Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
11°C

Biserica vrea sa construiasca un nou centru social in Turnisor

08 Mai 2015 14:29

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a sfințit zilele trecute terenul și a pus piatra de temelie pentru un nou centru social în Turnișor. Lucrările nu se grăbesc însă să înceapă, fiind amânate de câteva probleme juridice.

Parohia din Turnișor are și în acest moment o bogată activitate socială, spre exemplu aici funcționând cu succes un program de tip after-school pentru 15 copii care provind din familii defavorizate, mai mulți voluntari ocupându-se de educația lor. Scopul noului centru social este ca activitatea să se îmbogățească iar numărul celor care se bucură de servicii să crească.

Deocamdată însă, noul centru mai trebuie să aștepte pentru că terenul, luat în concesiune, se află într-o zonă protejată a orașului iar Parohia așteaptă de la primărie avizele necesare pentru o construție de tip locuință. ”Eu mi-aș dori să înceapă lucrările cât mai repede dar deocamdată doar a fost sfințit locul. Există o sincopă juridică pe care sper să o depășim cât mai repede și apoi ne putem apuca de treabă. Eu sunt optimist și estimez că undeva pe la începutul toamnei ne-am putea apuca de construcție”, a declarat pentru Turnul Sfatului părintele paroh Ciprian Creangă.

Speranțele bisericii sunt susținute și de bunele relații existente cu primăria Sibiu, Astrid Fodor participând personal la slujba de sfințire. “Multe parohii din Sibiu sunt implicate în activitatea socială, au ridicat deja centre sociale, iar parohia din Turnişor este un model. Nu este uşor, sunt multe greutăţi, dar noi la Primăria Sibiu avem mereu uşile deschise”, a spus primarul interimar al Sibiului, conform unui comunicat al Mitropoliei Ardealului.

Copii din parohie beneficiază în prezent de servicii de after-school, de o masă gratuită şi de cateheze în mai multe zile din săptămână, toate desfăşurându-se într-un spaţiu foarte mic şi inadecvat.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

x

Acum 5 ani

MINUNE!!!!! Sa mai faca vreo 3-4 in Sibiu, sa dea bon fiscal la orice serviciu si sa i se impoziteze averea si atunci voi mai vedea daca accept ortodoxia
Raspunde

SF ???

Acum 5 ani

Ar fi sf sau real daca ar construi si in Seica, Sura, Micasasa Agnita. peste tot unde sasii veniti aici, se cred stăpânii românilor
Raspunde

Treboniu

Acum 5 ani

Mai bine construiti un cinema multiplex, care sa ii distreze pe sibieni cu filme noi si interesante! Domnilor conducatori, de aceea va lasam pe mana taxele si impozitele noastre!!
Raspunde

x

Acum 5 ani

Bai Treboniule, ne inebunesti cu Multiplexul asta. Crede ma ca si eu imi doresc mult. M am saturat sa ma duc la tg mures, oras mai mic ca Sibiul. Chiar si Baia Mare si Tg.Jiu are Multiplex. Dar ele ste 100% privat. Nu o sa accept niciodata sa vad un cinematograf finantat de primarie, cum nici fotbalul finantat din banii publici nu mi se pare ok. Crede ma ca Cinemacity a facut niste studii pana sa ridice un multiplex aici. sincer, lipsa unui multiplex imi da speranta intr un investitor care sa construiasca un adevarat mall cu cinema pe terenul orasului sibiu. Impozitele de pe chirii terenuri sa ajunga la primaria sibiu si sa l puna in umbra pe maricuta la selimbar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus