Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Turcan a facut sesizare la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii in privinta elevilor din sistemul privat

 
Deputatul Raluca Turcan a reclamat la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) faptul că este încălcat dreptul celor 60 de mii de elevi din sistemul privat de învățământ de a beneficia de subvenția de bază. ”Este încălcată Constituția României: conform disp. art. 32 cetățenilor români li se asigură «dreptul la învățătură» și se încalcă flagrant și Legea Educației Naționale, conform căreia Statul român asigură cetățenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învățământ, precum şi la învățarea pe tot parcursul vieții, fără nicio formă de discriminare. Iar finanțarea educației naționale, conform prevederilor cu care debutează Capitolul VIII al Legii nr. 1/2011 prevede că Statul asigură finanţarea de bază pentru toţi elevii indiferent de forma de școlarizare”, susține deputatul PNL. ” Statul are obligația de a trata în mod egal toți elevii, are obligația de a asigura echitate în educație și acces egal la învățătură. Prin această măsură nu şcolile particulare sunt cele care sunt discriminate, ci cei peste 60.000 de elevi şi părinţii lor pentru care statul nu întoarce suma defalcată din taxe şi impozite pentru educaţie”, este punctul de vedere al copreședintelui PNL Sibiu.
Raluca Turcan solicită CNCD respingerea excepției de necompetență materială, invocată de Ministerul Educației, ca neîntemeiată, soluționarea petiției nr. 2045/04.02.2015 prin hotărârea Colegiului Director și constatarea că prevederile Ordonanței de Urgență nr. 83 din 12 decembrie 2014 reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Master

Acum 7 ani

.....spuse soldoveanca de raluca botox curcan....ne lasi pupaza cu tampeniile tale...in 2010 de ce-ai votat cu 3 maini pt taierea salariilor si pensiilor ipocrito?atunci statul roman mafiot reprezentat de gasca penala portocalie a lui base&piticul boc nu mai asigura cetatenilor drepturi egale??...hai sictir!
Raspunde

asistat social

Acum 7 ani

adevarat ce spui o rusine ce a facut gasca basista in acea perioada ,dar acum sunt astialalti la putere [psd ] de ce nu au schimbat legea pensilor ,cum se laudau cind ne cerea votu timp au avut suficent 3 ani ,concluzia este ca sunt toti o apa si un pamint ,ce critica la aia de conduc cind ei sunt in opozitie ,cind le vine rindu la condus uita de ce ia-m votat boboru nestiutor de multa carte ,ba masuri economice nu balacaleli mediatice pe televiziuni unde se da in git uni pe alti care a furat mai mult insotiti de ziaristi cu notorietate s-a ne spele creierile si sociologi la comanda ca bulumaci [alegatori ]s-a puna botu
Raspunde

pensie

Acum 7 ani

Pensii mari pentru vechime mare in munca, nu dupa contributivitate de bugetar, care nu contribuie cu nimic, eventual din banii altora da gauri de gauri , ca doar prostimea nu stie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus