Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Conferinta de lansare a proiectului “CALEA VERDE SPRE DEZVOLTARE DURABILA"

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitatea de promotor de proiect a organizat vineri, 27.02.2015, ora 9:00, la Hotelul IBIS din Sibiu, conferința de lansare a proiectului ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”.

Tema centrală a conferinţei a fost adaptarea la schimbările climatice în contextul dezvoltării durabile şi a schimbărilor climatice. La eveniment au participat 104 persoane, reprezentanți ai organizațiilor partenere în proiect - Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale – KS, Administrația Națională de Meteorologie, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Tg. Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și reprezentanți ai Institutului de Cercetare Vestlandsforskning, Direcția Norvegiană pentru Protecție Civilă - DSB, autorități publice locale din Sibiu, Tg. Mureș și Brașov și autorități competente pentru protecția mediului de la nivel național, autorități furnizoare de utilități publice, mass-media.

Proiectul va sprijini autoritățile publice locale din cele trei municipalități Sibiu, Tg. Mureș și Brașov în aplicarea legislației actuale privind schimbările climatice prin dezvoltarea de strategii și planuri locale de acțiune de adaptare la schimbările climatice. Proiectul va fi unul pilot pentru soluțiile de adaptare la schimbările climatice pentru sectoarele transport, energie și construcții.

Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, telefon:+40740542008, email: melinda.dragomir@apmsb.anpm.ro

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.

Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” în valoare totală de 4.546.115 este finanțat prin fonduri donate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 3.822.997,51 euro, la care se adaugă cofinanțarea și cheltuielile neeligibile asigurate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2016. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbări climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

MEGA-ABURELI...nu cred ca exista o formulare mai imbecila decat \"dezvoltare durabila\"!!! limbaj de lemn COMUNIST!!!
Raspunde

@1

Acum 6 ani

Ești un analfabet. Dezvoltarea durabilă nu are nimic de-a face cu comunismul. Mai citește și altceva în afară de tabloide !
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Ca sa iti dau o definitie @1: adica faci ceva care sa te tina minim 20 de ani. Acum ca TOATA treaba asta cu calea verde e o abureala totala, e altceva. Ei vor sa faca ceva impotriva schimbarii climatice la sibiu/brasov/tg. mures unde nu este cazul in loc sa se duca in zonele extrem de poluate unde chiar e nevoie. Cel mai probabil vor aparea niste tampenii urbanistice care strica orasul mai departe si prin care fac unii bani. Cam atat vad eu din proiectul asta.
Raspunde

@2

Acum 6 ani

Te pricepi și tu.... de moare lumea. Tg. Mureș și Brașovul nu au poluare??? Ai văzut ce scoate combinatul de la Tg. Mureș pe coșuri? De unde ai scos definiția dezvoltării durabile? Caută Raportul Brundtland și vezi acolo. Nu mai da tu definiții aiuristice. Mai citește și după aceea dă sfaturi sfertodocte. Toți vă credeți super inteligenți!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus