Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Agricultura si industria alimentara - domeniile care vor avea parte de cele mai multe controale ale ITM in 2015

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a anunţat, miercuri, lansarea unei campanii care se va încheia la sfârşitul acestui an şi care urmăreşte analizarea stării securităţii şi sănătăţii în muncă din domeniile agricultură şi industrie alimentară.

„Chiar dacă numărul angajaţilor şi al întreprinderilor agricole şi al celor din industria alimentară este în scădere, aceste sectoare îşi menţin totuşi importanţa lor în cadrul economiei naţionale. În anul 2014, în judeţul Sibiu au fost înregistraţi 940 de lucrători (151 unităţi) în agricultură şi 4.887 de lucrători (204 unităţi) în industria alimentară. Atât în domeniul agriculturii cât şi în cel al industriei alimentare sunt efectuate numeroase activităţi în care sunt implicate echipamente de muncă, la care, în unele situaţii, nu se respectă prevederile reglementărilor naţionale care transpun legislaţia comunitară aplicabilă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă cu privire la aceste echipamente”, a declarat Remus Furtună, inspector şef adjunct Siguranţă şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM.

Rezultatele vizitelor de inspecţie efectuate de inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu, au evidenţiat faptul că, în activităţile din agricultură şi industria alimentară au fost constatate abateri de la legislaţia în vigoare cu privire la obligaţia angajatorilor de a asigura cerinţele legale pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor.

Controalele vor începe luna acesta şi se vor încheia la sfârşitul lunii iunie. După ce în perioada de vară vor fi sistate, în ultima parte a anului, inspectorii ITM vor relua controalele la firmele la care au fost constatate nereguli, pentru a vedea dacă acestea au luat măsurile impuse de ITM în urma primului control.

Foto: www.b365.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus