Biserica Evanghelică din România a lansat miercuri Transilvania Card, primul de acest gen din România, un instrument turistic ce oferă acces gratuit în 41 de biserici fortificate din Transilvania și reduceri la numeroase alte servicii adiacente.
Anul trecut bisericile fortificate din România au primit aproximativ 360.000 de vizitatori, aproape jumătate dintre aceștia trecând pragul Bisericii Negre din Brașov. În data de 5 aprilie s-a deschis oficial noul sezon turistic, iar conducerea Bisericii Evanghelice C. A. din Transilvania estimează că va depăși cifra de 400.000 de vizitatori. ”În acest an avem 41 de biserici care se deschid pentru publicul larg și numărul lor va crește de la an la an”, a declarat ES Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice din România. Acesta a mai menționat că banii obținuți din exploatarea potențialului turistic al bisericilor fortificate vor fi direcționați exclusiv către întreținerea lor și dezvoltarea comunităților locale de care acestea aparțin.
Card nou
Astăzi a avut loc lansarea oficială și a Transilvania Card, un instrument turistic dezvoltat care oferă acces gratuit la 41 de biserici fortificate și reduceri de până la 20 la sută la diverse servicii adiacente, precum cazare, servirea mesei la restaurante sau achiziționarea de produse turistice. În acest scop, Biserica Evanghelică a încheiat parteneriate cu peste 60 de parteneri din Transilvania: hoteluri, firme de turism, asociații de ghizi, asociații de promovare, restaurante și altele. ”Ne interesează un turism care nu arată numai ziduri ci oferă întâlniri spirituale. Nu este scopul nostru să aducem autocare cu turiști japonezi, ca să dau un exemplu și fără să am ceva împotriva lor, care să stea cinci minute cu aparatele de fotografiat și apoi să fugă în altă parte. Noi promovăm un altfel de turism, unul care, spre exemplu, folosește bicicleta. Nu vrem să promovăm și să susținem numai biserica și cetatea, ci întreaga comunitate în care ele există”, a declarat părintele dr. Ștefan Cosoroabă, coordonatorul proiectului Descoperă Sufletul Transilvaniei. Costul unui card este de 50 de lei și poate fi achiziționat în centrele cele mai vizitate din Sibiu, Mediaș, Sighișoara, Brașov, Râșnov, Muzeul Țăranului Român, dar și din Munchen.
Promovare sportivă
Pentru a promova noul card și bisericile fortificate Biserica Evenghelică a apelat de ultramarathonista Adriana Istrate, sportivă de renume internațional care în prezent se află pe punctul de intra în Cartea Recordurilor. În noiembrie 2014 Adriana Istrate a câștigat competiția Antartica Ice Maraton, care s-a desfășurat la minus 25 de grade Celsius, iar în prezent participă la maratonul 7X7X7, adică participă 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente. ”Sunt foarte onorată să fac parte din acest proiect. Am ajuns să susțin această inițiativă pentru că ne leagă foarte multe lucruri și avem valori comune”, a declarat Adriana Istrate, imaginea din acest an a campaniei.
Informații suplimentare despre Transilvania Card puteți găsi pe www.transilvania-card.ro.
După Biserica Neagră din Brașov, la mare distanță din punct de vedere al numărului de vizitatori, se află cetățile fortificate din Prejmer, Biertan, Sighișoara și Bistrița, fiecare cu câte aproximativ 40.000 de turiști. Sub 40 la sută dintre vizitatori sunt din România, iar din străinătate predomină cetățenii germani.
foto Silvana Armat
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Cartea Recordurilor , Transilvania Card , Bisericii Evanghelice , Muzeul Țăranului Român , Biserica Evanghelica , Silvana Armat , Adriana Istrate , Antartica Ice Maraton , Reinhart Guib , Biserica Evenghelică , Bisericii Negre , După Biserica Neagră , Ștefan Cosoroabă
Vizualizari: 865
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Emil
Acum 5 ore
Bike
Acum 5 ore
Cai verzi pe pereti!
Acum 5 ore
Acolo Duța
Acum 6 ore
Gheorghe Ion