Luni,
13.05.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

O parte dintre medicii sibieni nu vor face intreruperi de sarcina in Saptamana Mare

În rândul medicilor ginecologi există un fel de „tradiţie”, potrivit căreia în Săptămâna Patimilor aceştia nu fac întreruperi de sarcină. Despre această parctică ştie întreaga comunitate medicală sibiană, iar alegerea aparţine medicului.

„Sunt medici care aleg să nu facă întrerupere de sarcină în general, alţii în post, iar decizia este a fiecăruia şi aşa este şi normal, pentru că datorită credinţei unii medici nu se simt confortabil să facă aşa ceva în post. E o chestie de principii în general. Şi da, mai sunt cazuri specifice, adică cei care fac întrerupere de sarcină, aleg să nu facă asta în postul Paştelui. Adevărul e că aici intervine şi rolul pacientei, cred că şi din acest unghi putem spune că există o reţinere din partea pacientelor, care evită o întrerupere în această perioadă”, spune medicul ginecolog Ovidiu Gligor.

Foto: suceavalive.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 614

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

mmn

Acum 9 ani

ar trebui conform credintei sa nu fie nici macar o intrerupere de sarcina ,,,educatia de igiena a tineretului ar trebui facuta in scoli ,precum si la orele de relogie ,
Raspunde

Educație

Acum 9 ani

Nu trebuie să se ajungă la întreruperi de sarcină. Dar ce să faci: oamenii sunt animale, cu instincte, simplu spus și-o trag, și dacă peste tot tabuizăm subiectul sexual se ajunge la atât de multe fete care rămân gravide și nu înțeleg de ce.
Raspunde

nmm

Acum 9 ani

io propun ca toti medicii sa faca prelungiri de sarcina
Raspunde

ateu

Acum 9 ani

Si preoții să facă operații de rejuvenare și himenoplastie....chiar la orele de religie. Bineînțeles cu binecuvântarea ips....
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Suntem campioni europeni la avorturi! Mai mare groaza! A tot fost blamat regimul Ceaușescu pt. că a interzis avortul... Pe vremea aceea nu se găseau nici prezervative, nici anticoncepționale... Să zicem că era de înțeles.. Dar acum? multe categorii de femei primesc gratis anticoncepționale... Dar... nu există educație... Stau ca niște vaci și apoi se duc la ginecolog să avorteze!
Raspunde

eliza

Acum 9 ani

Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la *** elizalungu2009***
Raspunde

Mironosita

Acum 9 ani

Asta cu avortu\' in Saptamana Mare e o ipocrizie din partea a 1-2 medici; vor doar sa atraga atentia asupra lor. Inca n-am mai auzit de persoane cu studii superioare, mai ales medicina, si sa fie religioase...
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@7 Din păcate dacă nu ai auzit tu nu înseamnă ca ai dreptate înseamnă ca nu ai auzit prea multe. E plină lumea de ei. Ei sunt aceia ca își trimit copii la ora de religie se calda in picioare la moaște si aruncă cu bani grei la catedrala megalomaniei neamului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus