Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Peste 250 de voluntari au impadurit doua hectare la Slimnic

Evenimentul a avut loc în week-end și a fost organizat de Grupul de inițiativă ”Cu verdele­-n SUS” din Sibiu, sprijiniți de membrii Asociației Tășuleasa Social, care au venit 250 de kilometri pentru această acțiune.

În total, peste 250 de oameni au plecat sâmbătă din Sibiu, spre Slimnic, cu scopul de a planta 7.000 de puieți. Ajunși la locul plantării, aceștia au primit detaliile despre felul în care urma să fie acoperită zona și au fost împărțiți în patru echipe, primind mănuși de protecție și sape.

”Timp de trei ore, voluntarii au plantat 7.000 de puieți pe o suprafață de două hectare. Într-adevăr terenul a fost dificil și nepichetat. Cred ca silvicultorii au fost luați prin surprindere de elanul nostru. Băieții au fost minunați, fie drept, fie pantă, fie curat sau plin de rădăcini au săpat voinicește. A fost o zi minunată cu oameni faini!” a declarat o participantă pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pentru că unul dintre scopurile evenimentului a fost acela de a oferi o imagine cât mai complexă a importanței pădurii în ecosistem, a urmat o prezentare a speciilor din fauna locului, oferită de ”Tură în Natură”. La sfârșit, am avut un mini concert de cântece de munte și folk.

Evenimentul a primit suportul financiar de la firme din județ și nu numai.”Așa cum o spune și motto-­ul companiei noastre, ”familia inovativă”, Wenglor pune accentul pe oameni și inovație tehnologică. Și pentru că în dezvoltarea umană mediul înconjurător joacă un rol esențial, ne­-am hotărât să susținem acțiunea de plantare a asociației ”Cu verdele­-n sus”. Haideți să schimbăm ceva împreună!” a declarat Herbert Oprea, Director General, Wenglor Electronic Innovation lito SCS.

Alți prieteni ai evenimentului au fost: Neoconsult Valuation, GAMA IT, Flaro Scandia Sibiu, Harting Technologiegruppe, A Energy, Smart Bill Romania, SAI Carpatica Asset Management și Marius Neamțu - Cabinet stomatologic.

Mai multe detalii puteți găsi aici: www.verdelesus.ro.

foto Marius Miclea Photography

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

pas

Acum 8 ani

foarte drumos si demn de admiratie ,ce rusine sa defriseze ca in codru ,asteptam schimbarea codului silvic
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Picatura in desert.
Raspunde

@alzara

Acum 8 ani

Fatalismul mioritic.
Raspunde

@2 @3

Acum 8 ani

Sa aiba tiganii ce fura, mai incolo. Cam asa merge la Romanica... in loc de scoli si ordine, reparam furaciuni, sa continue saga.
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Nu-i asa ? Hai sa nu mai facem nimic. Sau ba nu, stiu : hai sa ne plangem in fiecare zi de tot si sa nu ridicam in veci un deget pentru a schimba ceva. Si daca cumva cineva incearca sa schimbe ceva, sa avem grija sa-l facem sa inteleaga ca totul e degeaba. Sau nu mai bine ne sinucidem ?(decat o viata de euglena...)
Raspunde

unu

Acum 8 ani

o treba buna! asa au facit si parintii si bunii nostrii de au avuut (mai este inca) ce taia firmele controlate de austrieci!!!
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Subscriu la ce ai spus. Pe aici iti incalzesti tastatura de pomana, caci comentariile de pe turnul sfatului sunt facute doar de specimene care au mereu ceva negativ de comentat...
Raspunde

Ana

Acum 8 ani

Felicitari celor care au avut initiativa dar si celor care au pus mana si au plantat. Postacilor care ii denigreaza pe aici: sunteti cei care se cred mari si tari si le stiti pe toate tot timpul, dar nu v-ati murdarii mainile pentru nimic in lume. Decat sa faceti si voi ceva pentru viitorul tarii, mai bine ii huiduiti pe cei care o fac, ca sa aveti o scuza pentru lenea voastra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus