Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
3°C

Elevii din judet au reusit sa depaseasca un milion de absente in primul semestru

16 Aprilie 2015 15:04

Dacă situaţia abandonului şcolar nu se poate analiza decât la sfărşitul unui an şcolar, absenţele în schimb sunt monitorizate şi după numărul înregistrat în primul semestru, se pare că nici numărul abandonurilor, care vor fi centralizate în iunie, nu va fi mic.

„Situaţia de la sfîrşitul primului semestru arată că în judeţul Sibiu elevii au avut în total 1.180.209 absenţe, respectiv, raportat la numărul de elevi înseamnă 18,60 absenţe pentru fiecare elev. Cum era de aşteptat, cel mai mare număr de absenţe s-a înregistrat în învăţământul liceal, unde s-au înregistrat 31,30 absenţe per elev. La învăţământul primar avem cel mai mic număr de absenţe, respectiv 9,59 absenţe per elev. Cu toate acestea, rata participării elevilor la ore, în procente la nivelul judeţului, este de 98,73%”, spue Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Şcolile care au raportat la ISJ cel mai mare număr de abesenţe sunt Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Sibiu şi Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură "Carol I", Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Observ,nu cu mirare,ca articolul,impecabil de altfel,e la Publicitate.D-na Nitu,i-ati ajuta mult pe elevii sibieni daca le-ati spune cit e recordul mondial;sa stie si ei,miculutii,cit mai au de \'\'muncit\'\'?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus