Joi,
12.09.2024
Innorat
Acum
17°C

Bisericile fortificate asteapta peste 400.000 de vizitatori in acest sezon

Bisericile fortificate asteapta peste 400.000 de vizitatori in acest sezon

Biserica Evanghelică din România a lansat miercuri Transilvania Card, primul de acest gen din România, un instrument turistic ce oferă acces gratuit în 41 de biserici fortificate din Transilvania și reduceri la numeroase alte servicii adiacente.

Anul trecut bisericile fortificate din România au primit aproximativ 360.000 de vizitatori, aproape jumătate dintre aceștia trecând pragul Bisericii Negre din Brașov. În data de 5 aprilie s-a deschis oficial noul sezon turistic, iar conducerea Bisericii Evanghelice C. A. din Transilvania estimează că va depăși cifra de 400.000 de vizitatori. ”În acest an avem 41 de biserici care se deschid pentru publicul larg și numărul lor va crește de la an la an”, a declarat ES Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice din România. Acesta a mai menționat că banii obținuți din exploatarea potențialului turistic al bisericilor fortificate vor fi direcționați exclusiv către întreținerea lor și dezvoltarea comunităților locale de care acestea aparțin.

Card nou

Astăzi a avut loc lansarea oficială și a Transilvania Card, un instrument turistic dezvoltat care oferă acces gratuit la 41 de biserici fortificate și reduceri de până la 20 la sută la diverse servicii adiacente, precum cazare, servirea mesei la restaurante sau achiziționarea de produse turistice. În acest scop, Biserica Evanghelică a încheiat parteneriate cu peste 60 de parteneri din Transilvania: hoteluri, firme de turism, asociații de ghizi, asociații de promovare, restaurante și altele. ”Ne interesează un turism care nu arată numai ziduri ci oferă întâlniri spirituale. Nu este scopul nostru să aducem autocare cu turiști japonezi, ca să dau un exemplu și fără să am ceva împotriva lor, care să stea cinci minute cu aparatele de fotografiat și apoi să fugă în altă parte. Noi promovăm un altfel de turism, unul care, spre exemplu, folosește bicicleta. Nu vrem să promovăm și să susținem numai biserica și cetatea, ci întreaga comunitate în care ele există”, a declarat părintele dr. Ștefan Cosoroabă, coordonatorul proiectului Descoperă Sufletul Transilvaniei. Costul unui card este de 50 de lei și poate fi achiziționat în centrele cele mai vizitate din Sibiu, Mediaș, Sighișoara, Brașov, Râșnov, Muzeul Țăranului Român, dar și din Munchen.

Promovare sportivă

Pentru a promova noul card și bisericile fortificate Biserica Evenghelică a apelat de ultramarathonista Adriana Istrate, sportivă de renume internațional care în prezent se află pe punctul de intra în Cartea Recordurilor. În noiembrie 2014 Adriana Istrate a câștigat competiția Antartica Ice Maraton, care s-a desfășurat la minus 25 de grade Celsius, iar în prezent participă la maratonul 7X7X7, adică participă 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente. ”Sunt foarte onorată să fac parte din acest proiect. Am ajuns să susțin această inițiativă pentru că ne leagă foarte multe lucruri și avem valori comune”, a declarat Adriana Istrate, imaginea din acest an a campaniei.

Informații suplimentare despre Transilvania Card puteți găsi pe www.transilvania-card.ro.

După Biserica Neagră din Brașov, la mare distanță din punct de vedere al numărului de vizitatori, se află cetățile fortificate din Prejmer, Biertan, Sighișoara și Bistrița, fiecare cu câte aproximativ 40.000 de turiști. Sub 40 la sută dintre vizitatori sunt din România, iar din străinătate predomină cetățenii germani.

foto Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

@stefan dobre

Acum 9 ani

Tu esti un spion infiltrat de iasoveni ca si cei care au vandut deconcentratele s-au un venetic care o s-a destabilizeze Sibiul si care faci jocurile iasovenilor Am sa te paresc lui Joseph
Raspunde

sebastian domozina

Acum 9 ani

cameleonu
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Eh, dupa cum stiti mi-o murit scula. De abia astept slujba de Inviere, poate-poate ...
Raspunde

unu ,

Acum 9 ani

bai aurolacule aia cu deconcentratele este adevarat ,tarane sa-r intoarce 1000 de locuri de munca inapoi ,s-au ti-aui pus neamurile la adapost facindule joburi pe seama platitorilor de taxe si impozite platitae de sibieni ,bai cap de guma esti plin de mistocareala ieftina ,si mai da pe zarzavaturi unu ca este postu pastelui ,si a doua te ajuta la sanatate ,carnea prea multa i-ti creste colesteroru si asa esti cam dolofan la cit stai in fata netului ,mai dute sapa in gradina da la vaci de mincare si citeste cartea lui ,johannis pas cu pas ca ai ce citi detractor platit de catelusi care rivnesc la poziti grase la bani publici de la siubieni ,o s-a fac publice si numele celor care te finateaza s-a dai cu noroi permanent pe sibiu ,nestiutorule ,vrei s-a duci lucrurile in derizoriu ,[deconcentratele ] sluga umila si coada de topor ceesti mars la tine in vagauna ,si dul si pe mentoru tau cu tine [cameleon]
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Analfabetule cum stai cu matematica Pai daca sasul sibian cu guritza lui spune ca din 360 000 vizitatori 220 000 sunt in judetul BRASOV , unde pusca mea sunt hoardele de turisti din SIBIU Un porumbel imi spune ca Biserica Bartolomeu din Brasov ( care fie vorba intre noi e mai veche ca orice cocioaba din urbea ta ratata) are mai multi vizitatori decat tot Sibiul Noroc cu fudulia sasului ca acum incepe lumea sa se prinda ca diferenta intre gargara si realitate e diferenta dintre un oras turistic (Brasov) si un satuc ratat Sibiu Pana acum doar cei din Brasov va tratau asa cu condescendenta ca pe niste slugi proaste cred ca, cat de curand si ceilalti se vor prinde ca orasul vostru e un fas si sa vezi cand o sa va ia la misto si aia din Alba sau Craiova
Raspunde

@5

Acum 9 ani

Se pare ca aia din Alba si Craiova au ziarele lor locale. Spre deosebire de brasov, care citesc TS.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Am fo\' la slujba de Inviere da\' n-o folosit si ie moarta cu spume. In schimb la sfarsitu slujbei m-am trezit cu rozeta sparta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus