Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Gradina Zoologica: atentie, se lucreaza!

Lucrări în valoare de 2,2 milioane de lei se derulează în acest moment în Grădina Zoologică din Sibiu, iar conducerea acesteia are drept obiectiv finalizarea lucrărilor până la deschiderea sezonului de vară. Șantierele deschise încă de anul trecut au drept obiectiv amenajarea unui nou spațiu pentru erbivore, pe o suprafață de peste 12.000 de mp, a unui nou spațiu pentru maimuțe (finalizat anul trecut, lucrările rămase fiind cele de construire a accesului) și un nou adăpost pentru păsările de baltă. Acestor șantiere li se adaugă și cel de împrejmuire a Grădinii cu un nou gard înalt de patru metri. “Modernizarea spaţiilor de la Grădina Zoologică Sibiu va continua şi anul acesta. Şantierele începute anul trecut au fost redeschise săptămâna trecută pentru că dorim ca Zoo să fie pregătită pentru sezonul cald şi să mutăm cât mai curând animalele în noile adăposturi” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

  • Conducerea Grădinii va monitoriza cu atenţie toate aceste lucrări pentru a afecta cât mai puţin posibil mediul înconjurător şi peisajul în care este situat obiectivul”, comunicat Primăria municipiului Sibiu


Lista lucrărilor din Grădina Zoologică
Sursa: Primăria municipiului Sibiu

Unul dintre proiectele ample de modernizare aflate în curs este construirea unui nou spaţiu pentru cele 33 de erbivore găzduite de Zoo. Suprafaţa totală destinată acestora este de 12.383 m2, pe aceasta urmând să fie amenajate cinci adăposturi şi ţarcurile aferente. Lucrările au început în luna august 2014 şi până în prezent s-a ridicat gardul şi s-a început lucrul la scheletul de lemn al adăposturilor. Până în luna iunie 2015 lucrările prevăzute în contractul în valoare de 501.587,72 lei, fără TVA trebuie încheiate.

Adăpostul destinat maimuţelor a fost finalizat în anul 2014 însă pentru a completa acest spaţiu a fost prevăzută şi amenajarea unor ţarcuri exterioare în suprafaţă de 870m2 şi amenajarea aleilor care duc spre adăpost, pe o suprafaţă de 600m2. Constructorii lucrează în prezent la cofrarea suprafeţelor ce urmează a fi betonate. Valoarea contractului încheiat pentru această lucrare este de 431.918,91 lei, fără TVA.

Adăposturile pentru păsările de baltă sunt şi acestea în construcţie. Până în prezent echipele au construit cele şase adăposturi din zidărie. Contractul în valoare de 468.139,11 lei mai prevede amenajarea unor ţarcuri pentru aceste păsări şi a gardului de împrejmuire a lacului II cu o lungime de peste 650 de metri liniari.

Continuă şi lucrările la gardul de împrejmuire a Grădinii Zoologice. Şi acest şantier s-a redeschis, lucrându-se pe malul lacului. Este vorba de construcţia unui gard înalt de 4 metri, în lungime de peste 2.200 de metri liniari. Până în prezent lucrarea este finalizată în proporţie de 50%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Intrarea cea noua e \'\'super\', ca la Jilava ! Concurs international de proiecte pt arhitectura sublima? :)))
Raspunde

tom

Acum 9 ani

Sa speram ca aceste lucrari, si noile adaposturi vor aduce si alte exemplare din regnul animal, intrucat este loc de muuult mai bine, din acest punt de vedere ...
Raspunde

jolly

Acum 9 ani

Dezordine, debandada, dezorganizare asta gasiti daca mergeti zilele acestea la gradina zoologica. La poarta platesti intrare pentru a vedea santierul in desfasurare, excavatoare, mormane de pamant, lemne trantite si unelte lasate in dezordine. Din pacte e foarte trist ....
Raspunde

polly

Acum 9 ani

Bai jolly, singurul trist esti tu, cum sa fie daca e santier, oriunde in lume pe timpul santierului e asa.
Raspunde

@polly

Acum 9 ani

Baiete atunci inchide dracului accesul publicului pentru ca noi vrem sa vedem animale nu excavatoare, dar ma scuzi ca nu am aceeasi gandire retro ca si tine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus