Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
20°C

Filmul "Aferim!" de Radu Jude, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, va avea proiectie de gala la Sibiu

Teatrul „Gong” Sibiu și microFILM prezintă duminică, 15 martie, de la orele 18:00 și 20:30, proiecția de gală a filmului „Aferim!” în regia lui Radu Jude, câștigătorul trofeului „Ursul de Argint” la Festivalul de Film de la Berlin din acest an.

„Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Deși este construit pe convenția unui film de epocă, în alb-negru, filmul se remarcă printr-o surprinzătoare prospețime și caută în trecut cauzele intoleranței etnice de azi. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

Ada Solomon, producătorul filmului, a precizat că a fost un film care a avut nevoie de o pregătire de aproape trei ani, un film foarte atent lucrat şi cu mare grijă, adăugând că este probabil cel mai complex proiect de până acum şi că a necesitat un buget mult mai mare ca de obicei.

„Nu mai știu care psiholog susținea că un om e sănătos din punct de vedere mental dacă știe de unde vine, unde se află și încotro intenționează să meargă. Cred că lucrul acesta e adevărat și în ceea ce privește societățile, nu doar indivizii. Societatea românească nu va fi cu adevărat sănătoasă pînă când nu-și va cerceta trecutul - mai apropiat sau mai îndepărtat - cu luciditate și onestitate. ”, a declarat Radu Jude, înainte de lansarea filmului.

„Aferim!” este o interjecție din limba turcă și se traduce prin „bravo!” sau „foarte bine!”.

La proiecția programată duminică, 15 martie, la Sibiu vor participa actorii Teodor Corban și Alexandru Dabija, scenaristul Florin Lăzărescu și regizorul Radu Jude. Pelicula va mai fi proiectată vineri, 13 martie, de la orele 18:00 și 20:30 și sâmbătă, 14 martie, de la ora 20:00. Filmul are o durată de 105 minute și nu este recomandat celor sub 15 ani.

„Pe lângă cele 5 proiecții din weekend, vom organiza și o serie în matineu, luni, 16 martie, dar cu circuit închis, pentru elevii de liceu și profesorii acestora. La finalul proiecțiilor vor fi organizate sesiuni Q&A, cu întrebări și răspunsuri pe marginea filmului.” a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.

Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare exclusiv la sediul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4 sau la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea proiecției, în limita locurilor disponibile. Vânzarea biletelor începe luni, 9 martie, ora 10:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus