Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actualizare. Accidentul de la Sura Mare: soferul vinovat e constient, pentru copilul de opt ani pronosticul e rezervat

Actualizare: Surse judiciare au arătat pentru Turnul Sfatului că, atâta timp cât este internat, șoferul vinovat de producerea accidentului va fi cercetat în stare de libertate. După externarea acestuia, însă, autoritățile intenționează să îl rețină pe tânăr, cu propunerea de arestare preventivă.

Știre inițială. Cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă, Adrian Mușoaie – tânărul de 19 ani care, băut la volan, a provocat un grav accident duminică dimineața la Șura Mare – este în continuare internat la Spitalul clinic județean Sibiu. Are fractură la o tibie și o tasare de vertebră. Din automobilul lovit de Adrian Mușoaie, în afara celor doi tineri care au murit la locul accidentului, în spital se mai află un copil de aproape opt ani și jumătate, ajuns pe masa medicilor în comă, și tatăl acestuia. Băiatul născut de Sfântu Nicolae în 2006 are leziuni cranio-faciale acute, ruptură de splină, contuzie pulmonară și fractură deschisă la gamba stângă. ”A fost operat în cursul zilei de ieri. Copilul este în stare destul de gravă, sedat și intubat, nu e conștient. Pronosticul medicilor este rezervat”, arată Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului clinic județean Sibiu.
Tatăl copilului a fost de asemenea operat în cursul zilei de ieri, având hemoragie abdominală. Se află în continuare în secția de terapie intensivă, dar starea lui este stabilă și evoluează pozitiv, arată reprezentanții Spitalului clinic județean.

Miercuri au loc două înmormântări. Trei copii au rămas orfani

Daniel (foto în chenar), șoferul de 22 de ani al mașinii Dacia lovită de Adrian Mușoaie, a murit carbonizat. Martorii accidentului arată că nu au mai putut să-l scoată din mașina contorsionată din cauza flăcărilor ample, în ciuda strigătelor care se auzeau din mașină. ”A fost chiar un copil minunat, știu că toți o să creadă că zic asta deoarece a decedat, dar să știți că a fost chiar un copil minunat. Cu o seară înainte am jucat fotbal cu el, un băiat cu foarte mult bun simț, respectuos, de foarte mare ajutor. Așa îl știa toată lumea din sat. Lucra în construcții, era căsătorit și avea o fetiță de trei ani. E o adevărată tragedie”, povestește Viorel Moldovan, un locuitor al satului Mag.
Tot în Mag locuia și sora lui Daniel, de 31 de ani, care a murit de asemenea în accidentul de la Șura Mare. În afară de copilul de opt ani și jumătate care se afla cu ea în mașină și care este internat, aceasta mai are o fată de 13 ani. ”E o tragedie. Încă nici nu au putut și știut cum să îi spună că și-a pierdut mama”, povestesc oamenii din sat.
Înmormântarea celor doi frați-părinți are loc în cursul zilei de miercuri, în satul Mag.

Cercetat pentru omor din culpă

Internat în spital, Adrian Mușoaie – tânărul care a provocat accidentul – este cercetat pentru omor din culpă. Deocamdată nu s-a pus problema arestării lui. Având carnet de șofer din 2013, lui Adrian Mușoaie permisul i-a fost suspendat de două ori încă din primul an, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. A treia oară, polițiștii i-au suspendat permisul pentru depășire neregulamentară.

Citește și Autorul tragediei din Șura Mare: ”Conduci prudent? Noi deja ne-am consolat. Niciunul dintre noi nu o să moară-n pat!” | Foto și video

19 ani, permis suspendat de două ori pentru alcool: un șofer a ars de viu, un copil e în comă, iar mama decedată

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

magean

Acum 8 ani

Oameni buni sunt omorati de niste relicve ale societati .
Raspunde

x

Acum 8 ani

nu vreau sa i iau apararea individului, dar sunt convins ca o sa l urmareasca toata viata fapta facuta...si nu va fi usor!!
Raspunde

@x

Acum 8 ani

sincer sa fiu ma indoiesc ... genul asta de inconstienti o sa-si faca un motiv de mandrie din nenorocirile pe care le provoaca ... si ca sa gandesc si eu \"bolnav\" asa cum merita nemernicul , eu nu l-as baga in puscarie si nici nu l-as executa : pedeapsa mea ptr el ar fi sa fie sclavul supravietuitorilor pe viata .
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

La puscarie, foarte simplu... sa vedem daca mai e atat de \"smecher\" baietasul asta....
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

dupa parerea mea e inconstient!!! o forma de viata nefolositoare!!!
Raspunde

eu

Acum 8 ani

vreo doi trei ani cu suspendare,cam atat valoreaza viata la oamenii aia,dar trist este ca aceasta scursura va pune din nou mana pe carnet.
Raspunde

executat

Acum 8 ani

Sa-mi omoare o scursura ca asta membrii din famile, l-as executa pe loc constient ca voi ajunge dupa gratii vreo 10-15 ani.
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

In poza, cine este? Criminalul, vre-unul dintre decedati sau pur si simplu fotografia nu are legatura cu articolul?
Raspunde

mqria

Acum 8 ani

eu as turna benzina pe criminalul ala si ia s da foc de viu sa moara in chinuri
Raspunde

adi3

Acum 8 ani

inchisoare pe viata inclusiv inconstientilor de parinti
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Nu pot sa inteleg de ce nu se modifica odata codul rutier...sa se prevada clar ca pentru cei ce conduc sub influenta alcoolului sa se anuleze permisul fara drept de a-l mai primi vreodată...plus 5 ani de închisoare fara alte comentarii...fara posibilitate de suspendare sau eliberare înainte de termen...
Raspunde

magean

Acum 8 ani

Baiatul din chenar este soferul cel care a , ars in masina dacia lovita de scursura de alcolist . Cu o seara inainte am jucat fotbal cu el .
Raspunde

@TS

Acum 8 ani

Prognostic, domnilor, daca va referiti la o speta medicala, pronosticul e eventual 1 x 2 si nu isi are locul aici...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus