Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Foto. La Placinte inainte!

Domni, doamne, domnișoare și mâncăi. Frecați-vă mâinile. Și burțile, dacă vă e foame, căci tocmai ce am descoperit unul dintre cele mai mișto restaurante din Sibiu. Probabil mai toți ați auzit până acum de La Plăcinte, restaurantul deschis pe Bălcescu în loc de Redal. Și, la fel de probabil, induși în eroare de chiar denumirea stabilimentului, ați crezut că e doar o covrigărie ceva mai coafată. Eu, cel puțin, la asta mă așteptam.

Și când colo, în loc de covrigi, împletite și plăcinte am găsit un restaurant cu specific românesc cum mai rar. Întreg spațiul a fost renovat cu motive tradiționale românești foarte finuțe. Spre deosebire de majoritatea restaurantelor din Sibiu, dacă nu chiar toate, la La Plăcinte nu se fumează. Poate și din această cauză mâncarea are un asemenea gust.

Am fost în gașcă La Plăcinte așa că am încercat o sumedenie de preparate din meniul care e foarte stufos. Am luat o porție de răsucite cu carne de porc, pui și smântână, două porții de plăcintă cu cașcaval, o aripioară de porc cu varză și ardei iute, o porție de friptură de porc cu cartofi, o ciorbă Solenka, papanași, clătite cu sos de miere și o specialitate numită Clopul lui Goguță, un turn din șase clătite umplute cu vișine uscate și zemuit din plin cu frișcă și ciocolată rasă. Plăcintele cu cașcaval sunt... ceva incredibil. Cad greu la stomac, nu zic nu, dar parcă nu te poți opri din mâncat. Deși ușurel cam seci, răsucitele te ung pe suflet dacă le stropești cu puțină smântână. Iar aripioara de porc... cea mai fragedă bucată de porc pe care am mâncat-o vreodată. E omoplatul unui purcel, invelită într-o crustă ușor picantă, cu siguranță gătită la foc mic ore în șir, până ți se topește în gură. Ciorba Solenka e remediul perfect pentru orice mahmureală. Cu trei feluri de carne tăiată fâșii, carne de vită, bacon și salam crud afumat, măsline, smântână și lămâie. Am halit-o ca un apucat. Am gustat cu toții din toate preparatele și eram plini până la refuz. Și chiar și așa, ne-am găsit loc și pentru desert. Clopul și clătitele umplute cu brânză dulce și stropite cu sos de miere sunt în top trei deserturi în restaurantele sibiene fără nicio îndoială. Papanașii sunt buni, dar nu chiar ce te așteptai. Poate cu mai multă smântână și dulceață.

Cu niște beri și câteva sucuri nota de plată a fost 262 de lei. Incluzând două plăcinte luate la pachet. Ceea ce pentru șapte persoane, cinci în restaurant și două în redacție, nu e chiar mult. Orgasmul culinar ne-a fost însă decepționat de una dintre plăcintele luate la pachet. Care a fost nemâncabilă și suspectată chiar de mucegai de colega noastră. Și care, prin urmare, a ajuns la gunoi. Plăcinta, nu colega, da? Chiar și cu acest incident, sfatul medicului în materie de restaurante este: încercați-l de musai. S-ar putea să intre direct pe locul I în topul preferințelor voastre.

La război, înapoi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4813

Comentarii

12 comentarii

lake

Acum 9 ani

esti penibil, cu rubrica asta. Chiar mai penibil ca Raduleasca, mama borfeturilor autohtone. Totusi cineva iti deconteaza bonurile, cat de prost trebuie sa fie individul ...
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Un restaurant senzational!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

este in top 1 in Sibiu
Raspunde

ana sibiana

Acum 9 ani

niste moldoveni tocmai ne-au aratat ce inseamna lucrul bine facut. bravo lor. o spune un om pana acum destul de critic la adresa lor. de fapt, sa nu uitam nici Dedeman-ul. Succes!
Raspunde

@1

Acum 9 ani

singurul penibil de aici esti tu. hai sa iti dau un sfat. nu iti place rubrica asta.....nu o mai citi! atat de simplu este!!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Foarte nesănătoase obiceiuri mai aveți. O să vă crească tensiunea, colesterolul și glicemia. Alte chestii o să vă scadă, dar și asta poate fi considerată tot o veste proastă.
Raspunde

M

Acum 9 ani

în lumea celor care ştiu ce mănâncă, omoplatul=spată. în rest, totul ok
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

esti penibil pentru ca arati cat de incult si lipsit de educatie esti !
Raspunde

bocuse

Acum 9 ani

bai nehalitilor - numai la haleala va sta capul ! o sa muriti de foame - daca continuati asa ! ((-:
Raspunde

Dina

Acum 9 ani

Nu inteleg ce va deranjeaza ca se face reclama restaurantelor noi. E bine ca aflam unde putem merge, daca nu va intereseaza, nu cititi...simplu.
Raspunde

GOGU

Acum 9 ani

TOT 800 DE EURO E RECENZIA FACUTA BINE DE TOT ?
Raspunde

mephisto

Acum 8 ani

placintele nu sunt rele dar timpul de asteptare este cam lung... 1h30min din momentul in care am dat comanda.Un foietaj are timp de coacere 20 de minute in cuptorul de acasa-un restaurant ar trebui sa fie dotat cu cuptoare rapide. Terasa era populata de vreo 10 persoane-deci nici vorba de aglomeratie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus