Joi,
02.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Blocul Operator al Sectiei Clinice Neurochirurgie dotat pentru transplant osos

După ce, în luna ianuarie a acestui an, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a dat parţial în folosinţă un nivel complet nou rezultat în urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului şi unde îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Neurochirurgie, în luna martie a fost finalizat şi restul lucrării costând într-un bloc chirurgical complet nou şi modern, la standarde europene. Valoarea întregii lucrări este de 5,96 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Noul bloc operator care va fi dat în folosinţă este prevăzut cu două săli de operaţie şi două circuite complet separate: unul pentru pacienţi şi unul pentru personalul medical. Ambele săli de operaţie sunt prevăzute cu presiune ridicată, printr-un sistem de flux laminar, acesta însemnând un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol în asigurarea unui climat aseptic.

„În cadrul acestui bloc operator se vor putea face operaţii de transplant întrucât, pentru prima dată în spitalul nostru, vor fi dotate cu sistem cu flux laminar. Astfel, în sală va fi un mediu controlat din punct de vedere al atmosferei iar nivelul de contaminare va fi aproape de zero. Suntem în discuţii cu Agenţia Naţională de Transplant şi aşteptăm acreditarea în acest sens, cel mai probabil, pentru transplant osos” a declarat managerul SCJU Sibiu, Vasile Spinean.

În cadrul aceluiaşi spaţiu, este disponibil şi un salon postoperator, unde pacientul este adus pentru trezire şi îngrijiri de rigoare, precum şi alte spaţii destinate pregătirii intervenţiilor, sterilizării instrumentarului, grupuri sanitare, cameră asistente, spaţii de depozitare şi căi de acces.

Bază modernă de tratament la Secţia Clinică Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I)

Secţia Clinică Reabilitare Medicală I fost extinsă şi complet renovată, valoarea investiţiei fiind de 6,46 milioane lei, fondurile fiind asigurate în întregime de către Consiliul Judeţean Sibiu.

În luna ianuarie 2015 imobilul a fost dat parţial în folosinţă, în circuit intrând nivelul rezultat în urma mansardării şi etajul I, cu spaţiile hoteliere şi cabinetele aferente, precum şi o parte a parterului.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus