Eu sunt, cel mai probabil, unul dintre cei mai mari fani în viață ai burgerilor. Am început aventura, ca mai toți, la un Mc. După care i-am gustat pe unde am apucat. Iar cei mai buni burgeri din țară i-am mâncat la Hard Rock Cafe. Și asta a fost un stres culinar permanent pentru mine, că în Sibiu nu găseam niciunde burgeri excelenți. Am mai găsit acceptabili, bunicei, unii aproape buni, dar niciunde delicioși. Până de curând...
Pe strada Xenopol s-a deschis de vreo 10 zile Benjamin Stakehouse. Un restaurant cum ar trebui să fie toate restaurantele cu pretenții de Sibiu. Până să ajungem la meniu să vă spun câteva lucruri. E unul dintre puținele restaurante din Sibiu unde nu miroase. Și nu mă refer neapărat la mirosul de mâncare ci și la mirosul de țigară. În ciuda faptului că are salon de fumători, nu se simte strop de miros de țigară. E amenajat cu foarte mult bun gust, deloc încărcat și e foarte, foarte confortabil. Am fost deja de trei ori de când s-a deschis, atât de mult mi-a plăcut. Iar ce mi se pare cel mai tare lucru este locul de joacă pentru copii. Pentru părinți e un chin ieșitul în oraș cu copiii la restaurant. Relaxare, zero. Că ăia mici ba vor apă, ba vor să te joci cu ei, ba să le sufli în mâncare, ba să le tai bucățelele mai mici când tot ce ți-ai dori tu e să îți bei liniștit paharul de vin. Pe lângă faptul că locul de joacă de la Benjamin are de toate, inclusiv console pentru copiii mai mari, o au pe Flori. O minune trimisă pe pământ pentru părinți. Flori se joacă cu ei, îi pictează pe față, îi pune la masă, le dă de mâncare dacă nu se descurcă, face orice îi stă în putință ca atât copiii dar mai ales adulții să se bucure de o seară liniștită. Ceea ce am și făcut.
Meniul restaurantului nu e din cale afară de stufos. Se fac de toate, dar cu limite, fără exagerări. Evident că steak-urile de vită sunt piesa de rezistență, însă în meniu găsiți și supe, salate, paste sau aperitive. În vizita „oficială” am comandat un carpaccio de vită și un burger, evident, cu extra bacon cum îi șade bine unui mâncău. Plus un pahar de vin roșu sec și o Colă pentru digestie. Carpaccio-ul m-a frapat la prima vedere. Obișnuit cu feliuțele subțiri de vezi din ele am rămas un pic contrariat de ce vedeam în farfurie. Carnea e tăiată mult mai gros decât sunteți obișnuiți, dacă sunteți fani ai felului, însă e incredibil de fragedă. Felii mari de parmezan, rucola, salată și roșii cherry, un adevărat deliciu. Și ajungem la burgeri. Toate produsele de vită din meniu sunt din carne de vită Black Angus ce provine dintr-o fermă de pe Valea Hârtibaciului. Nu știu cum cresc oamenii ăia taurii, dar eu un asemenea gust n-am simțit vreodată. Deși plin de alte ingrediente, gustul principal al burgerului e cel de carne. Iar cartofii sunt tăiați într-o formă pe care până acum nu am văzut-o niciunde, pentru a putea lua cu ei sosul ce însoțește burgerul. Întreaga tărășenie a costat undeva în jur de 60 de lei. Benjamin Stakehouse e cel puțin de încercat. Iar dacă aveți copii, e aproape de mutat acolo.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 4943
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Miruna
Acum 11 ore
Kukuruku
Acum 11 ore
Un cititor
Acum 11 ore
Newman
Acum 11 ore
Nobody