Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

Cartarescu, dezamagit de Iohannis: tot USL...

Schimbarea conducerii Institutului Cultural Român (ICR) l-a dezamăgit pe scriitorul Mircea Cărtărescu, acesta postând pe pagina sa de facebook un comentariu în care apreciază că și dacă instituția va trece în subordina președinției, nu s-ar schimba nimic. ”Prietenii ma intreabă de ce nu continuu inițiativa din iarnă de a milita pentru trecerea ICR din nou sub președinție. In acest moment mi se pare inutil: tot sub USL ar fi”, a scria Cărtărescu pe facebook
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că ICR trebuie scoasă din zona trocurilor politice, relatează Mediafax. ”ICR este o instituţie care ţine de ceea ce numit diplomaţie publică. Este o instituţie creată pentru a aduce imaginea pozitivă a României mai departe, pentru a arăta unei lumi întregi, care este valoarea enormă a culturii româneşti, care sunt valorile noastre şi care sunt credinţele noasatre”, a spus şeful statului, în cadrul unei vizite la Roma. Klaus Iohannis a precizat că o schimbare poate fi făcută doar cu ”oameni dăruiţi şi cu proiecte bine gândite, îndrăzneţe şi vizibile”. 
Radu Boroianu a fost ales la sfârșitul lunii aprilie, de plenul Senatului, în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, el fiind susținut de majoritatea PSD.
Mircea Cărtărescu a fost în timpul campaniei electorale un fervent susținător al lui Klaus Iohannis. Scriitorul a îndeamna oamenii să-l voteze pe Iohannis, avertizând că "nu mai e timp de nunanțări sau de dubii". "De-acum, Iohannis sau nimic! Îndemn pe toată lumea care are încredere în mine să-l voteze în turul al doilea pe Klaus Iohannis, un om incomparabil mai bun decât oponentul său. Nu mai e timp de nuanțări și dubii. Avem de ales între bine și rău, între vest și est, între spațiul multicolor și spatiul gri. Distribuiți cât puteți!"
 
Foto: mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

amagitul

Acum 7 ani

nu e primul si nici ultimul!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus