Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Drumul dintre Tilisca si Rod, redeschis

Drumul dintre Tilisca si Rod, redeschis

La aproape o lună de la demararea lucrărilor de reabilitare, DJ 106E a fost redeschis, anunță autoritățile județene. Drumul a fost închis în a doua săptămână a lunii mai (inițial pentru două săptămâni) pentru a putea fi executate lucrările de remediere a porțiunilor afectate de alunecările de teren din luna martie a acestui an. Închiderea drumului obliga la o variantă alternativă ce includea un ocol de aproximativ 37 de kilometri.
”Lucrările au fost executate de către societatea de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Sibiu, SC Drumuri şi Poduri SA, care este şi administratorul drumului, şi au constat în refacerea zidului de sprijin cu tehnologii moderne, refacerea fundaţiei drumului, ancorarea zidului de sprijin şi a drumului cu ancore speciale şi plasă din oţel de înaltă rezistenţă, forarea în stâncă pentru ancoraje cablu spiralat, injecţii cu suspensie de ciment, şanţ betonat, parapete din zidărie de piatră rostuită cu mortar şi refacerea carosabilului”, informează reprezentanții CJ Sibiu. Lucrările au fost recepționate în cursul zilei de joi.
„Deteriorările pe care le-a constatat Comisia de evaluare a pagubelor, constituită la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţul Sibiu, au constat în surparea zidului de sprijin şi a căii de rulare pe o lungime de aproximativ 25 metri liniari. Totodată, comisia a stabilit o valoare a pagubelor de 1,5 milioane lei”, precizează Ovidiu Fărcaş, directorul Direcţiei Tehnice, Investiţii şi Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu.
Valoarea lucrărilor a fost de aproximativ 850.000 de lei. „Ne bucurăm că am finalizat această lucrare cu grad mare de dificultate, în cel mai scurt timp posibil. S-a lucrat şi pe ploaie şi noaptea cu ajutorul reflectoarelor de pe utilaje şi în week-end. A fost o lucrare neprevăzută pe care am gestionat-o exemplar şi am avut şi resursa financiară să o realizăm. Doresc să felicit toată echipa care a coordonat şi executat această lucrare. Cu toţii au dat dovadă de profesionalism şi seriozitate”, a spune Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 8 ani

dar ce ne poate spune d-ul Cindrea despre drumul DJ 106G prin Dobarca, in nici 2 ani de la realizare este varza, denivelari imense, asfaltul se mananca, la anul va fi mai rau ca inainte de reabilitate. Oare nu are garantie sau nu vrea nimeni sa ceara socoteala pentru o lucrare de mantuiala?
Raspunde

Psd-ist

Acum 8 ani

Uite aşa a mai sifonat Raceu niste bani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus