Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO – O sibianca este data ca exemplu pozitiv de BBC in dezbaterea privind imigratia in Marea Britanie

Povestea unei tinere din Sibiu, Iulia Creta, a fost prezentată zilele de trecute de cunoscuta televiziune britanică BBC drept un exemplu pozitiv de migrație Marea Britanie. Tânăra sibiancă a apărut în cadrul unui film documentar care tratează tema migrației, însă într-un mod diferit de seria Channel 4 – ”The Romanians Are Coming”.

Echipa de televiziune a urmărit-o pe Iulia încă din Sibiu, de la plecarea de pe Aeroportul Internațional, unde sibianca spune că se așteaptă la unele prejudecăți din partea britanicilor față de români. Iulia Creta a absolvit studiile Facultății de Stomatologie din Cluj-Napoca și a mers în Londra pentru a-și căuta de lucru.

„A trebuit să aleg între Germania şi Marea Britanie, dar am ales Marea Britanie deoarece cred că aici am şanse mai mari să mă dezvolt”, spune sibianca în filmul BBC.  „Sper că oamenii nu mă vor judeca în funcţie de naţionalitatea pe care o am, dar sunt sigură că voi întâlni oameni generoşi şi prietenoşi”, completează ea.

După trei săptămâni de stat în Londra, timp în care trece prin câteva dezamăgiri, Iulia Creta reușește să-și găsească un serviciu. Ea a fost ajutată de Tommy Tomescu, un alt medic stomatolog român stabilit în capitala Marii Britanii, lider al Partidului Europenilor şi co-preşedinte al Asociaţiei împotriva Discriminării Românilor şi Bulgarilor.

Puteți urmări filmul BBC mai jos, povestea Iuliei Creta regăsindu-se în primele opt minute.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 9 ani

A reușit pt. că a ajutat-o un conațional (mare lucru pt. că români sunt învrăjbiți și în străinătate). Dacă ar fi fost singură nu știu cum s-ar fi descurcat!
Raspunde

marginean

Acum 9 ani

chiar asa aventuroasa nu a fost experienta, drumul, cazarea, taxele ptr. acte, traduceri, etc. traiul pana primesti primul salariu, costa ceva la Londra, daca reuseste e de lauda, mai ales daca reuseste sa faca fata pe durata si sa-si aduca si copilul. Pentru romanii cu diplome Anglia inseamna numai Londra, Franta numai Parisul, iar Germania e de evitat pentru ca limba e grea. Pentru ceilalti romani, nu e nici o problema, ii intalneste pe strazile Irlandei, Norvegiei, etc. Cred ca una din prioritatile lui Johannis va fi sa tina cadrele bine pregatite in tara, tara chletuieste bani pe care nu-i are pe pregatirea lor, iar foloasele le trag celelalte tari europene.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus