Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Astazi se verniseaza Focus Sibiu 2014

Focus Sibiu, cea mai longevivă expoziție de fotografie de presă din România a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Formatul expoziției rămâne cel din anii precedenți, o retrospectivă cronologică a celor mai importante evenimente petrecute de-a lungul întregului an. Cele peste 70 de fotografii realizate de Silvana Armat, Sebastian Marcovici și Dragoș Dumitru spun povestea a 55 de evenimente ce au marcat anul 2014 în toate domeniile, cultural, social, sportiv și mai ales politic.

2014 a fost cel mai important an politic al Sibiului. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, s-a lansat în cursa pentru funcția de președinte al României, candidat din partea Alianței Creștin Liberale, iar, astfel, Sibiul a devenit al doilea pol politic al țării după București. Zbuciumul societății civile, tumultul alegerilor, răsturnările spectaculoase de situație dar și melancolia post-alegeri compun un reportaj din 15 piese fotografice ce ilustrează drumul lui Klaus Iohannis din fotoliul de primar în cel de președinte.

Festivalul Internațional de Teatru, Turul Ciclist, Feeric Fashion Days, Sibiu Open, Media Music Awards, Sibiu Lights and More, Târgul de Crăciun și multe, multe alte evenimente au produs, din nou, prin ochii celor trei fotografi, imagini de-a dreptul spectaculoase, demne de promovarea acestui oraș în întreaga lume. Imagini la fel de puternice au apărut din protestele elevilor Liceului de Artă, vizitelor interminabile pe autostrada ce leagă Sibiul de Deva sau din tradiționala paradă de 1 Decembrie. Silvana Armat și Sebastian Marcovici vor expune, de asemenea, în câte 8 fotografii, câte un fotoreportaj, o secțiune a expoziției devenită deja tradiție.

Expoziția Focus Sibiu va fi vernisată în 21 mai, de la ora 19:00, în Curtea Interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Fotografiile edițiilor anterioare pot fi văzute pe pagina www.Facebook.com/FocusSibiu.

Expoziția retrospectivă Focus Sibiu face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu. Festivalul va avea loc în luna octombrie și va include peste 20 de expoziții realizate de fotografi români și străini, structurate pe diverse domenii, de la fotografie de presă la fotografie de modă, fotografie de portret sau fotografie sportivă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

sibian getbeget

Acum 7 ani

intrarea este libera ?
Raspunde

Horsti

Acum 7 ani

Nu,se vor achita cca 50 de euro pt fam. iohannis de fiecare posibil vizitator(mai ales ca se plangea prima doamna deunazi pt a i se da retroactiv nu stiu ce sume de bani !):)))))))
Raspunde

gipsy

Acum 7 ani

bai horsti da esti afectat rau de tot de ,prima doamna a tari ,ba bucurate ca sibiu areprivilegiu s-a dea pe prima doamna a tari ,ce vrei daca este sotia preseditelui tari s-a o lasa acasa s-a faca zacusca si tocana ,suntem in europa civilizata si trebuie s-a ne conformam ,vezi mai bine detruica ala dea fost secretaru luibombonel [nastase ] i-ti dai seama daca asta [truica ] ca cara siervieta si i-i peria costumu lui ,bombonel a adunat atita avere cit o fi adunat al vostru bombonel ,ca nu cred ca arata asa naiv ca nea nelu cotrocelu [ilescu ] sarac si cinstit ,ba nu mai incercati s-a pacaliti bulumaci dintara ,la voi la virf mergea ,grosu spagilor ,s-aui ai impresia ,ca basesciu si boc ,stateua si priveau cum se imbogatesc ,alde ,videanu ,berceanu ,udrea ,cocos ,etc ,bai la cit de veninos este este papaie marinaru le baga niste capete in gura de nu se vedeau ,asa el 80 la suta si restu 20 ,asteptati s-a vedeti cind da aia cu subsemnatu ce capete de lupi moralisti ve-ti vedea pe la DNA ,bai in sfirsit a\\vem si noi boboru o prima doamna a tari ,pina acum tot ,de alea codoi ,etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus