Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Perspective bune handbalul are. CSS Sibiu, printre cele mai puternice 16 echipe din tara

Juniorii II de la CSȘ Sibiu, născuți ȋntre anii 1998-1999, au participat ȋntre 3-4 aprilie la turneul semifinal I, de la Blejoi (Prahova), unde au terminat pe poziția a doua ȋn grupa din care au făcut parte. Performanță ce i-a propulsat la turneul semifinal II, ȋntre cele mai bune 16 echipe din țară.

"A fost foarte greu să ajugem până aici. Nu plecam cu șanse de calificare și iată că am ajuns ȋn primele 16. Nu eram favoriți, dar de aceea este frumos sportul. Avem doi juniori care deja au și debutat la echipa mare (n.r. HC Sibiu). Este vorba de Horațiu Căpățână și Sebastian Theil, dar sunt și alții talentați care ȋn 2-3 ani vor juca la seniori. De ei depinde. De munca și seriozitatea cu care se pregătesc. Cu generația aceasta, la juniori trei, nu am reușit nici măcar să ieșim din prima grupă (n.r. sezon regulat). Dar au muncit, au fost serioși, disciplinați și progresul s-a văzut anul acesta", a declarat Matei Damian, antrenorul juniorilor.  

Ȋn prima zi a turneului, juniorii II de la CSȘ Sibiu au trecut de CSȘ Sighișoara, scor 27-26 (11-14) și de CSȘ 2 București, scor 36-25 (19-17), iar ȋn ultima zi sibienii au disputat un veritabil derby al grupei, ȋn compania celor de la HCM Constanța. Din păcate, desfășurarea meciul nu a decurs cum și-au dorit, aceștia fiind surclasați clar cu scorul de 22-32 (11-18).

Iată clasamentul Grupei 5:

1. HCM Constanța 3 victorii 0 egaluri 0 ȋnfrângeri golaveraj 88-61 puncte 9

2. CSȘ Sibiu         2 victorii 0 egaluri 1 ȋnfrângere golaveraj 84-82 puncte 6

3. CSȘ Șighișoara  1 victorie 0 egaluri 2 ȋnfrângeri golaveraj 83-81 puncte 3

4. CSȘ 2 București 0 victorii 0 egaluri 0 ȋnfrângeri golaveraj 72-103 puncte 0

Ȋn ciuda ȋnfrângerii, CSȘ Sibiu a acces la turneul semifinal II, din postura de ocupantă a celei de-a doua poziții a Grupei 5 din care a făcut parte. Turneul semifinal I a avut un format cu opt grupe, iar primele două clasate au obținut biletul de calificare pentru turneul semifinal II ce va avea loc ȋn perioada 22-24 mai 2015. Acolo unde v-a da piept cu formații puternice la nivel juvenil: LPS I. Balas Soter Buzau (ocupanta poziției ȋntâi din grupa 6, cu victorii pe linie - ȋn număr de 4), CSȘ Galați (câștigătoarea grupei 8, fără ȋnfrângere sau egal) și AHC Potaissa Turda (locul secund din grupa 7, cu o linie de clasament formată din 3 victorii, 0 egaluri și o ȋnfrângere).

Până să ajungă la turneul semifinal I și II, juniorii sibienii s-au mai calificat de pe locul al treilea din grupa sezonului regulat din care au făcut parte, alături de formațiile CSȘ Craiova, LPS Lic. Mil. Mihai Viteazul Alba Iulia, LPS Tg Jiu, CSȘ Rm Valcea.   

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus