Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Un student de la ULBS vrea sa inventeze casa viitorului. A fost deja premiat

Facultatea de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a obținut medalia de aur la concurs internațional de proiecte informatice INFOMATRIX 2015.

Echipa premiată la concurs se numește „Technical_Spirits_II” și este formată din Iosif Bănicioiu, student în anul I la specializarea Calculatoare și Conf. univ. dr. ing. Adrian Florea, în calitate de profesor îndrumător, reprezentând Departamentul de Calculatoare şi Inginerie Electrică a Facultății de Inginerie.

Cei doi reprezentanți ai ULBS au prezentat lucrarea “PLC Door Opening Software” însoțită de montajul sistemului automat. „Este vorba de un modul al unei automatizări, modul controlat cu ajutorului unui PLC (Progammable Logic Controller), care ajută la deschiderea unei uși pe bază de senzori de mișcare, cititor de carduri și interfon. Este interesant faptul că, prin adăugare de module input și output se pot conecta diverși senzori, care prin modificarea software-ului, pot monitoriza diverși parametrii, PLC-ul comandând diverse circuite. Modulul prezentat face parte dintr-un proiect mult mai complex, care transformă o casă obișnuită în “casa viitorului”, a declarat Iosif Bănicioiu.

Echipa ULBS va participa, la București, în perioada 14-18 mai 2015, la faza internațională a competiției.

Concursul Internaţional de Proiecte Informatice INFOMATRIX 2015 este organizat de către Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice din România, Universitatea Europei de Sud-Est “Lumina”, grupul de Instituţii de Învăţământ „Lumina” şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Pentru faza finală au fost preselectate 155 proiecte, concursul fiind structurat pe cinci secţiuni: Robotics, Programming, Short movie, Hardware Control (30), Computer Art, reunind atât elevi de liceu cât și studenți din cele mai prestigioase universități din țară: Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Bucureşti, Universitatea “Titu Maiorescu” București, Universitatea “Valahia” Târgoviște, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Primele 3 proiecte din fiecare categorie s-au calificat pentru finala internațională a concursului unde vor participa și alte 332 de proiecte internaţionale, din țări de pe 4 continente – Asia, Africa, America de Sud și Europa.

Printre personalitățile care au vizitat standurilor concurenților s-a numărat și Acad. Dr. Dan Tufiș, directorul Institutului de Cercetare pentru Inteligența Artificială din cadrul Academiei Române.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

mirela

Acum 8 ani

Nu vei izbuti să depăşeşti obstacolele şi să ieşi din impas decât atunci când vei înţelege că potenţialul tău este nelimitat şi când vei fi capabil să-ţi dai seama că şansele şi ocaziile favorabile se află la îndemâna ta, ba mai mult: că ai dreptul la ele. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, *** la ***:[email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus