Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Schimbarea la fata a Sibiului. O hala industriala a devenit primul centru expozitional din oras

Schimbarea la fata a Sibiului. O hala industriala a devenit primul centru expozitional din oras

După câțiva ani în care fosta hală de producție a fabricii Retezat a fost folosită ca sediu provizoriu pentru Tribunalul și Judecătoria Sibiu, clădirea de pe strada Johann Sebastian Bach a fost amenajată cu o nouă destinație: centru expozițional multifuncțional. Redal Expo, cu o suprafață expozițională de 3.000 de mp, ce poate fi compartimentată în patru module, va fi inaugurată în cursul zilei de miercuri, când are loc primul eveniment specific unui centru de acest gen.
Transformarea fostei hale într-un centru expozițional, cu toate dotările necesare (de la infrastructură, la câteva mii de mese și scaune) cu 300 de locuri de parcare și spații de cafenea și lounge a fost realizată în ultimele luni. Pe lângă finisajele specifice unui centru de târguri, expoziții și conferințe, clădirea de dincolo de Podul Gării a fost tratată fonic și acustic, pe baza unui proiect implementat în parteneriat cu o altă firmă sibiană – Eurofoam. Astfel, noul centru expozițional poate găzdui de la evenimente de afaceri, până la cele de cultură sau sociale.
”Era o nișă pe piață. Am ales să creăm un spațiu expozițional în care stă la dispoziție tot ceea ce este necesar evenimentelor de acest gen. În portofoliul Redal se regăsește deja organizarea de evenimente, dar cu această investiție ne orientăm și spre zona evenimentelor de anvergură. Este posibil ca în viitor să fim noi cei care vom organiza târguri și expoziții, dar evident că suntem dispuși să colaborăm cu oricine dorește să pregătească astfel de evenimente”, arată Gheorghe Aldea, managerul grupului Redal.
Potrivit lui, Redal Expo a fost gândit să găzduiască nu doar târguri și expoziții sau prezentări de produse, ci și evenimente corporate de mari dimensiuni sau evenimente festive de amploare mai mare.

”În țară nu avem spații de expoziție”

Evenimentul care va inaugura Redal Expo este organizat de Chorus Engineering, o companie specializată în echipamente pentru prelucrarea maselor plastice. În cursul zilei de miercuri, reprezentanții companiei au invitat mai mulți oameni de afaceri din domeniu, pentru a discuta despre inovație, dar și pentru a le prezenta unul din utilajele de ultimă generație. Iar prezentarea unui astfel de utilaj reprezintă o problemă: cu o greutate de aproximativ șapte tone care nu poate fi suportată decât de pardosea industrială, necesar a fi racordat la mai toate utilitățile (de la energie electrică, la apă sau canalizare), cei de la Chorus Engineering spun că nu e simplu de prezentat un astfel de utilaj.
”Am vrut să organizăm un astfel de eveniment în zona centrală a țării, având în vedere că în zona aceasta – Sibiu, Brașov, Sebeș, Cluj-Napoca – industria specifică este dezvoltată. Am găsit singurul spațiu potrivit unui astfel de eveniment la Sibiu, adică am aflat de proiect și ne-am bucurat că suntem cei care îl inaugurăm. Corespunde tuturor cerințelor și este ușor accesibil, fiind în centrul țării. Noi avem invitați din toată țara, de la Timișoara, Cluj, Brașov, București, Pitești, de exemplu, dar evident că și din Sibiu”, declară Elena Codecà, directorul executiv al Chorus Engineering. ”România nu prea are spații expoziționale. De aproximativ 20 de ani suntem în România și, în afară de Romexpo de la București și de spațiul expozițional din Timișoara, nu sunt astfel de centre. Bine, mai există cel de la Vâlcea, dar acela nu poate fi utilizat, este amplasat «nicăieri»”, descrie Elena Codecà.
Redal Expo va fi utilizat în zilele următoare și de către Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru punerea în scenă a opt reprezentații, iar în pregătire sunt și o parte din evenimentele Feeric Fashion Days.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

sibian

Acum 7 ani

în sfârșit, poate vom avea o zonă mai civilizată pentru astfel de evenimente și scăpăm de țigănia de la Sala Transilvania.
Raspunde

D

Acum 7 ani

Asa se amenajeaza o fatada, cu prelata pe ea ?
Raspunde

ss

Acum 7 ani

O idee excelenta.....la fel si refacerea C.Gusterita....poate primăria sau CJ ( depinde de cine aparține ) , refac si continuarea drumului de la Scandia spre dr.catre Agnita , astfel încât sa fie o legătura civilizata cu centura...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Ha,ha,ha, dulce era chiria de la stat, acuma să ne vedem, pe piața liberă, 30.000 de euro pe lună, tra la la, lala la...
Raspunde

rety

Acum 7 ani

acum asteptam noi sibieni adevarati si foarte iubitori de sport ,s-a se treaca la lucruri serioase si la marile proiecte ,stadionu regional [50 000 locuri ] sala polivalenta[10 000 locuri ] spitalu de urgenta regional constructie noua ,acua -parc ,continuarea modernizari ,aeroportului international sibiu ,s-a fim lideri nationali pe transporturi ,facind conexa ,rutiera ,feroviara si aeriana ,sibiu find plasat in centru tari si legat cu toate coridoarele europei de transprt ,s-a devina sibiu ce a fost pina s-a ne invadeze hoardele comuniste [47] adica nod de transporturi international in rest cit mai multe obiective de genu asta
Raspunde

@rety

Acum 7 ani

Taci, nu le mai spune, ca si asa e oftica pe ei cit casa, chiar nu vezi ca toata ziua is cu cenzura si denigrarile pe noi, plus ca sint numai pe saiturile noastre. Apropo, chiar as vrea sa vad daca se transmite si de la Sibiu Festivalul de Teatru in direct pe TVR 1 duminica seara la ora de maxima audienta, asa cum s-a transmis de la cluj defunctul si falimentarul tiff, facut din bani publici
Raspunde

@joseph

Acum 7 ani

Ca de obicei: Împotriva pieței libere, a concurenței a dezvoltării. Hai, dă-le drumy la nătângi cu deconcentratele, banii handicapaților etc. Sabotați orice idee de bine din orașul ăsta. Să vină și troll-ul cu multiplexul și s-a întregit echipa de comunicare. Bleah....
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Bă, iartă-mă, promit să nu mai râd de tine, abia acuma îmi dau seama câte ai şi tu pe cap, şi universitar sibian, şi mason şi pesedist pe deasupra. Zău, n-aş vrea să fiu în pielea ta.
Raspunde

dw

Acum 7 ani

fosta IRUM
Raspunde

@pleaznă aka. joseph

Acum 7 ani

Iar ești plin de tine și ai ejaculări mentale precoce? Ai un spirit de deducție/inducție demn de un un gibon corcit cu un macac. Asta denotă încă odată că ai nunai ifose și că habar n-ai nici cu cine, nici despre cine/ce vorbești. Ai tu temele preferate de la școala de trolli din Băneasa și le tot arunci prin stânga și dreapta. Mai caută pe wikipedia câte ceva despre unii și alții, după care postează repede în stilul copy-paste pe care de fapt îl dezavuezi. A propos: Wikipedia nu este considerată resursă științifică. Aaaa, uitasem, tu oricum habar n-ai ce înseamnă Universitate. Scuză-mă, promit să nu mai fac mișto de pregătirea ta inexistentă. Spre deosebire de tine, eu mă simt bine în pielea mea. Nu am nevoie de alta.
Raspunde

@ 1

Acum 7 ani

subscriu 100%...sala Transilvania e jalnica...din orice punct de vedere
Raspunde

Sb

Acum 7 ani

Ce face primăria , sa se trezească
Raspunde

@11

Acum 7 ani

Nu-i jalnica, dar are aerisirea proasta, zici ca esti la metrou.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus