Domni, doamne, domnișoare și mâncăi. Frecați-vă mâinile. Și burțile, dacă vă e foame, căci tocmai ce am descoperit unul dintre cele mai mișto restaurante din Sibiu. Probabil mai toți ați auzit până acum de La Plăcinte, restaurantul deschis pe Bălcescu în loc de Redal. Și, la fel de probabil, induși în eroare de chiar denumirea stabilimentului, ați crezut că e doar o covrigărie ceva mai coafată. Eu, cel puțin, la asta mă așteptam.
Și când colo, în loc de covrigi, împletite și plăcinte am găsit un restaurant cu specific românesc cum mai rar. Întreg spațiul a fost renovat cu motive tradiționale românești foarte finuțe. Spre deosebire de majoritatea restaurantelor din Sibiu, dacă nu chiar toate, la La Plăcinte nu se fumează. Poate și din această cauză mâncarea are un asemenea gust.
Am fost în gașcă La Plăcinte așa că am încercat o sumedenie de preparate din meniul care e foarte stufos. Am luat o porție de răsucite cu carne de porc, pui și smântână, două porții de plăcintă cu cașcaval, o aripioară de porc cu varză și ardei iute, o porție de friptură de porc cu cartofi, o ciorbă Solenka, papanași, clătite cu sos de miere și o specialitate numită Clopul lui Goguță, un turn din șase clătite umplute cu vișine uscate și zemuit din plin cu frișcă și ciocolată rasă. Plăcintele cu cașcaval sunt... ceva incredibil. Cad greu la stomac, nu zic nu, dar parcă nu te poți opri din mâncat. Deși ușurel cam seci, răsucitele te ung pe suflet dacă le stropești cu puțină smântână. Iar aripioara de porc... cea mai fragedă bucată de porc pe care am mâncat-o vreodată. E omoplatul unui purcel, invelită într-o crustă ușor picantă, cu siguranță gătită la foc mic ore în șir, până ți se topește în gură. Ciorba Solenka e remediul perfect pentru orice mahmureală. Cu trei feluri de carne tăiată fâșii, carne de vită, bacon și salam crud afumat, măsline, smântână și lămâie. Am halit-o ca un apucat. Am gustat cu toții din toate preparatele și eram plini până la refuz. Și chiar și așa, ne-am găsit loc și pentru desert. Clopul și clătitele umplute cu brânză dulce și stropite cu sos de miere sunt în top trei deserturi în restaurantele sibiene fără nicio îndoială. Papanașii sunt buni, dar nu chiar ce te așteptai. Poate cu mai multă smântână și dulceață.
Cu niște beri și câteva sucuri nota de plată a fost 262 de lei. Incluzând două plăcinte luate la pachet. Ceea ce pentru șapte persoane, cinci în restaurant și două în redacție, nu e chiar mult. Orgasmul culinar ne-a fost însă decepționat de una dintre plăcintele luate la pachet. Care a fost nemâncabilă și suspectată chiar de mucegai de colega noastră. Și care, prin urmare, a ajuns la gunoi. Plăcinta, nu colega, da? Chiar și cu acest incident, sfatul medicului în materie de restaurante este: încercați-l de musai. S-ar putea să intre direct pe locul I în topul preferințelor voastre.
La război, înapoi
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Ciorba Solenka , La Plăcinte
Vizualizari: 4813
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Gic@
Acum 6 ore
Not Vivi Dragan
Acum 6 ore
CA
Acum 7 ore
Steve
Acum 7 ore
CA