Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Gropile cu panselute au devenit istorie: a inceput plombarea strazilor

Din prima zi lucrătoare a acestei săptămâni, echipele de muncitori ale SC Comtram SA au început frezarea asfaltului acolo unde străzile orașului au cedat în urma anotimpului rece. SC Comtram SA, firma controlată de magnatul sibian Ilie Carabulea, a fost aleasă pentru repararea acestor gropi, reprezentanții Primăriei Sibiu anunțând că din cele patru oferte cerute, cea semnată de Comtram are cel mai mic preț. ”Oferta celor de la Comtram a fost cea mai bună. Am dat comanda începerii lucrărilor de reabilitare pe aproximativ zece străzi, între care se regăsesc cele mai circulate. Urmează să stabilim și alte pachete de străzi unde să se intervină în viitorul apropiat”, a declarat pentru Turnul Sfatului viceprimarul Virgil Popa.
Tehnica adoptată de firma contractată va solicita atenția sibienilor în această perioadă: gropile frezate nu sunt asfaltate imediat, astfel încât șoferii vor trebui să fie mai atenți în trafic decât de obicei.

Lista străzilor: 6.200 de mp frezați și asfaltați

Potrivit unui anunț făcut în cursul săptămânii trecute de către primarul interimar Astrid Fodor, reprezentanții administrației au identificat gropi în asfalt cumulând o suprafață totală de 6.200 de mp de covor asfaltic ce trebuie refăcut. ”Vom demara reparațiile gropilor din carosabil pe bulevardul Victoriei, bulevardul Corneliu Coposu, șoseaua Alba Iulia (zona Boromir- Metro), strada Rusciorului, strada Lungă, bulevardul Vasile Milea, strada Abatorului, strada Tudor Vladimirescu, strada Reconstrucției și strada Gorăslău. Apoi vom continua în paralel și cu inventarierea gropilor și cu lucrări de plombare pe noi străzi din cartiere. Până în prezent noi am identificat o suprafață de 6.200 de metri pătrați de gropi care trebuie reparate cu asfalt. Gropile au apărut ca în fiecare an, la ieșirea din sezonul rece, când alternanța de temperaturi provoacă fisuri în straturile asfaltice”, declara Astrid Fodor.

Panseluțe în gropi

Situația unor străzi din Sibiu a fost tratată cu umor de ”un grup de tineri sibieni”, după cum s-au prezentat cei care, săptămâna trecută, au acoperit câteva din gropile ”celebre” cu pământ în care au plantat panseluțe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

un sibian

Acum 9 ani

daaaaaaaaa.... i-am vazut azi dimineata cum frezau de zori in fata centrului militar, unde asfaltu era foarte bun comparativ cu alte zone... asa o sa plantez eu niste panselute pe mormintele tuturor drumarilor din tzara asta...
Raspunde

Vasile Rembrandt

Acum 9 ani

Retragem panselutzele, pregatim fantanile arteziene.
Raspunde

wt

Acum 9 ani

ieftin si de proasta calitate, asa este sistemul de licitatie in Romania !
Raspunde

Jean

Acum 9 ani

Wow! Gata drama! Am suferit, dar am invins! Doamne, sper sa arate bine! Ca daca nu arata, comentam iarasi :)))
Raspunde

...

Acum 9 ani

cam mare suprafata de reparat...
Raspunde

50cent

Acum 9 ani

Intalnirea pasionatilor de SUV-uri va fi pe strada Sacel. Sunt glume gropile de pe Victoriei, Raului, Malului pe langa ce e in marginea Strandului.
Raspunde

Mironosita

Acum 9 ani

Din actiunea conducerii Primariei Sibiu, se vede o crasa lipsa de profesionalism. Orasul nu se conduce, se gospodareste...
Raspunde

vigo

Acum 9 ani

6200 de metri patrati??? De unde naiba a iesit suprafata asta...? A fost ploaie de meteoriti? :))))
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

Comtram e o companie de 2 lei...pe drumul SB-Agnita ( tronsonul executat tot de ei ) , au frezat asfalt impecabil si l-au peticit...iar un asflat peticit nu va mai avea niciodată aceeași rezistența ca unul compact...asta e si ideea ...sa poată fii reparat cat mai des
Raspunde

relu

Acum 9 ani

Ca comtramul e o firma de kkt stie tot orasu ... dar nici cainele nu se kk unde manca ... lucrarea e sigur in garantie deci nu cred ca contramul peteceste ca vrea
Raspunde

Biluta

Acum 9 ani

Multi ani se fura la licitatii trucate, de cativa ani s-a mai strans surubul. Acum s-a terminat si cu Centrale Termice a lui Gradinaru. Se termina si cu DPC-ul a lui Gigi Lazar. A ramas Birt cu pietele, se pare nu pentru mult timp, e cautat...Cel mai usor se fura din CULTURA, care nu poate fi evluata, cuantificata...Chiriac stie bine asta si exploateaza cat mai merge, din plin...Dar de vre-o 4-5 ani a aparut inca un intrus de-al Primarului, Dragoman, cu Agenda Culturala a Sibiului, unde, pe langa banii pentru Teatru, s-a inventat tot felul de asa-zise sloganuri anuale, sub care sunt organizate evenimente platite de Primarie,...O ALTA SI MAI MARE HOTIE...
Raspunde

Adolf Hitler

Acum 9 ani

Auzi bai la dobitocii de la TS: \"Magnatul sibian\". O javra care a inselat si a furat nu se numeste magnat. Poate gunoi imputit sau fiu de crva.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

au devenit pe naiba...au venit cu freza oamenii \"d-nei Fodor\" si au facut niste gropi adanci....si asa le-au lasat!!! cum am mai spus...incompententa MAXIMA la primaria Sibiu!!!
Raspunde

nu conteaza

Acum 9 ani

bai bilibuta ,ai ce ai cu cultura si celui mai mare festival din lume ,dute ba la tine la vale ,s-au esti unu pus s-a distrugi ca brand acet mare festival ,va doare jivinelor ,s-au nu ai vazut ce au mai inventat ,aia de la fabricile [univesitati din cluj ] dupa 1000 de ani au descoperit ca buricu tari nu este in jud sibiu ,l-au deplasat mai la stingas catre iasov ,cred ca nu la indicatile toasului rus de la transporturi ,ba la carenu va concine ce se intimpla in sibiu ,aveti soluti ducetiva in catunele voastre de bastina ,si acolo la agricultura ,nu mai poluati sibiu cu incultura voastra si frustrarile voastre bolnave ,dai mai departe ,astrid fodor ca ce faci este super ,si uite asa i-l vei depasi pe ,johannis la mandate ca primar ,ca acum ,johannis are probleme mari s-a scoata tara din haznaua in care au bagato ,acesti trompetisti si impostori care au condus tara in ultimi 25 de ani ,ca nu om fi nanai s-a intoarcem sibiul la inainte de 2000 anut primaritei ,puneti o gazeta de perete de cum arasta sibiul inainte de 2000,ca noi romanii avem o problema prindem greu si uitam repede
Raspunde

@9

Acum 9 ani

Drumul Sibiu Agnita nu cred ca l-a frezat si peticit Contram de capul ei, aici e vorba de un sabotor din conducere care a ordonat distrugerea drumului. Anul trecut la inceputul verii drumul ala era perfect, acum e plin de petice. De ce nu se fac cercetari si sa fie tras la raspundere cei care o ordonat distrugerea lui?
Raspunde

pt nu conteaza

Acum 9 ani

Bai ciobane , ai facut 4 clase la seral ? invata sa scrii si apoi exprima-te transhumatule!
Raspunde

@14

Acum 9 ani

Felicitari pentru omulde cultura sibian. Ai reusit dupa 3 ani sa postezi corect \"frustrat\" si nu frustat! Sunt sigur ca dupa inca 3 ani vei invata si rolul cratimei sau(s-au) unde e \"buricu tai\" Totusi te-ai cam blegit , si uite din cauza asta Continental a schimbat locul investitiei principale anul asta. Ghici ciuperca unde anume! Vezi sa nu crape ranza ca nu mai ma pot distra ca lumea!
Raspunde

eu

Acum 9 ani

e necesara repararea celor doua gropi mari de tot de la capatul strazii Gladiolelor, inspre Podul \"de piatra\", precum si o groapa exact vis-a vis de Teatrul Tadu Stanca, in dreptul trecerii de pietoni
Raspunde

chiar au inceput?

Acum 9 ani

Eu am vazut doar ca au decopertat cam peste tot in stil dulce romanesc si acum asteapta sa vina ceva ploi sau zapezi ca sa aibe motiv sa amane asfaltarea. Intre timp noi ne rupem masinile in noile gauri facute de ei. Unele taieri m-au luat prin surprindere. Zone in care nu stiam sa existe probleme au fost decupate. Spre exemplu s-a decopertat transversal pe Alba Iulia cam prin dreptul Petom/Polsib. Eu nu imi aduc aminte ca acolo sa fi fost o problema. In schimb acum este. O groaza de masini au dat prin groapa facuta de ei acum. Si mai sunt exemple. Probabil asa s-au adunat cei peste 6000 de metri patrati la contract... Ceva bucsaraie sau suspensii nu decontati?
Raspunde

groapa

Acum 9 ani

D-na primar, e o groapa, cred ca a fost sapata strategic, sa injure tot Sibiul si cirpita vai mama ei la trecerea de pietoni de la teatru, apoi sunt santurile din parcu Astra sapate cred de peste 2 ani si ramase asa si o groapa pe trecerea de pietoni de la strada 9 mai linga intersectia cu str. Constitutiei
Raspunde

@16, 17

Acum 9 ani

Stupizi si enervanti, schimbati placa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus