Dacă rămâi weekend-ul acesta în Sibiu o să îţi fie greu să alegi unde să te distrezi sau să te relaxezi.
Sâmbătă, 9 mai, de la 14:30 și 16:30 Atelierul de la Teatrul GONG din Sibiu își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Atelierele organizate în parteneriat cu MAGIC HANDS STUDIO solicită şi stimulează materialul creativ pe care fiecare copil îl posedă în mod nativ, evidenţiindu-l prin activităţi ce au la bază fundamentul artistic şi imaginativ. Copiii îşi dezvoltă încrederea în sine şi deprind aptitudini de comunicare şi relaţionare în mod natural, prin forţe proprii. La fiecare întâlnire din cadrul atelierelor copiii sunt provocaţi să-şi folosească şi să-şi dezvolte imaginaţia, spiritul creativ, abilităţile de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum şi gândirea logică. Fiecare temă se bazează pe joc dar şi pe elemente educative, astfel copiii fac cunoștinţă cu ideea de reciclare, își dezvoltă imaginația şi simţul practic, sunt implicaţi în proiecte de grup şi descoperă cât de amuzant poate fi lucrul în echipă.
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 9 mai, de la ora 18:00 și duminică, 10 mai, de la ora 11:00, spectacolul „Noua poveste a Scufiței Roșii” în regia Mariei Gornic, o producție a Teatrului „Merlin” din Timișoara. Este oare în firea lupului să fie rău și viclean?
„Noua poveste a Scufiței Roșii” încearcă să schimbe această imagine nefavorabilă, propunând un personaj mai altfel. Reușește oare lupul nostru să devină un lup simpatic, drăguț sau chiar adorabil? Libretul pentru „Noua poveste a Scufiței Roșii” a fost scris, în urmă cu 32 de ani, de Iulia Henriette Kacucs. În fapt, piesa este una interactivă şi încearcă să schimbe imaginea lupului, căruia i se propune o porţie de griş cu lapte pentru a-şi potoli foamea.
„Aceste reprezentații au loc în cadrul unui program de schimb cultural și de experiență între cele două teatre pentru copii, urmând ca actorii noștri să joace la Timișoara în toamna acestui an. Suntem bucuroși să lucrăm alături de un teatru tânăr, cu o trupă de actori foarte dinamică.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.
Oscar şi Buni Roz este o poveste de o mare profunzime, scrisă de Eric Emmanuel Schmitt şi pusă în scenă, la Sibiu, de Diana Fufezan. Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viaţă trăită pe „repede-înainte”, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului.
Oscar are zece ani și trăiește într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul, bolnav de leucemie, știe că va muri, iar războiul lui împotrivă tuturor izbucnește inocent, pătimaș și deznădăjduit. Singură care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute și nimic nu e așa cum pare la prima vedere. Ea îi da copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur. Spectacolul va avea loc sâmbătă de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.
“Jubileul” este o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituţie bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele care intră în scenă vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații limită pe care reușește mai mult sau mai puțin să le rezolve. Amanta, angajatele băncii, soția, “creierul băncii”, femeia care vine să-i ceară bani pentru că bărbatul i-a fost dat afară din serviciu, vin să distrugă cea mai frumoasă zi din viața personajului – ziua în care “comisia” va acorda un titlu important băncii și directorului.
“Jubileul” va fi prezentat la Sibiu duminică, 10 mai, ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu.
Recitaluri şi concerte
Actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu îl sărbătoresc pe Lucian Blaga, marele poet şi filosof al neamului, printr-o serie de recitaluri programate în perioada 5-10 mai, în spații publice ale Sibiului, în licee și școli generale. Sâmbătă, de la ora 12:00 la Teatrul Gong este programat un recital Lucian Blaga cu Lerida Buchholtzer, iar duminică, de la ora19:00 la ArtCafé, vor susţine ultimul recital Lerida Buchholtzer şi Cătălin Neghină. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Revista Euphorion organizează în perioada 8 - 9 mai, la Teatrul Gong, Simpozionul Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”.
Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, evenimentul reunește la Sibiu, în zilele de 8 și 9 mai, la Teatrul „Gong”, unele dintre cele mai importante personalități ale literaturii contemporane, într-o serie de manifestări dedicate evocării, în primul rând, a tradiției culturale crescute în jurul grupului Cercul Literar de la Sibiu. Divers și incitant, programul propune atât mese rotunde pornind de la teme de interes, precum relația dintre postmodernism și tradiție sau semnificația împlinirii a 70 de ani de existență a revistei Cercului Literar de la Sibiu – existență continuată prin actuala revistă Euphorion, editată de Teatrul „Gong” – , cât și lecturi și recitaluri de poezie. Tot în cadrul evenimentului va avea loc decernarea premiilor Euphorion și Cercul Literar. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi premiați cei mai tineri scriitori din Sibiu, participanți la Concursul de creație literară „Iustin Panța”, competiție adresată liceenilor. La ediția din acest an, printre invitați, se numără cel mai nou laureat al Premiului de Stat al Austriei pentru Literatură, Mircea Cărtărescu. Pe lângă acesta, publicul sibian va putea intra în dialog cu Ion Bogdan Lefter, Ioana Nicolaie, Nicolae Oprea, Dumitru Chioaru, Ioan Radu Văcărescu și alții.
Sâmbătă, începând cu ora 19:00, în Piaţa Mare va avea loc un concert de muzică susţinut de către 200 de instrumentişti din Sibiu, Mediaş, Cluj, Lugoj, Reşiţa, Bocşa şi chiar din Viena.
Concertul de la Sibiu este o premieră naţională, ineditul evenimentului fiind dat de faptul că fanfarele care vor sosi la Sibiu nu au cântat niciodată împreună. Prima lor repetiţie va avea loc în dimineaţa zilei de sâmbătă. Majoritatea celor 200 de instrumentiști sunt amatori, doar 15 dintre ei având studii muzicale academice. Printre aceștia se numără și tubistul Filarmonicii de Stat Sibiu, Daniel Luca.
Concertul de sâmbătă seara din Piața Mare va fi dirijat, pe rând, de către toți dirijorii fanfarelor prezente: Doru Lazăr, David Popa, Filip Zirbo, Septimiu Moldovan, Daniel Luca și David Jurca. Sibiul este reprezentat la acest festival de Brass Band Betania Sibiu, fanfară înființată în anul 2012, al cărei dirijor este David Jurca.
Sport la sfârşit de săptămână
Pasionaților jocului Carcassonne sunt aşteptaţi tot sâmbătă, de la ora 17:00, la Librăria Habitus (Piața Mică 4, Sibiu) unde are loc campionatul de Carcassonne. Dar ce este Carcassonne ? Numele jocului vine de la orașul Carcassonne din sudul Franței, celebru pentru fortificațiile sale romane și medievale. Jucătorii își încearcă norocul, împreună cu supușii lor, pe drumurile și câmpurile, în orașele și mănăstirile din jurul orașului Carcassonne.
„Dezvoltarea regiunii se află în mâinile lor, iar cheia succesului este folosirea ingenioasă a supușilor ca tâlhari de drumul mare, cavaleri, călugări și țărani. Așadar, vă așteptăm la Campionat, iar înscrierile se fac la adresa de e-mail contact@habitus.ro sau la numerele de telefon 0733 956 222 / 0733 956 222, de luni până sâmbătă, de la 10.00 la 20.00”, spun organizatorii.
Ziua Tineretului va avea loc sâmbătă, între orele 10:00-14:00, la Sibiu. Evenimentul va începe cu Crosul Tineretului. pe Stadionul Municipal, între orele 10:00-11:00 şi va fi continuat de la ora 11:00 de un program artistic prezentat de Artgotica, Compania de Teatru Become, Dominic Simionescu, Anca Marginean, Ana Preda, Arian Nemes, M&M - Refres Crew, Cleopatra Models şi trupa Cover Up.
În pădurea Dumbrava va avea loc duminică, 10 mai, concursul de Orientare Sportivă „Cărăbuş de Mai”. Organizat de Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” Sibiu evenimentul este dedicat iubitorilor de natură, de toate vârstele.
Începând cu ora 9:00 concurenţii vor putea să se înscrie pe listele de participare pe mai multe categorii de vârstă, iar startul în orientare se va da la ora 10:00. Evenimentul „In memoriam Gutt Reinhold” este un omagiu adus unuia dintre cei care au fost deschizătorii de drumuri în domeniul orientării sportive sibiene şi este o invitaţie lansată atât celor care doresc să înveţe tainele orientării în teren folosind harta şi busola, cât şi celor experimentaţi care îşi pot proba abilităţile deja dobândite.
Concursul se desfăşoară la nivel local, unde vor lua parte toate categoriile de vârstă:
- cat. până în 6 ani mixt „Prichindei Cărăbuşi”
- cat. 6-10 ani mixt „Cărăbuşi”
- cat. 10-18 ani fete/băieţi „Cărăbuşi Juniori”
- cat. 18-25 ani fete/băieţi „Cărăbuşi Majori”
- cat. 25-40 ani fete/băieţi „Cărăbuşi Seniori”
- pese 40 ani fete/băieţi „In memoriam Gutt Reinhold”
Program de desfăşurare:
- Ora 09:00 – înscriere concurenţi
- Ora 09:45 – şedinţa tehnică
- Ora 10:00 – start în proba de orientare sportivă
- Ora 12:00 – festivitatea de premiere a concurenţilor
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Stadionul Municipal , Amicii Munţilor , Adrian Tibu , Teatrul Gong , Piata Mare , Stat Sibiu , Piața Mică , Turism Montan , Anca Marginean , Teatrului Gong , Lucian Blaga , Teatru Become , Iustin Panța , Mircea Cărtărescu , Radu Stanca , Lerida Buchholtzer , Dumitru Chioaru , Libraria Habitus , Diana Fufezan , Arte Sibiu , Cercului Literar , Cătălin Neghină , Actualitatea Cercului Literar , Ioana Nicolaie , Dana Preda , Actorii Teatrului Naţional , Simpozionul Național , Nicolae Oprea , Crosul Tineretului , Buni Roz , Tanti Roz , Revista Euphorion , Ioan Radu Văcărescu , Arian Nemes , Eric Emmanuel Schmitt , Brass Band Betania Sibiu , Cu Buni Roz , Cercul Literar , Cover Up , Cărăbuşi Juniori , Cărăbuşi Majori , Cărăbuşi Seniori , Daniel Luca , David Jurca , David Popa , Dominic Simionescu , Doru Lazăr , Filip Zirbo , Gutt Reinhold , Ion Bogdan Lefter , Iulia Henriette Kacucs , Mariei Gornic , Asociația Cleopatra Models , Orientare Sportivă , Prichindei Cărăbuşi , Refres Crew , Scufiței Roșii , Septimiu Moldovan , Ziua Tineretului
Vizualizari: 880
Ultimele comentarii
Acum 15 ore
Mihai
Acum 16 ore
Aaa
Acum 16 ore
Till Eulenspiegel
Acum 17 ore
Titus
Acum 17 ore
Sibian