Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

ITM a dat amenzi de 9.000 de lei in silvicultura si exploatare forestiera

În perioada 30 martie – 3 aprilie s-a desfăşurat în judeţul Sibiu, acţiunea de control privind respectarea prevederilor de sănătate şi securitate în muncă la angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile silvicultură şi exploatare forestieră. La această acţiune au participat, pe lângă inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu şi inspectori de muncă din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Braşov, sub directa îndrumare a reprezentanţilor Inspecţiei Muncii.

„În perioada de desfăşurare a acţiunii au fost controlaţi 18 angajatori la care sunt înregistraţi 459 lucrători. Au fost constatate de echipele de control 36 de neconformităţi de la prevederile legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru care s-au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, 3 amenzi în valoare de 9.000 lei şi 33 avertismente”, spun reprezentanţii ITM Sibiu.

Acţiunea de control a fost motivată de faptul că cele două domenii de activitate, silvicultura şi exploatarea forestieră sunt activităţi în care se înregistrează la nivel naţional un număr mare de accidente mortale şi cu invaliditate. Lucrătorii implicaţi într-o asemenea activitate importantă şi necesară economiei naţionale sunt uneori total neasiguraţi şi neprotejaţi în raport cu multitudinea de riscuri specifice domeniului, accidentele produse afectând atât victima, cât şi familia acesteia.

Controalele au evidenţiat deficienţe ca lipsa unui proiect de execuţie a lucrărilor de exploatare sau adoptarea unui proiect de exploatare necorespunzător, care nu soluţionează toate laturile procesului de producţie; lipsa autorizării lucrătorilor care deservesc instalaţiile de ridicat şi de manipulare masă lemnoasă, existente pe mijloacele de transport auto; lipsa avizului ISCIR pentru utilizarea instalaţiilor de ridicat existente pe mijloacele auto; şi neasigurarea de către angajator a echipamentului individual de protecţie şi neutilizarea acestuia în procesul de producţie.

Foto: www.glasul-hd.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus