Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
28°C

11 trupe concureaza pentru a reprezenta Romania la Wacken Open Air

Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T. – în Bucureşti, Divided by Perception, Paradigm, Hybrid Symphony, Scars of a Story – în Cluj şi Westfallia, Era Divina, Aamon – în Iaşi sunt trupele selectate pentru a participa în faza semifinalelor regionale ale concursului Wacken Metal Battle Romania 2015.

Preselecţia a fost realizată de un juriu internaţional format din persoane active în domeniul showbiz (rock /metal). În fiecare din cele trei semifinale va exista o singura trupă care va merge mai departe, în finala naţională de la Sibiu.

“Juriul finalei naţionale de anul trecut a decis ca ocupanta locului doi în finală să se califice automat în finala ediţiei următoare. Aşa se face că în momentul de faţă cunoaştem deja una din finalistele de anul acesta. Este vorba de trupa Vespera din Cluj Napoca”, a declarat Laurenţiu Străuţ, promoter Wacken Metal Battle România.

Din 2009, România a participat de şase ori în finala internaţională din cadrul festivalului Wacken Open Air. Nu de fiecare dată a fost un succes de clasament, însă, anul trecut, reprezentanta ţării noastre – formaţia Dirty Shirt, a ocupat locul doi, fiind cea mai bună poziţie ocupată de România până în momentul de faţă în acest concurs.

În prezent, concursul Wacken Metal Battle, ajuns la a XI-a ediţie, se desfăşoară în peste 40 de ţări de pe întreg mapamondul. De la prima ediţie, evenimentul a reunit scenele de metal internaţionale la festivalul Wacken Open Air.

În cei zece ani concursul a sprijinit o serie de trupe, în punctul de plecare al carierei lor: Drone, Tortura Squad, Battle Beast sau Hammercult.

Trupele care au reprezentat ţara noastră până acum în finala de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011), Gothic (2012), God (2013) şi Dirty Shirt (2014).

Finala internaţională va avea loc în perioada 29-30.07.2015, în cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus