Luni,
28.04.2025
Partial Noros
Acum
17°C

Topul celor mai scumpe facultati din cadrul ULBS, in anul universitar 2015 – 2016

Absolvenții de liceu care doresc să urmeze studiile unei facultăți din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu trebuie să pregătească cel puțin 2000 de lei pe an, în funcție de specializarea dorită. Taxa este însă și de cinci ori mai mare, adică 10000 de lei pe an, pentru cei care vor să studieze teatrul și artele spectacolului. Semnificativ mai mari sunt taxele și în cadrul Facultății de Medicină, adică până la 6500 de lei pe an, pentru viitorii farmaciști.

Locul I

Cea mai scumpă specializare din cadrul ULBS, în anul universitar 2015 – 2016, este cea de ”Teatru și artele spectacolului”, studii de licență cu frecvență, din cadrul Facultății de Litere. Studenții trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 10.000 de lei pe an. În rest, în cadrul acestei facultăți, taxele pornesc de la 2300 de lei, pentru alte specializări.

Locul II

A doua cea mai scumpă specializare din cadrul ULBS este cea de ”Farmacie”, studii de licență cu frecvență, în cadrul Facultății de Medicină. Taxa în acest caz este de 6500 de lei pe an. Pentru restul specializărilor taxele la Medicină se încadrează între 2500 de lei și 6500 de lei pe an.

Locul III

Pe locul III se află taxa pe care trebuie să o plătească cei care vor să urmeze un master cu frecvență la Facultatea de Științe Economice, respectiv 3.300 de lei pe an, la toate specializările. Pentru celelalte oferte de studiu de la Științe Economice taxele se încadrează între 1.950 și 3.300 de lei pe an.

Locul IV

Specializările ”Ingineria produselor alimentare” și ”Controlul și expertiza produselor alimentare”, la licență cu frecvență, din cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, au o taxă în următorul an universitar de 3.100 de lei pe an. Restul taxelor de la această facultate pornesc de la 2.100 de lei pe an.

Locul V

Pe locul V se află Facultatea de Inginerie care solicită pentru un master cu frecvență, la toate specializărie, o taxă de 3.000 de lei pe an. În rest, în această facultate taxele se încadrează între 2.800 de lei și 3.000 de lei.

Restul:

La Facultatea de Drept taxele se încadrează între 2.200 de lei și 2.600 de lei, la Facultatea de Științe Socio-Umane taxele sunt între 2.100 și 2.800 de lei, La Facultatea de Științe între 2.400 și 2.500 de lei, iar la Teologie taxa este unică, de 2.700 de lei pe an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

platitor de taxe

Acum 10 ani

..ar trebui sa se numeasca fabrica de facut bani si nu facultati ca,doar un mic procent sunt cu adevarat copii inteligenti,restul..e la moda sa ai facultate chiar daca esti pe dinafara
Raspunde

taxe

Acum 10 ani

da ai pefecta dreptate dar asta suna la toate tonomatele de diplome din asa zisele universitati ,[clum ,bucuresti ,iasi ,timisoara etc ] pina vas trimiteti odraslele la clu,si bucureti pebani multi lasati aici la sibiu ca cine vrea scoala si este destept face scoala si in virfu dealului ,spune ce a produs intelgentia de la cluj ,bucuresti etc ,ca nu vad nici o rota de bicicleta brevetata de marile tonomate ,to cu japonezi ,usa ,germania ,franta etc s-a avem noroc ,ai vostri licentiati in economie ,la capsuni ,chelneri ,sters babe la fund la marile clinici din occident ,ca cine s-a se icumete s-a va puna s-a proiectati ceva ,ca imediat faliment garantat ,bai multe scoli profesionale ,sasi inainte sa o taie in tara lor de origine a umplut sibiu de scoli profesionale ,si a umlut tara de meseriasi de acea a fost sibiul capitala transilvaniei ,ca aici era puterea economica si administrativa din transilvania ,100 deani cit va condus sibiul a fost prosperitate si dezvoltare in ardeal ,cum a0ti venit voi comunisti totu pe butuci in 70 de ani
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Dar oare merita investitia? Medicina si farmacia, poate, dar teatru? Majoritatea facultatilor produc someri pe banda sau chelneri si ospatari...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus