Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Centru de Excelenta in Chirurgia de Aorta la Spitalul Polisano Sibiu

Marţi, la Spitalul Eurpean Polisano a fost inaugurat Centru de Excelenţă în Chirurgia de Aortă şi Afecţiuni Cardivasculare Complexe.

La ianugurare a fost prezent şi Vicepreşedintele Societăţii Mondiale de Chirurgie Vasculară, Sherif Sultan, care a colaborat, în 2014, la mai multe interevenţii realizate la Spitalul Polisano.

„Este un moment de sărbătoare pentru spitaulul nostru, care în ultimul an se asociază tot mai mult cu cu performanţa şi excelenţa actului medical. Este singurul spital din România care acoperă întreaga patologie medicală, având 35 de specializări. Aici s-au realizat foarte multe premiere, la fel ca intervenţia de endoprotezare aortică realizată ieri. În ceea ce priveşte inaugurarea Centrului de Excelenţă, acesta este deja un centru care face minuni, în cadrul căruia au loc colaborări internaţionale cu specialişti de renume cum este dr. Sherif Sultam”, a declarat Remus Borza, directorul grupului de firme Polisano.

Echipa de chirurgie cardiovasculară din Sibiu (Heart Team) a realizat deja mai multe premiere naţionale: prima implantare de valvă aortică fără sutură, prima remodelare de aortă şi valve aortice în caz de anevrism de aortă toracică, prima reconstrucţie de cutie toracică cu implanturi de titan, prima intervenţie endovasculară pentru corecţia unei disecţii de aortă şi prina corecţie pe cale endovasculară a unui anevrism toracoabdominal. La Polisano a fost realizată şi o premieră mondială, prin prima implantare a noii generaţii de endoproteze Phantom pentru boală anevrismală, precum şi prin particpări la mai multe congrese internaţiuonale din SUA, Brazilia, Japonia, Turcia.

În cadrul Centrului de Excelenţă în Chirurgia Aortică de la Sibiu se derulează şi programe de formare a studenţilor şi a tinerilor specialişti din domeniu, în cadrul parteneriatului cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, prin programele europene de tip Erasmus+.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus