Joi,
13.06.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Marius Vecerdea, antrenorul presedintelui Iohannis, intervine ȋn razboiul mediatic ȋndreptat ȋmpotriva Simonei Halep

Președintele Tenis Club Pamira și directorul turneului Sibiu Open, Marius Vecerdea, intervine ȋn războiul mediatic dintre Ilie Năstase și Cristian Tudor Popescu născut din decizia Simonei Halep de a nu juca pentru România ȋn meciurile de Fed Cup ȋmpotriva Canadei, printr-un editorial postat pe pagina sa de Facebook.

Iată părerea acestuia:

„Am citit cu tristețe comentariile despre decizia Simonei Halep de a nu juca pentru Romania ȋn Cupa Federației și opțiunea de a respecta obligațiile contractuale ale unui sponsor la turneul din Stuttgart. Am obervat un adevarat val de gânduri și acțiuni negative, de acuze, de judecăți, de atitudini care nu au cum să conducă societatea românească spre dezvoltare. Am spus tristete pentru că văd astfel de atitudini generate de un sistem creat parcă intenționat pentru a ne ȋnvrăjbi, pentru a ne dezbina, pentru a ne pierde identitatea, un sistem care ne-a sărăcit, atât material prin furt și corupție dar și spiritual printr-o educație care nu promovează valori benefice societății, dar mai ales prin promovarea unui circ mediatic pe care ȋl injectează zi de zi, ca pe un drog pe care noi toți ȋl acceptăm și ȋl cerem ca orice dependență”.

Ilie Năstase o atacă pe Simona Halep. Cristian Tudor Popescu ȋl atacă pe Ilie Năstase

„Iată ingredientele principale pentru o isterie națională, completată apoi cu “sare și piper” de alte voci cu mai mică sau mai mare rezonanță, toți ȋn căutare continuă de imagine și măreție, multiplicate apoi de mass-media devoratoare, promotoarea senzaționalului de cele mai multe ori negativ, pe care ȋl cerem cu toții disperați, dependenți parcă, generând astfel printr-o masa critică națională atinsa ȋn doar câteva ore, atât de căutata audiență a unor portale media, audiență cu care ne vând mai departe programe “educative”, produse diverse și alte minunății, nu numai nocive sănătății fizice și mentale, dar cel mai periculos, dătătoare de dependență. Și iată ce sistem perpetuum perfect care să ne facă să trăim fericiți nu doar până la adânci bătrâneți, dar și “dincolo de nori”.

Citind cu atenție continutul mesajelor generate de o simplă decizie a Simonei Halep am observat multe acuze sau judecăți:

„Este inacceptabil să refuzi să joci pentru România”

„Este inacceptabil să joace pentru bani la Stuttgart ȋn detrimentul României”

„Că Ilie Năstase a primit o casă de la Stat să joace pentru România”

„Că Statul român nu a ajutat-o pe Simona”

„Că Simona nu este creația Statului roman”

„Se fac sondaje pro și contra Simonei. Se cer dezbateri naționale”

„Se declară războaie: “Războiul Ilie Năstase-Simona Halep” la Pro TV”

ŞI ABIA AU TRECUT CȂTEVA ORE. ȊMI ESTE TEAMĂ DE CE O SĂ URMEZE!”, spune Marius Vecerdea.

Avem nevoie de soluții

„Şi totuși… Cine se gândește la România, la societatea noastră? Cine se gândește la Simona, devenită un simbol al României? Cine se gândește la pace nu la război? Mai ales ȋn săptămâna patimilor. Cine se gândește la soluții nu la judecăți?

Ar fi putut România să o sprijine mai mult pe Simona ȋn demersul ei de a duce la bun sfârșit un program atât de dificil? Daca DA, Cu cine și Cum? Ar fi putut exista o soluție pentru a o ajuta pe Simona să joace pentru România? Ar fi putut România să plătească obligațiile contractuale din Stuttgart pentru ca Simona să joace pentru România? Dacă DA, Cine?: Președintele? Guvernul? Ministerul de resort? Federația Română? Sau poate un super român cu o situație financiară solidă și cu pasiune pentru tenis?”

Avem nevoie de dialog

„Ar fi putut cineva să comunice și să găsească un dialog cu Simona pentru a discuta situația? Dacă DA, cine? Ȋmi permit o simplă remarcă personală: Cred că ar fi existat șanse mari ca Simona, aăa cum o cunosc, să aleagă să joace pentru România doar dacă ar fi existat o simplă comunicare, un simplu respect atât din partea Federației dar și din partea mass-media, și un efort de a găsi o finanțare (poate nici nu ar mai fi fost necesar) care cu siguranță s-ar fi găsit din partea unor oameni de bine ai României. Mai sunt ȋncă asemenea oameni, spre marea noastra șansă! EU AŞ FI PRIMUL! Pentru că sunt pasionat de tenis, pentru că sunt un bun român și pentru că o cunosc pe Simona și știu că poartă aceleași calități! Şi chiar mai știu pe cineva care este foarte apropiat acestor valori!

Ar fi putut cineva să comunice cu reprezentanții Canadei pentru a accepta să se joace ȋn România? Dacă DA, Cine? Ȋn ce condiții? Eu sunt convins că și canadienii ar fi acceptat o ofertă financiară decentă, cu atât mai mult cu cât ar fi fost ușoară o ȋnțelegere astfel ȋncât ambele jucătoare (Bouchard și Halep) să joace la Bucuresti pe zgură ca și inceput de sezon inaintea turneului de la Stuttgart și apoi ȋn drum spre Roland Garros. O simplă ȋnțelegere și o organizare bună a evenimentului putea aduce profit pentru ambele Federații Naționale. Mai era și varianta să joace pe teren neutru, chiar ȋn Stuttgart sau la Madrid (prin bunăvoința domnului Țiriac de exemplu) iar profitul sau costurile de organizare ȋmpărțite egal. Astfel ar fi fost posibil ca Halep să aleagă ambele variante. Şi cu siguranță ar fi făcut-o. Avea nevoie doar de un dram de respect din partea federației, parte din mass-media și a unor oameni apropiați acestui sport”

Trebuie sa o sprijinim. Cu totii

„Simona Halep are nevoie de România, așa cum România are nevoie de Simona Halep. Este nevoie să iertăm trecutul, să nu mai judecăm, să nu mai acuzam. Să facem ceva acum pentru viitor. Simona are nevoie de sprijin ȋntr-un mod mult mai consistent pentru ca ea să poată face față atâtor presiuni, pentru că ea să ne poată dă ȋnapoi. ŞI VA DA, CEL MAI PROBABIL, NECONDIȚIONAT. Simona are nevoie de o echipă care să-i promoveze valorile, care să o apere de atacurile mediatice, unde o parte din oameni caută doar subiecte provocatoare și țin societatea românească departe de valorile care duc la dezvoltare. La Galați, la meciul cu Spania, au generat scandaluri, care au creat doar presiuni asupra ei, ce au adus apoi prejudicii Simonei si prin ea, României. Mai mult, Simona Halep are nevoie de o echipă care să o sprijine mai departe spre performanțele pe care ea și le doreste, poate chiar numarul 1 mondial, poate 100 de săptămâni ca lider mondial, poate ȋși doreste să devină un ambasador al României, poate ȋși dorește ȋmbunătățirea calităților mentale și spirituale pentru a reprezenta România cu și mai mare impact. O astfel de echipă aș propune pentru a promova calitățile excepționale ale Simonei: pasiunea, patriotismul, respectul, puterea de lupta, dârzenia și cel mai important: renașterea în momentele extrem de grele (cum a fost finala de la Indian Wells ȋmpotriva Jelenei Jankovic), calitate reprezentativă pentru România acestui moment, dupa 40 de ani de comunism și apoi 25 de ani de asuprire dată de un sistem corupt.

Am observat cu bucurie că tot mai mulți oameni au înțeles trendul dat de schimbarea din noiembrie 2014 și au ales să fie mai hotărâți, mai curajoși și și-au găsit astfel și au scos la suprafață calități extraordinare și competențe, pe care le-au uitat acolo din cauza fricii de sistem. Am observat cu bucurie că există oameni cu valori deosebite precum: verticalitate, demnitate, integritate, corectitudine, respect față de semeni. Mass-media poate și are jurnaliști care să scoată în evidență aceste calități atât de necesare societății românești pentru a renaște. Simona Halep este și poate deveni cu ajutorul unei echipe complete, primul exponent al acestei schimbări naționale”, mai spune Marius Vecerdea.

SURSA

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

15 comentarii

Extraordinar... de banal

Acum 9 ani

Cate clisee intr-o singura luare de pozitie, se vede ca e prieten cu cliseistul sef de feisbuc, Klown Johannis. \"Trebuie sa...\", \"pace, nu razboi\", \"Saptamana Patimilor\", nu le-am mai auzit niciodata.
Raspunde

Nastase 2 Clase

Acum 9 ani

Lasati fata in pace, retardatilor... n-ati ajutat cu nimic la succesul ei. E treaba ei ce face si ce decide sa faca... nu are vreo datorie fata de o tara de 2 lei si de un gunoi precum nastase sau tiriac ! E TREABA EI, CARIERA EI ! Daca unii romani se simt lezati, ar trebui sa se gandeasca, de ce au ajuns ei sa fie mandrii de o fata ce joaca tenis, in loc sa fie mandrii de ei ....in loc sa munceasca ei !!! Sa se spele (si pe dinti), mai des... sa mai puna mana pe carte, etc etc. Nu e datoria Simonei Halep sa faca nimic pentru Romania sau vreo alta tara. Ar trebui sa-i multumeasca, taranoii astia ce-o critica, sa-i fie recunoscatori ca nu joaca pentru SUA sau Germania, ca ar putea foarte usor ! A ajuns o natie de ratati sa-i dicteze unei fete ce joaca tenis, ce-ar trebui sa faca.. e penibil.
Raspunde

ANDREI

Acum 9 ani

BULANGIUL ASTA CE MAI VREA?
Raspunde

folosing

Acum 9 ani

ATENTIE! ::: Ip-ul tau a fost banat si nu ai dreptul de a comenta pe acest site. Daca tu consideri ca este o eroare, trimite un email catre noi, folosing informatiile disponibile pe pagina de contact.
Raspunde

Biluta

Acum 9 ani

Se da prea multa atentie performantelor sportive in detrimentul altor succese. TOTUL SE REZUMA LA BANI, chiar si-n sport e la fel. Eu pot respecta doar oamenii care ajuta fara publicitate...restul e economie, adica afacere...
Raspunde

Selfie

Acum 9 ani

Narcisistul anului: \"Am observat cu bucurie că tot mai mulți oameni au înțeles trendul dat de schimbarea din noiembrie 2014 și au ales să fie mai hotărâți, mai curajoși și și-au găsit astfel și au scos la suprafață calități extraordinare și competențe, pe care le-au uitat acolo din cauza fricii de sistem. Am observat cu bucurie că există oameni cu valori deosebite precum: verticalitate, demnitate, integritate, corectitudine, respect față de semeni. Mass-media poate și are jurnaliști care să scoată în evidență aceste calități atât de necesare societății românești pentru a renaște. Simona Halep este și poate deveni cu ajutorul unei echipe complete, primul exponent al acestei schimbări naționale”, mai spune Marius Vecerdea.\"
Raspunde

lum

Acum 9 ani

S-a trezit si nimeni in drum asta sa vorbeasca ca e nasu-su presedintele feisbucistilor si are impresia ca e mare vaoare. Numai lachei care se gudura si ei pe langa al puternic al zilei. Puneti-l ddacului presedinte la frt ca asta vrea.
Raspunde

Gerula

Acum 9 ani

Sifonarul asta penibil si notoriu s-a trezit el sa aplaneze conflictul dintre Halep si ceilalti,el e doar un pupincurist al sasalaului de la Cotroceni....nimic mai mult!
Raspunde

Culae

Acum 9 ani

Mariusica cine ți-o scris textul?
Raspunde

ne doare`n tenis

Acum 9 ani

Nici eu nu asi lupta pt tara asta de kkt, asa ca latati-o pe tarancutza - citat Banciu- sa-si faca banii.
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Nu comentez parerea d-nului Vecerdea care, chiar daca frumos ambalat, a scris cu un limbaj de lemn care zgarie rau la urechi. Vreau sa spun doar atat; poate ca Simona Halep v-a ajunge nr 1 mondial si ii doresc succes, dar niciodata, cu asemenea atitudine, nu v-a fi egala marelui Ilie Nastase!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

ANTRENÓR, -OÁRE, antrenori, -oare, s. m. și f., s. n. 1. S. m. și f. Persoană calificată care se ocupă cu antrenarea sportivilor. Ce fel de sportiv e presedintele Iohannis, Adrian Stoinea???
Raspunde

Nole Djokovic

Acum 9 ani

Titlul suna aiurea din start,Vecerdea nu e decat un protejat sifonar de-al lui iohannis,nicidecum antrenor iar iohannis si tenisul sunt ca doua paralele...aici are dreptate si postacu\' saf -joseph!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Joseph, îţi dai singur cu DEX-ul în cap. Unde scrie în dicţionar că antrenorul trebuie să pregătească sportivi de performanţă? Dacă tot eşti cu DEX-ul în mână, uită-te ce înseamnă “sportiv” şi vei vedea că poţi fi “sportiv” şi pentru simplul motiv că practici un sport, chiar şi la nivel de amatori. SPORTÍV, -Ă, sportivi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de sport, privitor la sport; care servește la practicarea sporturilor; care este sau se comportă în conformitate cu regulile sporturilor. ◊ Întâlnire (sau întrecere) sportivă sau concurs sportiv = competiție sportivă la care participanții se întrec în vederea stabilirii unei ierarhii. ♦ Care demonstrează, denotă practicarea unui sport. Ținută sportivă. 2. S. m. și f., adj.(Persoană) care practică sportul. – Din fr. sportif. Deşteptule…
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Atac rar pe teme de limbă română, și înghit multe, dar când greșelile vin din partea unor oameni cu pretenții de pregătire umanistă nu prea îmi vine să le ascund sub preș. Bănuiesc că ești ziaristul căruia i-am adresat întrebarea. Dacă tu ești Adrian Stoinea, atunci bagă la cap. Dacă nu ești, nu te obosi să pricepi că e tot degeaba. Antrenorul antrenează sportivii de performanță, e un lucru subînțeles, pentru amatori există instructori. E o chestiune de semantică. E drept, asta nu o găsești în dex.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus