara un titlu la copii cu un titlu la juniori. Cu cât crești ȋn vârstă e mai greu să te menții sus. Și de la categoria aceasta se vede valoarea. Ȋn sală, la juniori, nu am mai reușit mai mult de un argint ȋn anii trecuți. Cu acest rezultat mă mențin ȋn grafic pentru adevăratul obiectiv al acestui an: calificarea la Campionatul Mondial de cadeți din vară. Pentru asta mă pregătesc", precizează atletul.

O calificare la Campionatul Mondial ar ȋnsemna pentru Alexandru Vandor ȋncununarea unei munci de mai bine de șapte ani. "Ȋmi doresc enorm. Nu cred că există un sentiment mai plăcut decât acela de a-ți reprezenta țara la un campionat mondial. Concurând cu cei mai buni din lume ȋți dai seama și de nivelul la care te aflii", mărturisește sportivul. 

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 7 ani

Bravo! Sa continui in acelasi mod!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus