Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Afla ce poti sa faci in acest weekend la Sibiu

Săptămâna este pe sfârşite şi deja ne putem face planuri de weekend.

Vineri, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca”, se joacă ”Îmi place cum miroşi!”. ”Îmi place cum miroşi!” este o comedie spumoasa în trei acte după un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi scenarişti americani. Textul pus în scena la Sibiu se concentrează în jurul a trei protagonisti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii).

Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii ‘60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros. Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului Prăbuşirea. Sophie este o fostă înotatoare olimpică, susţinatoare a politicii americane, care se muta în apartamentul de lânga cei doi. Norman se îndragosteşte la prima vedere, dar Sophie nu îi împartaşeşte sentimentele. Având în vedere obsesia lui Norman pentru Sophie, Andy se hotăraşte să o angajeze doar pentru a-l determina pe acesta să scrie în continuare pentru ziar. În momentul în care Sophie se îndragosteşte de Andy, ziarul şi prietenia dintre cei doi colegi sunt puse în pericol. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scena a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie, care în textul original este doar amintit într-un schimb de replici.

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” prezintă o nouă producție: „Corul negru" de Stanislav Cotton, regia Veronica și Cătălin Pătru.

„Corul negru” surprinde traseul unui grup de evrei, plecând de la un moment esențial al destinului lor: o nuntă, trecând prin panica din noaptea când sunt goniți din case, prin calvarul lungii călătorii cu trenul și prin iadul lagărului de muncă. Coborârea în infern capătă dimensiuni universale și se face sub semnul teribilei dorințe de a nu fi văzut, de a trece neobservat.

„Muncesc, tac, sunt invizibil...” devine un slogan al celei mai de jos trepte a durerii și a fricii. Contextul relativ comod al vieții cotidiene și societatea globală a începutului de secol XXI, în care, aparent, asemenea monstruozități nu se mai pot repeta într-o lume civilizată, fac ca spectacolul să devină un apel la neuitare, la emoție și la pioșenie.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 17 aprilie, ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu.

Spectacolul “Balul", în regia lui Radu-Alexandru Nica poate fi văzut sâmbătă, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca”.

„Gest-mişcare-dans. Istoria condensată, nu explicitată, în particule de mişcare conflictuală. În Balul se tace. România trecută şi România prezentă se întâlnesc la intersecţia gesturilor care au asfaltat istoria. De ce privilegiezi într-un spectacol o anumita formulă discursivă? Pentru că prin ea ajungi mai uşor la esenţa spaţiului şi timpului desemnate. Balul este spectacolul României turnate în corpul mare – istoria colectivă – şi corpul mic – individul. Istoria e iniţiată de gesturi exemplare, de mişcări radicale, de pendularea continuă între aberaţii şi necesităţi”, spune Mihaela Michailov.

Spectacolul „Lecţia” care se joacă la "Radu Stanca" duminică, de la ora 19:00, este o punere în scenă a uneia dintre cele mai fascinante piese ale lui Eugène Ionesco. Regizorul Mihai Măniuţiu montează un spectacol ce vorbeşte despre manipulare, seducţie, orori, robotizare, dar şi despre progres şi evoluţia civilizaţiei.

„Pentru mine Lecția este o capodoperă absolută, cea mai frumoasă, cea mai bogată, cea mai cumplită piesă despre dictatură, despre posibilitatea distrugerii de către o putere, indiferent ce ar reprezenta ea, fie că e una socială, politică sau familială. Eugène Ionesco reușește să creeze un text care, în ciuda faptului că este teribil, greu de suportat, devine în spectacol extrem de ușor de suportat, pentru că râzi tot timpul”, declară Mihai Măniuţiu.

Concert şi teatru pentru copii

SoNoRo - Interferente aduce la Sibiu cinci muzicieni consacrați ai scenei internaționale, care vor concerta alături de bursierii SoNoRo Interferențe pe scena Sălii Thalia, sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 19:00.

Astfel, pianista britanică Diana Ketler, profesoară la Academia Regală de Muzică din Londra, pianistul leton Janis Maleckis, profesor la Academia de Muzică din Riga, violonistul rus Roman Mints, directorul Festivalului „Homecoming” din Moscova, violistul român Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo și violoncelistul german Alexander Hülshoff, profesor la Academie de Muzică din Essen şi directorul artistic al Fundaţiei Villa Musica au pregătit un program special pentru acest weeekend.

"Vrăjitorul din Oz" este povestea micuței Dorothy, o fetiță care locuia în Kansas, la ferma mătușii Em și a unchiului Henry. O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy și cel mai bun prieten al ei, cățelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetiță face cunoștință cu Sperie-Ciori, cel care-și dorește puțin creier în căpățâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjește după o inimă care să-i bată în piept, și cu Leul cel Laș, care, deși este rege al animalelor, e un fricos și jumătate și tânjește după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Orașul Smaraldelor, sunt hotărâți să ajungă la el pentru a le îndeplini dorințele.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 18:00 şi duminică de la ora 11:00 la Teatrul Gong.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Gore

Acum 8 ani

Mergem in cluburi sa bem si sa agatam coarfele din Sibiu, Mari frumuseti, sa le scoatem din foameeeee si sa le ducem in sitibreicuri, poate poate ne dau si noua putina suzineta.
Raspunde

rrrrtttt

Acum 8 ani

tu da pe laba in fata netului ,ca este mai sanatos si nu produce necazuri ,mai smechere ,s-au dute la jartelele de pe centura capitalei ,poate te lipesti la un pic de sida s-au alte boli lumesti ,depinde cum ai norocu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus