Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Premiera nationala la Spitalul Polisano: remodelling de aorta pentru tratarea anevrismelor

Viaţa unui pacient în vârstă de 57 de ani, diagnosticat cu anevrism de aorta, a fost salvată printr-o operaţie de remodelling de aorta realizată cu succes în premieră naţională la Spitalul European Polisano, de către echipa de medici Heart Team. Cu acest prilej, Spitalul European Polisano a anunţat lansarea Centrului de Excelenţă în Chirurgia aortica şi afectiunile cardiovasculare complexe.

„Pacientul a fost diagnosticat cu anevrism de aorta la ieşirea din inima. Anevrismul aortic reprezintă o dilatare patologică a unui segment al aortei, determinată de factori precum înaintarea în vârstă şi slăbirea rezistenţei peretelui aortic, depunerea plăcii aterosclerotice pe peretele vascular, traumatisme sau factori genetici. Netratată, această dilataţie se extinde, ducând la slăbirea vasului şi în final la ruperea sa, fenomen ce determina instalarea une hemoragii interne masive şi fatale în lipsa unei intervenţii urgenţe. Jumătate din pacienţii cu ruptură de anevrism nu ajung la spital la timp pentru a fi salvaţi”, spun reprezentanţii spitalului.

Intervenţia de remodelling de aorta a durat aproximativ patru ore şi a constat în excizarea anevrismului prin remodelarea radacinei aortice cu un inel protetic Coroneo şi reimplantarea arterele coronare. În comparaţie cu procedura de implantare de valvă mecanică, intervenţia de remodelling oferă pacientului posibilitatea de a-şi păstra valvă aortică nativă, scutindu-l astfel de dependenţa de tratament medicamentos pentru inima.

„Astăzi este o zi cu totul specială pentru noi. Ne mândrim cu două performanţe importante care ne plasează în topul spitalelor de referinţă internaţională în chirurgia cardiovasculară complexă şi în special în patologia aortei. Remodellingul de aorta este încă una dintre intervenţiile moderne realizate în premieră naţională în spitalul nostru, care oferă pacienţilor un plus de beneficii faţă de intervenţiile clasice. Centrul lansat este singurul de acest gen din România care vine în întâmpinarea cazurilor grave, pentru care românii ar fi plecat în mod normal la clinicile din străinătate” a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful secţiei de Chirurgie cardiovasculară şi toracică.

Operaţia a fost realizată de către Echipa Inimii – Heart Team, alcătuită, după model european, din chirurgi cardiovasculari şi cardiologi intervenţionişti de renume internaţional: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful secţiei de Chirurgie cardiovasculară şi toracică, Dr. Nicolae Florescu, şeful secţiei de Cardiologie intervenţională şi Dr. Alexandru Voican, medic specialist Cardiologie intervenţională, împreună cu anestezişti şi cardiologi clinicieni.

În medie, echipa medicală tratează anual aproximativ 60 de cazuri de patologie aortică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

andrei

Acum 7 ani

ce pret are o asemenea operatie
Raspunde

dani

Acum 7 ani

Incepe de la 6.000 euro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus