Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Joi va fi inaugurat santierul noii autobaze Tursib

Primarul interimar Astrid Fodor, directorul Tursib, Adrian Popa, viceprimarul Virgil Popa și un reprezentant al firmei de construcții Con-A vor lua parte, joi dimineață, la inaugurarea oficială a șantierului viitoarei autobaze Tursib. Aceasta va fi construită pe strada Barcelona, în Zona industrială vest.
Lucrările sunt executate de firma sibiană Con-A, desemnată câștigătoare a procedurii de atribuire a contractului de lucrări pentru suma de aproximativ 4,7 milioane de euro. Termenul contractual de finalizare este de 18 luni, însă reprezentanții Tursib apreciază că peste aproximativ un an se vor putea muta în noua autobază.
Aceasta a fi amenajată pe un teren cu o suprafață de 33.000 de mp, situat pe strada Barcelona. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”. Printre celelalte construcții se numără un ”bussport”, stația de alimentare cu carburant și spălătoria. ”Clădirea busport descrie un garaj deschis, dar acoperit, ce poate adăposti o capacitate de până la 96 de autobuze de diferite tipuri. Autobuzele respectă un sens de intrare-ieșire și vor fi parcate în linie, fără posibilitatea de a ieși independent”, se arată în memoriul general al investiției.
Spălătoria va fi astfel construită încât să poată fi curățate aici ”vehicule utilitare precum autobuze, autobuze cu burduf, camioane, camioane cu remorci, tractoare, autobuze sau pick-up-uri în toate tipurile lor de execuție”. Atelierele autobazei vor avea opt standuri de lucru, dintre care patru pentru autobuzele articulate, ce au o lungime de 18 metri.
Clădirea administrativă a Tursib va fi amenajată pe două niveluri, la etaj fiind amenajate birourile. ”La etaj, cu vedere către curtea ansamblului se regăsesc birourile de conducere ale directorului general, directorului tehnic dotate cu un grup sanitar propriu și o chicinetă, o sală de ședință și spațiu de primire, secretariat. În imediata vecinătate a zonei de conducere se află sala de consiliu cu terasă neacoperită”, se mai arată în memoriul general amintit.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 578

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vicent

Acum 9 ani

Musai ca vin alegerile. Trebuie sa fie ceva investitii in derulare ca de unde vin fonduri pt campanie. Nu mai mergea orasul cu Tursibul in interior , trebuie cheltuiti banii sa il mutam. Bataie pe terenurile de la fostul sediu Tursib = bani de campanie FDRG - PNL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus